FindPenguins

• среда, 27 июля 2022 г., 14:00
    • ☁️ 12 °C
    • Высота: 13 м
    • НорвегияSunnylven62°5’9” N  6°52’1” E
    Sunnmøre alpen1Coronalijder puft uit buiten de berghutOp zoek naar goud aan het begin van de regenboogWeeral maar eens nat alles natBuiten kokenTrondhjemske postvei1Postbode op weg naar benedenZicht op Geirangerfjord1Jostedalbreen in de wolken

Vakarantaine

27 июля 2022 г., Норвегия ⋅ ☁️ 12 °C

De snotvalling van Femke was minder onschuldig dan gedacht. Ik blijf negatief, dus gebruiken we braaf gescheiden badkamers: Femke neemt de derde boom van rechts, ik de derde van links. Hopen dat we op Runde niet te veel vogelaars besmet hebben en even geen hutten of campings voor ons. Niet dat er daardoor zoveel veranderd. We doken de prachtige natuur van Sunnmøre in en bezochten de Geirangerfjord vanop veilige afstand, weg van de 600 000 (!) toeristen die deze natuurpracht jaarlijks komen bewonderen. Het weer was niet denderend, dus veel lezen en spelletjes spelen in onze alsmaar muffer wordende bybobil.Читать далее

Femke Bervoets

ПутешественникPostbode op weg naar benedenhaha zalig!

Путешественникwauw!

• понедельник, 1 августа 2022 г., 14:00
    • ⛅ 8 °C
    • Высота: 784 м
    • НорвегияStor Føysa62°0’51” N  7°51’51” E
    Zonnebaden op een campingVoila, alles uit!Meer koeien dan rendieren in Reinheimen...Een huttenboek van 60 jaar geleden!1Aantekening uit 1969 over de maanlandingNog altijd sneeuw eind juliGigantische hut die Veltdalshytta1Gletsjers spotten langs weg 55Genieten van de laatste zonnestralen in Skjolden1De eerste bessen zijn eindelijk rijp in het noorden!

Zonneschijn Innlandet

1 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ⛅ 8 °C

Bij Jostedalbreen en Jotunheimen ligt ook het minder bekende nationaalpark Reinheimen. Alles wat minder bekend is geniet onze voorkeur, dus wij daarheen voor een driedaagse natuurlijk. De belofte dat het in het binnenland van Noorwegen mooier weer is, werd ruimschoots ingevuld, tenminste, voor een paar dagen... Ons idee om ook nog een trektocht in Jotunheimen te doen, hebben we door aankomend regenweer later varen. De autorit terug naar zeeniveau door het hooggebergte was wel adembenemend!Читать далее

Thalia Brero

ПутешественникAantekening uit 1969 over de maanlandingC'est tellement touchant!

03.08.2022Ответить
    Guy Brinckman

ПутешественникAlle regen die wij tekort hebben valt op jullie hoofd

03.08.2022Ответить

ПутешественникGletsjers spotten langs weg 55Kieken

05.08.2022Ответить
    Guy Brinckman

ПутешественникBlij voor jullie dat het niet regent

05.08.2022Ответить

• День 140
    • пятница, 5 августа 2022 г., 14:00
    • ⛅ 14 °C
    • Высота: Уровень моря
    • НорвегияRamsøy60°52’51” N  6°50’34” E
    Urnes stavkirke
    Framboosjes van langs de wegOp de "camping"Borgund stavkirkeVrouw in het bos2Zelfbedieningsstalletjes met fruit en patattenUndredalNærøyfjorden op!Onze schapenwei1Klaar voor de terugtochtLaundry bus4Dit soort situaties is hier schering en inslag

Sommeren er den fineste dagen i året

5 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ⛅ 14 °C

"De zomer is de mooiste dag van het jaar" luidt een Noorse uitdrukking... Er vallen inderdaad wat liters uit de lucht in Vestlandet. We verkenden het "echte" Noorwegen. Diep uitgesneden fjorden, loodrechte bergwanden, watervallen storten zich naar beneden, boederijtjes staan geplakt tegen het verticale landschap en het wolkenspel geeft dit alles een dramatisch tintje.

Het weer en vooral het massatoerisme zorgde ervoor dat we de regio rond Sognefjorden toch wat vluchtiger deden dan op voorhand gedacht. Vier dagen lang zagen we amper een Noor, maar des te meer Fransen, Belgen, Nederlanders en Duitsers. Kleine dorpjes als Urnes, Undredal, Flåm en Gudvangen worden overspoeld door toeristen als wij en er is geen ontkomen aan. Door de ruwe natuur zit iedereen op dezelfde wegen. Parkings langs de weg veranderen 's avond in heuse campings en de smalle wegen (bestempeld als "turistveger") kunnen al dat verkeer eigenlijk niet aan. We vragen ons meer en meer af hoe lang de Noren deze situaties nog zullen pikken. Wij sprongen dan ook met tentje en al in ons bootje en brachten een nacht door aan de Nærøyfjord tussen de schapen. Hèhè.

Lobke Brinckman

ПутешественникDit soort situaties is hier schering en inslag😲

ПутешественникHandig zo’n bootjes

• суббота, 6 августа 2022 г., 14:00
    • ⛅ 13 °C
    • Высота: 15 м
    • НорвегияLille Lungegårdsvannet60°23’30” N  5°19’22” E
    Joepie! Eens met de trein!Feestelijke botenMannenkoor van BergenBryggenOp weg naar het uitzichtpuntGeitjes bij het uitzichtpunt!1Bus 5 gaat naar...1En in de haven kan je een boottochtje maken met...

Met de trein naar Bergen

6 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ⛅ 13 °C

De natste stad van het land had voor ons wat zonneschijn in petto. Er was een of ander botenfestival aan de gang. Dat ging gepaard met optredens en zowaar een pop-up terras op de beroemde Bryggen kade. Helaas was alles om 18u alweer voorbij. Nu ook niet te hard uit de bol gaan, dachten de Noren wellicht.

Voor de rest is Bergen een aangename stad omringd door veel groen. Bryggen, de wijk waar de Duitse hanzekooplieden in een getto woonden tot in de 18de eeuw bestaat nog steeds uit kleine straatjes tussen hoge houten pakhuizen en is best indrukwekkend. In andere wijken is het rustiger met typische gekleurde houten huisjes vol bloemen en planten.

Hilde Slosse

Путешественникola, deze fotosessie had ik over het oog gezuen 🤩

ПутешественникLeuk!!!

ПутешественникBus 5 gaat naar...😅

Hilde Slosse

ПутешественникEn in de haven kan je een boottochtje maken met...😳

• День 143
    • понедельник, 8 августа 2022 г., 22:00
    • ☁️ 9 °C
    • Высота: 1 169 м
    • НорвегияTyssestrengene60°8’0” N  6°45’17” E
    Volle parking benedenWij vonden zowaar een (ietwat verticale) shortcutMaar de rust duurde niet langDe terugweg is nog langOm 14u... 's avonds gelukkig heel wat minder volkRoom with a viewEen beetje verder geen andere ziel te bekennen12Niet alleen op de camping

Trolltunga belevenis

8 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ☁️ 9 °C

Ja ja, ook wij gingen erheen! De rots in de vorm van een tong trekt jaarlijks meer dan 60 000 bezoekers. Het sprak ons wel nog aan, omdat iedereen die er wil geraken er heel veel moeite voor moet doen. Heen en terug bedraagt de tocht 27km met meer dan 850m stijgen en dalen. Wij zagen mensen met babies in draagzakken, chiuauas in rugzakken, zonder rugzak (en dus zonder water, eten of extra kledij), voeten half in het gips of met een donsdeken onder de ene en een twee seconden tent onder de andere arm. Met andere woorden: driekwart van de toeristen die hier komen weet eigenlijk niet waaraan ze begint. Lang voor ze Trolltunga bereiken, vertonen veel van de gezichten dan ook tekenen van enige wanhoop. Maar we zetten allemaal door, voor de ene prachtige foto die we op sociale media kunnen delen. Als je dan uiteindelijk staat aan te schuiven aan de rots, overvalt je een gevoel van absurditeit. Mensen laten hun beste, meest indrukwekkende poses zien terwijl er honderden anderen op staan te kijken en nog eens vijftig ongeduldig staan te wachten op hun beurt. Een mens is iets belachelijk.

Wij stonden er toch ook maar mooi. We hadden ons tentje mee om de tocht in twee te delen en meer op het gemak van het uitzicht te kunnen genieten (ook al waren we lang niet de enige met het lumineuze tentidee). Het is er werkelijk adembenemend mooi. Hoewel het besef dat het meer onder je voeten enkel bestaat omdat er in 1910 en gigantische stuwdam werd aangelegd toch iets van de charme van het landschap wegneemt. Wij dachten vooral: gelukkig beseffen al die mensen niet dat Noorwegen veel bereikbaardere en minstens even mooie plekken heeft. Laat ze allemaal maar mooi naar hier komen, dan kunnen de Noren toch nog genieten van de rest van hun bergen.

Femke Bervoets

ПутешественникPas op hé, da kan afscheuren!

13.08.2022Ответить
    Femke Bervoets

ПутешественникNiet alleen op de campingVeel groene tentjes wel!

13.08.2022Ответить
    Hilde Slosse

Путешественникze ziet dat graag he lichtgroen

8 лайков

• День 148
    • суббота, 13 августа 2022 г., 12:00
    • ☀️ 22 °C
    • Высота: 501 м
    • НорвегияHelgevann59°39’33” N  9°30’10” E
    Groven camping
    De broes inHet bessenseizoen is de maxOns paradijsjeBosbessen bij het ontbijtGluren naar de buren1De buren

In de bossen

13 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ☀️ 22 °C

In de bossen van Telemark schudden we de toeristen en regen af! We kozen een willekeurig meer uit om een paar dagen aan te gaan chillen met de tent en botsten daar toch wel op een nest visarenden zeker. Twee uit de kluiten gewassen jongen en hun beide ouders. Binnen een paar dagen vertrekt moeder wellicht al naar het verre zuiden. Vader leert zijn kroost eerst nog vissen. Het koppel brengt de winter apart door en vindt elkaar volgend jaar opnieuw terug aan dit nest voor een nieuw broedsel. Schoon. Aangezien de foto's van de vogels in kwestie nogal brak zijn, moeten jullie ons op ons woord geloven. Spotterseer: wij hebben visarenden gezien!Читать далее

Guy Brinckman

ПутешественникDe burenOok geen kleren aan

ПутешественникEindelijk mooi weertje 😘

• День 150
    • понедельник, 15 августа 2022 г., 12:00
    • ⛅ 25 °C
    • Высота: 21 м
    • НорвегияJernbanetorget59°54’49” N  10°45’8” E
    1Mijn haar ging naar een goed doel dat pruiken maakt 💇‍♀️
    4Zicht op OsloCamping EkebergDe AkerGids met vikinghelm 😏2Kapper Adam en EvaZwemplekWerner de walvis heeft nog watervrees12Overal protestflyers tegen cruiseschepenHier kan je kiezen op welke van de Franse waarden je wil kakken 🤷De Noorse saunaverenigingHet scheiden der wegen

Makeovers

15 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ⛅ 25 °C

Maandenlang grapten we "maar we gaan niet hé" als we toevallig borden richting Oslo volgden. Uiteindelijk kwamen we toch in de hoofdstad terecht voor mijn walvistattoo. Femke kon niet achterblijven bij deze makeover trip en boekte terplekke een afspraak bij de kapper.

Oslo is wat te groot om op twee dagen deftig te verkennen. Onze indruk is opnieuw dat het een aangename stad moet zijn om in te wonen, maar niet direct super gezellig om wat in rond te struinen als toerist. De stad geeft een strakke indruk en staat vol hypermoderne nieuwbouwprojecten. Het concept "hipster" is duidelijk een Noors product. Het was 30 graden en het is fantastisch dat het gewoon toegelaten is aan de kaaien te zwemmen, daar kunnen andere steden (Gent bijvoorbeeld?) nog iets van leren. Veel groene plekjes ook en de rivier Aker slingert maar liefst 10km als een groen lint door de stad. Na dit grootstad avontuur scheidden zich onze wegen...

Femke Bervoets

ПутешественникToffe makeovers! En leuk om jullie blote tenen eens te zien 🤗😎

Hilde Slosse

ПутешественникMijn haar ging naar een goed doel dat pruiken maakt 💇‍♀️zo'n skoon haar 😳

Hilde Slosse

ПутешественникKapper Adam en Evamaar het resultaat is wel leuk 😉, gelukkig geen skinhead!

Еще 8 комментариев
    6 лайков

• День 153
    • четверг, 18 августа 2022 г., 12:00
    • 🌧 18 °C
    • Высота: 36 м
    • НорвегияGannestad59°22’53” N  10°27’19” E
    Welcome home 😅GildehallaVrijwilligerscamp om 5u30Headliner Heilung3Openingsritueel met echt paardenbloedFolket bortafor noravinden

Midgardsblot

18 августа 2022 г., Норвегия ⋅ 🌧 18 °C

Reeds in april had ik me aangemeld als vrijwilliger bij Midgardsblot metalfestival en eindelijk was het zover. Het bleek zoveel meer dan een metalfestival te zijn. Midgardsblot wordt georganiseerd op de historische vikingsite van Borre en is in wezen een soort van vikingre-enact festival met zowel metal, folk, lezingen door academici, sagavertellingen, vikingdorp, rituelen, grote kampvuren en vikingdrums overal! Het was heel leuk vijf dagen in deze gekte ondergedompeld te worden. Leuke mensen leren kennen, goeie bands gezien en weinig geslapen :)Читать далее

Roel Vermeyen

ПутешественникVolgend jaar terug? Want dan wil ik mee.... 😀

24.08.2022Ответить
    Hilde Slosse

Путешественникdan wel vanaf nu uw haar niet meer knippen he roelemans!

24.08.2022Ответить
    Leen Bervoets

ПутешественникKomt in orde :)

26.08.2022Ответить
    Еще 4 комментария

• Femke BrinckmanLeen BervoetsUt på tur, aldri sur
    • День 153
    • четверг, 18 августа 2022 г., 13:00
    • 🌧 16 °C
    • Высота: 76 м
    • НорвегияRømmingsåsen59°6’9” N  10°1’31” E
    Wat is de mens klein en de natuur groot
    32Deze vriend liet mij serieus schrikken toen die in het midden van het pad lag 😰Even wassen en water halen eindigt in een middagje aan de zee1Een duik hoort daar natuurlijk ook bij

Leenloos luieren

18 августа 2022 г., Норвегия ⋅ 🌧 16 °C

Terwijl Leen haar tijd op het festival doorbrengt, duik ik de bossen in. Zwemmen in de meren, wandelen, lezen en zalig niets doen. Wat heeft een mens nog meer nodit?

Ik spot een ree met twee kalfjes, adder, zwarte specht, das (!) en opnieuw visarenden. Wat is de natuur mooi.Читать далее

Pascale Marie De Muynck

ПутешественникEen duik hoort daar natuurlijk ook bijZalig!! Hier is het verschrikkelijk warm 🥵

ПутешественникHaar geknipt?🤗

Femke Brinckman

ПутешественникJep! Mijn haar gedoneerd aan een organisatie die pruiken maakt 🤗

Еще 4 комментария
    9 лайков

• День 159
    • среда, 24 августа 2022 г., 12:00
    • ⛅ 19 °C
    • Высота: 3 м
    • НорвегияLangebå58°57’49” N  9°56’40” E
    Herenigd!
    Jan van de Noorse les in Larvik!11Geen ijsjes meer :(Vakantieparken111Ze wint ook eens een keer...

Blankenberge, maar dan mooi

24 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ⛅ 19 °C

De zuidkust van Noorwegen is de warmste en droogste streek van het land. Het staat er vol campings en vakantieparken. Hier komen alle Noren hun jaarlijkse portie zon opdoen. Het hoogseizoen is maar tot 15 augustus, dus alles lag er verlaten bij. Geen ijsjeskraam te bespeuren dat nog open was... De zandstranden, bootjes in het water en stacaravans waren de stille getuigen van een drukke zomer. Want de hittegolf die Europa teisterde, strekte enkele tentakels uit tot hier. Op infoborden waren restricties te lezen voor het gebruik van drinkwater en het gras lag er dor bij.

Hoewel we de uren van de bus al moesten zoeken bij de herfstregeling waren de dagen nog aangenaam warm. We genoten volop van dit staartje van de zomer tijdens een driedaagse trektocht langs de kyststi.

ПутешественникStretchke nodig?😉

ПутешественникMooi!

Femke Bervoets

ПутешественникZe wint ook eens een keer...Ik supporter voor jou, Femke! :-)

9 лайков

• День 163
    • воскресенье, 28 августа 2022 г., 12:00
    • ☀️ 14 °C
    • Высота: 489 м
    • НорвегияPreikestolen58°59’11” N  6°11’20” E
    1Preikestolen basecampTegen de stroom in naar bovenOpnieuw room with a view1Met zelfontspanner deze keer. Lopen!!Neerkijken op PreikestolenDe volgende ochtend, honderden toeristen in de mist 😅

Een laatste hoogtepunt

28 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ☀️ 14 °C

Jep, wij zijn geschift. We reden voor de laatste dagen nog eventjes helemaal naar de westkust 😵‍💫De Lysefjord en bijhorende Preikestolen hadden we voor ons Oslo-avontuur nog niet gedaan en stond wel echt nog op ons lijstje. Het waren prachtige dagen. De toeristenstroom omzeilden we min of meer door een langere weg te nemen en te overnachten met de tent. Hierdoor waren we 's avonds op een ander koppel na helemaal alleen op het indrukwekkende fenomeen. Preikestolen is een uitstekende rots die meer dan 600m boven de fjord uittorent. Even over de rand piepen is genoeg om duizelingwekkende kriebels te krijgen. Een perfect staaltje "echt" Noorwegen om meer dan 5 maanden mee af te sluiten. Alleen de typerende regen ontbrak!Читать далее

Roel Vermeyen

ПутешественникKjeragbolten is zeker ook de moeite!

30.08.2022Ответить
    Hilde Slosse

Путешественник😅🤩De zelfontspanner moest deze keer lang wachten om zich te ontspannen !

30.08.2022Ответить

ПутешественникMet zelfontspanner deze keer. Lopen!!🤩🤩

13 лайков

• День 166
    • среда, 31 августа 2022 г., 13:00
    • ☀️ 20 °C
    • Высота: Уровень моря
    • НорвегияLangvika58°4’19” N  7°53’19” E
    Vanaf nu worden we terug vegetariër, beloofd ✌️

Het afscheid

31 августа 2022 г., Норвегия ⋅ ☀️ 20 °C

Na 166 dagen komt er voor mij een einde aan dit avontuur. Femke reist nog door naar Zuid Zweden voor een stiltemeditatie. Ik reis naar huis op een gigantische boot vol Hollanders 😱 De laatste dagen brachten we door op een strandje in de buurt van Kristiansand. We genoten van de zon, vuurplaatsjes en van elkaar. Het was een fantastische ervaring, we weten nu al dat het noorden altijd zal blijven lonken.Читать далее

Pascale Marie De Muynck

ПутешественникIk heb van hieruit ook genoten van jullie prachtige reis!! T’was alsof ik zelf een beetje weg was…

Femke Brinckman

ПутешественникZo leuk dat je ons zo actief volgde 😍 tot binnenkort 😉

Pascale Marie De Muynck

ПутешественникFemke, geniet nog van de stilte en Leen succes met het lawaai van de Hollanders!😁

Еще 3 комментария
    10 лайков