Henk Helmantel

In een zaal apart hangen allemaal schilderijen van Henk Helmantel. Dit is een schilder uit Groningen. Ik was onder de indruk van de schilderijen van Jopie Huisman, maar nu ik deze van Henk HelmantelBaca selengkapnya
Logeeradres 4 (Bolsward/Boalsert)

Naar Bolsward toe heb ik weer schuin tegenwind en het is iets harder gaan waaien, dus dat is pech. Als ik arriveer zoek ik eerst de fontein op, en op weg erheen maak ik een paar foto's. Bij de fonteinBaca selengkapnya
Ontbijt in Bolsward/Boalsert

Om 08.30 uur is het ontbijt. Als ik beneden kom, staat de tafel vol en we eten heel gezellig. Na het eten ruimen we op en ik klets nog even in het Fries door met de gastvrouw. De rest spreekt abn, nouBaca selengkapnya
Harlingen/Harns

Als ik in Harlingen aankom, ga ik eerst op zoek naar de fontein. Het is even zoeken, want hij heeft een speciale plek, naast de pier in het water. Ik geloof dat dit wel tot de mooiste behoort. Ik maakBaca selengkapnya
Dok 5

Een kennis van mij heeft me aangeraden om Dok 5 te bezoeken en daar krijg ik geen spijt van. Prachtige kunst en nog veel meer. Ik heb een gesprek met 1 van de eigenaren en dat is erg interessant. HierBaca selengkapnya
Stempel halen

Ik fiets naar het restaurant waar ik mijn stempel moet halen en bestel cappuccino en een krotosti. Dat is een tosti met kroket en smaakt heerlijk. Daarna fiets ik Harlingen weer uit, maak onderweg nogBaca selengkapnya
Franeker/Frjentsjer

En dan ineens is het al best laat en voor het eerst deze week sta ik een beetje op tijd, omdat ik een afspraak heb in Franeker. Derwin, Mariëlle en Yrsa & Elin komen ook naar Franeker en we hebbenBaca selengkapnya
Logeeradres 5 (Minnertsga/Minnertsgea)

Omdat er in Franeker geen slaapplek van VodF meer vrij was, heb ik het iets hogerop gezocht. Vlakbij Minnertsga vond ik een plekje en ik kon komen. Bij mijn aantekeningen had ik gezet dat het een heleBaca selengkapnya
Verborgen plekjes in de tuin

Rond 21 uur ga ik een rondje door de tuin wandelen. Ik vind de vijver, maar hij was wel heel erg goed verborgen. Overal zijn verborgen plekjes in de tuin. Het is echt een klein paradijsje. Geweldig!!Baca selengkapnya
The golden hour

Nog een paar foto's van de avond. Elke keer als ik buiten ben, komt de geit mij gezelschap houden. Hij vindt het niet leuk als ik weer naar binnen ga. De gastheer zei vanmiddag dat de geit altijd naarBaca selengkapnya
Ontbijten in het paradijsje

Ik heb lekker geslapen met de deur naar buiten op het haakje. Het kussen is iets te zacht, niet helemaal zoals ik het graag heb, maar tot nu toe mag ik niet klagen over de kussens. Ik slaap lekker enBaca selengkapnya
Berlikum/Berltsum

Na een paar km kom ik bij Berlikum. Dit is een leuk dorpje en als ik er bijna doorheen ben, fiets ik nog door een soort park met mooie boomgaarden. De bomen hangen vol met voornamelijk appels enBaca selengkapnya
St. Annaparochie/St. Anne

Al snel fiets ik St. Annaparochie binnen. Er staat een mooi kunstwerk als je het dorp binnenkomt. Even later kom ik voorbij nog een spreuk op een grote kar, maar ik fiets te snel om er nog een fotoBaca selengkapnya
Onderweg

In Vrouwenparochie/Froubuurt word er afscheid genomen met "Ant kikes in Froubuurt". Fantastische Friese naam trouwens.
De foto's heb ik gemaakt toen ik bijna in Marrum was:
- Een prachtige kleineBaca selengkapnya
Hogebeintum/Hegebeintum

Ik logeer vannacht in een B&B in Ferwerd, maar omdat ik daar niet eerder dan om 14.00 uur in mag, fiets ik een klein stukje door naar Hegebeintum. Daar is mijn beppe Hendrikje Fennema geboren, naarBaca selengkapnya
Ferwerd/Ferwert

Ik fiets weer terug als ik in Hegebeintum uitgekeken ben. Ik maak wat foto's van bijzonderheden, zit nog even op een bankje en fiets dan naar mijn b&b: Tante Bobo. Het lukte me niet om in dezeBaca selengkapnya
Logeeradres 6 (Ferwerd/Ferwert)

Nou luxe is het niet echt, maar wel weer echt leuk! Heel ouderwets, maar ook erg mooi. De gastvrouw is er niet, maar de code van het sleutelkluisje werkt en ik haal de spullen die ik nodig heb van deBaca selengkapnya
Start van dag 7

Ik heb geen ontbijt vanochtend. Dat vind ik prima, want normaal eet ik ook pas later op de dag. Ik heb gisteren een paar broodjes gekocht en ik ben van plan om die onderweg ergens op te eten. Ik neemBaca selengkapnya
Holwerd

Als ik Holwerd binnenfiets, zie ik al snel een mooie kerk. Ik zou deze week geen kerken van binnen bekijken maar, ik weet niet waarom, toch ga ik bij deze naar binnen. Ik krijg er geen spijt van,Baca selengkapnya
Brunch

Een aantal km's na Holwerd zie ik een mooi plekje om te eten. Ik ga zitten en vanaf dan schijnt de zon. 😎
Dokkum

Onderweg naar Dokkum is mijn aandacht even niet bij de weg (ik kijk achterom naar iets) en mijn voorwiel raakt net naast de weg in de berm. De berm is een stukje lager, dus het gaat bijna mis.Baca selengkapnya
Logeeradres 7 (Rinsumageest/Rinsumageast

Ik ben iets te vroeg in Rinsumageest, dus ik fiets eerst een rondje door het dorp. Het is niet heel groot.
Ik slaap hier omdat er in Dokkum niets meer vrij was. Het is weer een paar km van de route,Baca selengkapnya
Laatste ochtend

Ik heb niet heel goed geslapen helaas en ik heb wat last van mijn spijsvertering. Beide zal waarschijnlijk wel door de warmte komen.
Dus na een langzame start ga ik niet heel vroeg op weg voor deBaca selengkapnya
Bartlehiem en verder

Naar Bartlehiem ben ik nieuwsgierig, maar eigenlijk is er niet heel veel te zien. Het is een hoog bruggetje zoals er hier heel veel van zijn. Alleen het idee van hoe belangrijk het tijdens eenBaca selengkapnya
Leeuwarden/Ljouwert

En dan ben ik klaar met de 8 routes van de 11-stedentocht. Ik moet nog 1 foto van een fontein en 1 stempel. De stempel moet ik halen bij het Douwe Egberts Café, dus ga ik daar ook even zitten metBaca selengkapnya