• Cordoba

16 april 2023, Spanje ⋅ 🌙 16 °C

Vandaag staat Cordoba op het programma. We gaan de bekende mezquita bezoeken.
    Een stad met een hele geschiedenis. In 1236 werd cordoba veroverd door de christenen, de moren moesten vertrekken met wat ze konden dragen. De huizen en overige bezittingen werden verdeeld onder de katholieken. Kerken kwamen ipv moskeeën. Ook In de 12 eeuwen oude moskee is een cathedraal gebouwd. De mesquita. Ook is hier een joodse wijk hier woont de joodse bevolking niet meer. Wel is de synagoge in ere gebleven. Een wirwar aan kleine smalle straatjes. Waar je heerlijk kan ronddwalen.
    We mochten eerst zelf de stad gaan verkennen. We zijn naar het altaar kasteel) gelopen, hier kwamen we een dansgroep tegen. (Zie filmpje) ook een oud waterrad gezien. Daarna doircde kleine straatjes van de joodse wijk gedwaald. In de middag mochten we olv een gids dit nog verder verkennen met o.a. een bezoek aan de synagoge. Daarna gingen we met deze gids de mezquita in. Wat een overweldigend gebouw aan de binnenkant.
    Met de bus weer terug naar het hotel. Een erg warme dag (31 graden) met heel veel indrukken. Morgen hebben we een vrije dag. Kunnen we even bijkomen van deze toch wel vermoeiende reis.
    Meer informatie