• Sigiriya -> Dambulla -> Kandy

11 ottobre 2024, Sri Lanka ⋅ ☁️ 27 °C

Na ons bezoek aan Sigiriya zijn we naar Kandy gereden, met onderweg een tussenstop in Dambulla. Hier hebben we de beroemde Gouden Tempel in de rots bezocht. Om de tempel te bereiken, moesten we eerst een flinke klim maken. Eenmaal boven werden we eraan herinnerd dat schouders en knieën bedekt moesten zijn en dat we onze schoenen uit moesten doen voordat we naar binnen konden. De tempel bestaat uit meerdere kamers, elk gevuld met tientallen Boeddhabeelden. Interessant om te weten is dat deze grottempel meer dan 150 beelden bevat en dat de oudste dateren uit de 1e eeuw voor Christus. De schilderingen op de muren vertellen het verhaal van het leven van Boeddha. Ik heb ook nog een bloem geofferd.

Na Dambulla zijn we verder gereden naar Kandy en dat was helemaal niks. De route was chaotisch, met overvolle wegen die langs gevaarlijk diepe afgronden liepen. Kandy zelf was ook veel te druk. Nadat we iets hadden gegeten en een winkelcentrum hadden bezocht, kon ik eindelijk genieten van een goede esma. Daarna was het tijd om te ontspannen bij het zwembad van ons hotel. Het hotel was, buiten dat onze kamer naar natte hond rook, wel echt heel mooi. We hadden uitzicht op het meer van Kandy. Maar eerlijk gezegd konden we niet wachten om door te gaan naar onze volgende bestemming.
    Leggi altro