• Dzień 4: Myślenice - Zachełmna

April 11 in Poland ⋅ ☁️ 8 °C

Od ostatniej wyprawy minął miesiąc więc przyszedł czas na kolejny odcinek MSB. Znów czekał nas długi dzień zakończony noclegiem z małą różnicą braku jakiegokolwiek schroniska czy miejscówki z jedzeniem. To oznaczało dzień na kanapkach 😀 ale za to szlak już po opuszczeniu Myślenic bardzo przyjemny i nadwyraz łagodny. Kałuż na trasie dość sporo i do jednej z ostatnich Kubuś musiał wpaść ale to była tylko kwestia czasu 😉 szlak bardzo interesujący, niby cały czas to samo bo prawie sam las ale jednak zupełnie nas on nie nużył. Dość sporo wiat, ławeczek i nawet udało się nam ognisko rozpalić koło jednej wiaty i skosztować wędzonych kabanosów i kotleta podgrzewanego na patyku 😉 ostatnie kilometry do noclegu to już asfalt ale my twardo odmówiliśmy oferty podwózki ze strony właścicieli... trochę żałowaliśmy. Nocleg mega wypasiony i szkoda, że te 30km (nadwyżka kilometrowa w wyniku wcześniejszego detour do sklepu) dało się we znaki bo pewnie skorzystalibyśmy z bilarda czy piłkarzyków a tak to po dostarczonej kolacji z kalwaryjskiej restauracji udaliśmy się grzecznie spać. Kolejny ekstra dzień MSB za nami 😀Read more