• OpReisMet Rutger en Erica

Dag 1 Ashford

June 20, 2024 in England ⋅ ☀️ 16 °C
  • Dag 2 Kent

June 21, 2024 in England ⋅ 🌬 21 °C

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt stapten we om 9 uur in de auto om als eerste Canterburry te bezoeken. Wat een mooie oude stad is dat. Veel oude vakmans huisjes en leuke terrasjes. En natuurlijk de Cathedral. Tjonge die was echt indrukwekkend van binnen en buiten. Ook de tuin en de gebouwen erom heen waren prachtig. We zijn ook nog even de gewone winkels in gegaan omdat ik mijn zonnebril weer eens vergeten was😩 (had zo'n mooie gekocht) gelukkig hadden ze er een primark dus voor 2.50 pond had ik er weer eentje. Rutger kwam op het idee om te gaan lunchen in Whitstable. Dit is een oud vissersplaatsje aan de zee en bekend om de oesters. Hier hebben we bij een ontzettend leuk restaurantje aan zee buiten gegrilde oesters, gefrituurde inktvisringen en een schaaltje patat op. Was echt een enig dorpje. Met volle buik gingen we naar Leeds Castle. Dit was een buitenverblijf van enkele koninginnen van de Tudors. Later gekocht door een rijke Amerikaanse die heel veel bekende mensen en acteurs te gast heeft gehad waaronder Edward en Wallis Simpson en Charlie Chaplin. Het was echt nu ingericht zoals in de jaren 20 dus een beetje Downton Abbey idee.
    En die tuin erom heen zo mooi en groot!! Niet normaal. Hierna hadden we er al 16000 stappen opzitten dus onze lunch is er mooi vanaf haha. We hebben genoten vandaag van al het moois en niet te vergeten het heerlijke weer. Wat zijn we gezegend met het weer echt een cadeautje ☀️
    Nu zitten we in de lobby van het hotel om straks wat te eten en het voetbal van Nederland te kijken. Morgen gaan we naar ons volgende adres in Bournemouth en gaan we bij Brighton, Chichester en Winchester kijken. Nieuwsgierig hoe het daar weer is. Dikke kus en tot morgen😘😘

• Dag 3 Brighton en Winchester

June 22, 2024 in England ⋅ ☀️ 17 °C

Vandaag was een reisdag van Ashford naar Bournemouth met twee stops.
    De eerste stop was Brighton een drukke stad met een boulevard.
    Hier hebben we wat rondgelopen en een hapje gegeten aan het strand. We hebben naar je geluisterd Peet want het was vis😉
    Je moest uitkijken dat de gigantische meeuwen er niet met je eten vandoor gingen😱
    De nieuwe pier was verouderd en verderop lag het geraamte van de oude pier die in 1866 is gebouwd en in 2003 is verbrand.
    In Nederland was die allang weggehaald maar eigenlijk heeft het ook iets bijzonders. Daarna zijn we nog door Chichester gereden wat niet zo bijzonder was. Wel zijn we gestopt in Winchester. Daar zijn we naar de Winchester Cathedral geweest. Er lagen veel bisschoppen en oorlogshelden daar begraven maar ik (Erica) vond het graf van Jane Austen het leukst om te zien. Heb zoveel gezwijmeld bij Pride and Prejudice dat ik het gaaf vond om bij het graf van haar te staan. Ze heeft vele mooie romans geschreven. Rutger vond de graven van de oorlogshelden interessanter. Om 18 uur waren we in Bournemouth en bij ons hotel na gesetteld te zijn. Weer hebben we een mooie kamer. De filmpjes die we naar Rick en Joanne sturen van onze kamers zullen we jullie besparen haha. Daarna een hapje eten bij strand en nu een spelletje doen in onze hotelkamer. Morgen lijkt het mooi weer te worden. Misschien gaan we genieten hiervan bij het binnenbad en buitenweide van ons hotel.

• Dag 4 Dorset

June 23, 2024 in England ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag hebben we eerst uitgeslapen en lekker ontbeten. Daarna gingen we op weg naar de havenstad Poole. Waar we op de boot stapte voor een trip langst de krijtrotsen van Dorset. Deze rotsen zijn begin van de jurassic coast. De kapitein zat vol verhalen over piraten en smokkelaars zoals old Harry en zijn vrouw. Waar twee rotsen naar zijn vernoemt. De rotsen waren prachtig. Op terugweg voeren we langst palmbeach van Engeland Sandbank. De huizen hier zijn ver boven onze budget. Een van de huizen was van John Lennon die heeft het aan zijn tante gegeven omdat zij zo lief was.
    Rest van de middag rustig aan gedaan in het hotel. Beetje zwemmen en zonnebaden (Erica en ik in de schaduw). Vanavond gegeten in hotel en straks luisteren we de kerkdienst van vanochtend terug. Morgen gaan we op weg naar onze volgende stop Swindon. Dat doen we via pride and prejudice maar ook via de prehistorie. Wordt vervolgd

• Dag 5 Lacock en Avebury

June 24, 2024 in England ⋅ ⛅ 23 °C

Vandaag een doorreis. Onderweg willen we nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. Maar eerst rustig aan ontbijten en uitchecken. Eerste stop is de white horse bij westbury. Deze is niet oud maar in de 18e eeuw gemaakt op plek waar er vroeger een was. Bijzonder dat onder het gras witte kalk zit. Vervolgens gingen we naar Lacock. Een heel oud stadje waar veel film opnames zijn geweest. Waaronder Pride en Prejudice. Erica zag mr Darcy zo rond rijden. Je liep echt zo 300 jaar terug in de tijd. Bijzonder dat zoiets bewaard gebleven is. Vervolgens gingen we naar Avebury. Onderweg zagen we nog een wit paard. Er zijn in deze regio 13 witte paarden waarvan er 8 zichtbaar zijn. In Avebury staan ook prehistorische stenen. Alleen is de cirkel groter dan stonehedge maar de stenen kleiner. Bijzonder dat ze dit bouwden 4600 jaar geleden zonder de gereedschap en kranen die wij nu kennen. In Avebury zijn we ook de Manor garden in geweest. Hier spraken we een Engelsman die hele verhalen kon vertellen over de natuur en alles wat er te zien was. Leuk om te spreken met de Engelsen dit kan niet in de andere landen waar we altijd komen. Vervolgens gingen we naar ons Hotel in Swindon. Straks eten we in Hotel en doen we nog spelletje op onze kamer. We kunnen lekker buiten zitten want we hebben een terras bij onze kamer waar we een prachtig uitzicht hebben. Morgen weer een nieuwe dag met nieuw avontuur.Read more

• Dag 6 Bath

June 25, 2024 in England ⋅ ⛅ 24 °C

Vandaag lekker uitgeslapen en ontbeten in het hotel. Toen richting Bath. Over de snelweg waren we er binnen een uur. Bath was weer oud, mooi en goed onderhouden. In Bath bracht de upper class hun winter door. Er waren warmwaterbronnen die door de Romeinen waren ontdekt en waar de rijken in baden zodat ze hun vieze luchtjes kwijt raakten🤢 wat zal het toen gestonken hebben. De jongeren waren, op de vele bals die gehouden werden, op zoek naar een partner. Ook was er een prachtige Cathedral in het midden van Bath. Rutger verbrandde zijn voorhoofd dus maar weer een pet voor hem gekocht. Toen we uitgelopen en moe waren van de zon en het vele lopen ((15000 stappen weer vandaag) gingen we terug naar ons hotel. Daar hebben we Nederland zien spelen tegen Oostenrijk (😧) en zijn we maar snel een hapje gaan eten. Nu ff rustig zitten buiten en dan duken....we zijn het zat!!Read more

• Dag 7 Highclere castle en stonehedge

June 26, 2024 in England ⋅ ☀️ 24 °C

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan en rond 11.30 uur gingen we op pad. Onze eerste stop was Highclere Castle dat is het mooie landgoed waar Downton Abbey is opgenomen. Toen we er waren reden we de lange weg af naar het Castle maar halverwege werden we tegen gehouden en ons verteld dat we niet verder mochten rijden daar het pas vanaf juli weer open gesteld was voor publiek. We mochten nog snel een foto maken van hetgeen we zagen. Dat waren de bekende torens. Maarja we zijn in de buurt geweest zullen we maar denken haha.
    Hierna ging onze weg verder langs mooie uitzichten en binnen weggetjes. Onze weg ging naar Stonehenge. Toen we de stenen zagen liggen reden we op een drukke weg die er zo langs heen loopt.
    Dat was een vreemde ervaring. Toen we er aankwamen gingen we eerst het museum waarin de geschiedenis van Stonehenge werd beschreven enook stonden er hutjes uit die tijd om te laten zien hoe ze leefden. Daarna werden we met een shuttlebus naar de stenen gereden. Wat was dat indrukwekkend, zulke oude stenen en dan nog bewaard gebleven. We konden er in de rondte omheen lopen en foto's maken.
    Hierna naar het hotel waar we een hapje gaan eten en nu op ons terras met het nog steeds prachtige uitzicht een spelletje doen met een lekker stokbroodje met boursin😉

• Dag 8 Cotswold

June 27, 2024 in England ⋅ 🌙 14 °C

Vandaag hebben we de romantische route in de Cotswold gereden. Deze regio staat bekend om zijn pittoreske dorpjes. En dat was ook zo. Volgens Erica heeft Anton Pieck hier zijn inspiratie opgedaan. We hebben geluncht in de "old Bakery" In Winchcomb een oud dorpje uit de Saxton periode. Later kwamen we bij het dorpje Broadway. Dit is echt de mooiste van allen met allemaal leuke winkeltjes. Daarna kwamen we in een stukje Provence, lavendel velden in Engeland wie had dat gedacht. Natuurlijk liepen we onze neus achterna wat rook het lekker. Aan eind van de route zijn we gaan eten in Cirencester. We stapten uit en liepen weer onze neus achterna naar de Italiaan die we roken. Na een heerlijke maaltijd kwamen we voldaan bij ons hotel aan. Nu even op ons terrasje nog een wijntje en dan naar bed. Morgen zien we wel weer wat we doen nog geen plannen. Hier de link van de route wij hebben dag 1 gedaan https://explorethecotswolds.com/cotswolds-roman…Read more

• Dag 9 Freeday on Friday

June 28, 2024 in England ⋅ ☀️ 16 °C

Vandaag is er niets te vertellen. We hebben rustig aan gedaan. Zijn even stukje wezen rijden maar niet iets bijzonders gezien. Het landhuis waar we naar toe gingen was dicht. Dus zijn we maar weer naar ons hotel gegaan. Lekker gezwommen en de sauna gepakt. Straks lekker in hotel eten en vanavond een spelletje. Morgen gaan we naar Oxford. Hopelijk hebben we dan meer te vertellenRead more

• Dag 10 Oxford

June 29, 2024 in England ⋅ ⛅ 17 °C

Vandaag zijn we naar Oxford gegaan. Dat was een uurtje rijden bij ons vandaan. Maar dat was het zeker waard. Zo oud en zoveel oude gebouwen. Naast universiteit zijn er colleges en instituten. We hebben de hop-on-hop-off bus genomen dan zie je echt alles. Wat heerlijk was dat, want het was vandaag best warm weer om in een grote stad rond te lopen dus die wind op het dak van de bus was echt lekker. Ook zijn we naar het science museum geweest. Daar was een grote verzameling van oude instrumenten. uurwerken, telescopen, kompassen van alles. Dat vond ik echt gaaf. Ook bijzonder was het krijtbord van Einstein. Hij heeft in Oxford 3 lezingen gegeven. En Erica vond de uitvinding van de penicilline en de hygiëne met de typhus en de vaccinatie hiervan erg interessant. Ook beetje rondgewandeld in oude centrum en gepicnict in het stadspark. Het was net het vondelpark in Amsterdam en het was dus weer mooi weer dus dat was echt druk en gezellig.
    Na een hapje te hebben gegeten in Oxford zijn we naar huis gereden. Nu zitten we lekker aan een wijntje te genieten van de mooie zomeravond. Morgen zien we wel weer wat we gaan doen.

• Dag 11 Wiltshire

June 30, 2024 in England ⋅ ☁️ 17 °C

Vanmorgen rustig aan gedaan. Eerst kerk geluisterd, was laatste preek van Jan Meijer. Ik (als kerkenraadlid) heb met gemengde gevoelens geluisterd wat verdrietig allemaal. Maar hier begon de zon te schijnen en zijn we erop uit getrokken. Eerste stop was de Lacock Abbey. Was oud klooster die ook als film set voor Harry Potter heeft gediend. Hier konden we gratis in omdat we lid zijn National Trust Vervolgens op weg naar stadje Castle Combe, hier worden veel series opgenomen. Het was er daarom super druk en konden geen parkeerplek vinden dus zijn we er alleen door heen gereden. Zag er leuk uit maar sorry we hebben geen foto's. Maar op internet zie je ook leuke foto's. Daarna zijn we naar Cortham Court gereden. Een oud landhuis wat nog in bezit is van een Baron. De tuin eromheen was prachtig. Nu gaan we zo eten in hotel daarna nog een spelletje.
    Morgen gaan we via Windsor Castle naar Londen onze volgende stop op deze reis.

• Dag 12 Windsor Castle

July 1, 2024 in England ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag een reisdag. Na ontbijtje uitgecheckt en op weg naar Londen. Op de route naar Londen ligt Windsor Castle. Daar zijn we eerst heen geweest. Wat gigantisch is dat kasteel. De te bezichtigen gedeelte is maar klein stukje van alles. Jammer genoeg mochten we binnen geen foto's maken. Maar wat een weelde. Er hingen stuk of 10 Rubens en ook veel Van Dijck. Hij was in zijn tijd schilder aan Engelse hof. En zoveel goud en wapens en harnassen uit heel de wereld. Veel van die voorwerpen kregen de vorsten van buitenlandse gasten. Ook zijn we de St George chapel in geweest. Daar liggen bijna alle vorsten van England. We hebben ook het graf van queen Elizabeth en haar man prins Philip gezien. Ze lagen bij haar ouders. Henry de VIII ligt daar ook. Vervolgens gingen we naar Londen. Man zo druk op de weg. En zoveel stoplichten en rotondes. Je kan beter op de rondweg van Amsterdam rijden. Half uur later dan de routebeschrijving aangaf kwamen we bij het hotel. Eigenlijk is het een soort tussen vorm van Hotel en B&B. Er zijn 9 kamers maar er is geen restaurant. Wel een gezamenlijke keuken. Maar op onze kamer hebben we ook een waterkoker, magnetron, broodrooster en koelkast. Nadat we geïnstalleerd waren zijn we naar Stratford gegaan. Daar was een groot modern winkelcentrum die gebouwd is voor de atleten van de Olympische spelen. Na wat dingen gekocht te hebben zijn we gaan eten in een pub. Daar zagen we jammer genoeg de Belgen verliezen van de Fransen.
    Nu op onze hotelkamer. Morgen gaan we Londen in en bezoeken we de toner of Londen.

• Dag 13 Tower of Londen

July 2, 2024 in England ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag zijn we naar Tower Hill gegaan met de central metro en de circle line. De central loopt langst ons hotel en brengt ons in centrum. Vandaar met de Circle line naar Tower Hill. We hadden gelukkig een middag ticket dus konden het rustig aan doen. Dat was ook wel nodig want Erica was niet lekker en was vannacht wat koortsig. Vandaag ging het gelukkig weer stuk beter maar toch gingen we vroeg naar bed.
    We waren iets te vroeg bij de Tower dus gingen we eerst maar bakkie drinken bij een van de tentjes bij Tower bridge. Daarna gingen we de Tower in. We hadden een audiotour die we afwerken. Bijzonder dat dit gebouw zoveel geschiedenis herbergt. Begon als vestig werk toen kasteel van de vroege koningen. Vervolgens een gevangenis en laatst als opslagplaats voor wapentuig. Die waren er ook veel te bewonderen. Evenals de harnassen van diverse koningen waaronder enkele van Henry VIII. Zijn harnas van toen hij 50 was had wel hele grote achterwerk. Maar de verhalen van de gevangen en de executies van bv Anna Boleyn waren toch bijzonder. Ook verhaal van de jonge prinsen van Edward IV die waarschijnlijk vermoord zijn door hun oom Richard III. En natuurlijk de kroonjuwelen wat een pracht en praal. De kronen en de items die bij de kroning worden gebruikt waren mooi. Maar al dat goud voor avondmaal, doopschalen en tafelgoud voor banketten was to much. We mochten geen foto's maken dus laat je verbeelding maar de loop. Vervolgens een pub opgezocht om hapje te eten en voetbal te kijken. Gelukkig won Nederland met 3 - 0 dus konden we blij en voldaan naar ons Hotel. Morgen gaan we naar British museum.

• Dag 14 British museum

July 3, 2024 in England ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag British museum bezocht. Wat veel om te zien echt heel bijzonder. Van de hele wereld zijn er stukken te zien. Heel veel Egyptische, Griekse en Syrische items. Engeland heeft wel heel veel kunst geroofd. Hele fresco's van het Pantheon van Athene zijn daar. We begrijpen wel dat de Grieken het terug willen. Na 3 uur in het museum waren we het ( Erica vooral) wel een beetje zat. Je kan er echt nog uren rondlopen maar daar hadden we de fut niet meer voor. Erica wilde graag naar de Big Ben en het parlementsgebouw dus in de metro daarheen. Dat was ook ergmooi op een paar vierkante meter zag je de Eye of Londen, de Big Ben, Westminister Abbey en the House of Parlements. Erg mooi, oud en indrukwekkend. Daarna wilden we ook nog naar Harrods. Wat een aanfluiting was dat toen we binnenkwamen stond er een maquette dus wij dachten dat is van Harrods. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat dit van nieuwe huizen/ appartementen in Dubai waten die ze aan de man probeerden te brengen. Dus wij keken in één keer heel anders naar dit warenhuis en ja hoor wat een snobs daar. Heel veel rijke arabieren die even overkomen vliegen vanaf Abu Dhabi of Dubai om te shoppen in Londen.Ook alles erom heen was heel duur. We zijn vlug naar andere wijk gegaan. We zijn naar Covert Garden gegaan met de metro en daar hebben we in een Ierse pub tapas gegeten hoe verzin je het. Maar was wel lekker en echt gezellig. Die pubs zijn echt leuk en lijken niet op die bruine cafés uit Nederland. Op onze kamer even uitpuffen van de 23000 stappen die we vandaag hebben gelopen. En dan hebben we ook nog zoveel mogelijk de metro gepakt. Morgen gaan we naar Royal Gallery. Dat is meer schilder kunst. Bv de zonnebloemen van Van Gogh zijn daar. We zijn benieuwd. En nog cadeautjes shoppen in Oxfordstreet want Erica wil ook nog even bij Selfridges kijken vanwege....je raad het al een serie die ze gezien heeft haha. Heel Engeland is een levende filmRead more

• Dag 15 National Gallery en shoppen

July 4, 2024 in England ⋅ ☁️ 20 °C

Vandaag zijn we naar de National Gallery geweest om daar naar de schilderij collectie te kijken. Er zijn daar ook werken van enkele beroemde schilderaars zoals Van Gogh, Rembrand, Monet en vele andere. Vooral de schilderijen van Van Gogh vonden we mooi. Daarna zijn we via China Town naar Piccalilly Circus gelopen en daarna via Regentstreet naar Oxfordstreet gelopen. Waar we onderweg een prachtige speelgoedwinkel (Hamleys) van 7 verdiepingen zagen. Een echt paradijs voor kinderen. Er liepen allemaal winkelbedienden die ze het naar de zin maakten met spelletjes enz. Daar hebben we cadeautjes voor de kleintjes gekocht. Toen verder naar Oxfordstreet waar we op zoek gingen naar Selfridges. En ja hoor dit was ook weer leuk. Tien keer leuker dan Harrods. En het was echt herkenbaar van de serie mr. Selfridge van Netflix. Enig was het om daar rond te lopen. Alleen de mooie trappen heb ik niet gezien. Hier nog wat cadeautjes gekocht. En bepakt en bezakt zijn we weer terug gelopen. In een leuk zijstraatje van Oxfordstreet hebben we bij een restaurant een afternoon tea gedaan. Want we waren tenslotte in Engeland en hadden dit nog niet gedaan. Nu weer thuis, straks een paar boodschappen doen en dan gaan we in de tuin van ons B&B/hotel zitten. Het is mooi weer dus daar moeten we nog ff van genietenRead more

• Dag 16 Varen op de Thames en Buckingham

July 5, 2024 in England ⋅ ☁️ 17 °C

Laatste dag in Londen. Erica wilde nog graag naar Ranger House. Dit is een opname locatie voor Bridgerton. Daar aangekomen in de regen zag het er toch minder uit dan in de serie. Terug naar de trein kregen we het idee om met de boot over de Thames te varen. We waren nl in Greenwich en daar begint de citytourline. Wij zijn op de boot naar Westminister gevaren Het was gelukkig droog dus konden we boven op dek zitten. Was leuke ervaring, Die skyline van Londen en onder de Tower Bridge door varen. Bij Westminister hebben we eerst even gegeten want Erica werd hangry. Daarna door naar Buckingham Palace. We zijn ook langst Downing Street gelopen maar was zo druk met journalisten en camera's dat we maar doorliepen. De nieuw verkozen Prime Minister ontving nl zijn ministers. Daar gaat formatie van regering stuk sneller dan hier. Maar ja hij heeft ruime meerderheid in het Parlement dus kan doen wat ie wil. Bij Buckingham Palace nog de wacht wisseling gezien. Stelde eigenlijk niets voor maar was wel grappig. Op terugweg nog wat geshopt en nu op ons hotel. Rustig avondje. Morgen moeten we om 2 uur op de boot zitten dan naar huis. En heerlijk weer rechts rijden🥳Read more

• Dag 17 Naar huis

July 7, 2024 in the Netherlands ⋅ ☀️ 13 °C

Vandaag gaan we naar huis. Ook wel weer fijn. We hebben het hier wel gezien. Vanavond slapen in ons eigen bed. Half tien reden we weg uit Londen. We moeten minstens 1 uur voordat de boot vertrekt inchecken. We waren natuurlijk 3 uur te vroeg. Dus zijn we Dover nog even ingegaan. Bakkie gedronken en wat inkopen gedaan voor op de boot. Die had ook nog eens vertraging. Half uur later dan gepland voeren we weg. Door de harde wind was er best veel deining. Hierdoor moest ik (Rutger) steeds naar buiten kijken anders werd ik zeeziek. Erica had gelukkig nergens last van. We hadden al afgesproken dat Erica in Frankrijk eerst ging rijden. Zo kon ik even bij komen en wennen aan weer rechts rijden. "Oh wat heerlijk" zegt Erica steeds "lekker rechts rijden". In Nederland hebben we bij Ulvenhout even boodschappen gedaan voor weekend. En toen bleek de A27 tussen Breda en Gorinchem afgesloten te zijn. Dus moesten we omrijden over de A16 en A15 via Dordrecht. Door alle vertragingen hebben we de eerste helft van de kwartfinale tegen Turkije in de auto geluisterd. Thuis de lekkerste patat van land met een saté opgehaald bij La Plaza. Tweede helft kijken, nagenieten en naar bed. Dit avontuur is voorbij. Maandag begint het gewone leven weer maar dat is ook niet erg want wij leven in een mooi land. Als iemand het over Nexit heeft stuur hem of haar naar Engeland dan is ie zo genezen.Read more

Trip end
    July 6, 2024