• Dag 12 Windsor Castle

1 Temmuz 2024, İngiltere ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag een reisdag. Na ontbijtje uitgecheckt en op weg naar Londen. Op de route naar Londen ligt Windsor Castle. Daar zijn we eerst heen geweest. Wat gigantisch is dat kasteel. De te bezichtigen gedeelte is maar klein stukje van alles. Jammer genoeg mochten we binnen geen foto's maken. Maar wat een weelde. Er hingen stuk of 10 Rubens en ook veel Van Dijck. Hij was in zijn tijd schilder aan Engelse hof. En zoveel goud en wapens en harnassen uit heel de wereld. Veel van die voorwerpen kregen de vorsten van buitenlandse gasten. Ook zijn we de St George chapel in geweest. Daar liggen bijna alle vorsten van England. We hebben ook het graf van queen Elizabeth en haar man prins Philip gezien. Ze lagen bij haar ouders. Henry de VIII ligt daar ook. Vervolgens gingen we naar Londen. Man zo druk op de weg. En zoveel stoplichten en rotondes. Je kan beter op de rondweg van Amsterdam rijden. Half uur later dan de routebeschrijving aangaf kwamen we bij het hotel. Eigenlijk is het een soort tussen vorm van Hotel en B&B. Er zijn 9 kamers maar er is geen restaurant. Wel een gezamenlijke keuken. Maar op onze kamer hebben we ook een waterkoker, magnetron, broodrooster en koelkast. Nadat we geïnstalleerd waren zijn we naar Stratford gegaan. Daar was een groot modern winkelcentrum die gebouwd is voor de atleten van de Olympische spelen. Na wat dingen gekocht te hebben zijn we gaan eten in een pub. Daar zagen we jammer genoeg de Belgen verliezen van de Fransen.
    Nu op onze hotelkamer. Morgen gaan we Londen in en bezoeken we de toner of Londen.
    Okumaya devam et