• Dzień 5: Zachełmna (Stronie) - Zembrzyce

April 12 in Poland ⋅ ☁️ 12 °C

Już wczorajsza decyzja by nie nastawiać budzika zapowiadała, że nie wyjdziemy z noclegu równo z pianiem koguta 😉 mało powiedziane, wymeldowanie było do 11:00 a my zamykaliśmy bramkę o 11:05 😉 tak się jakoś wybrać nie mogliśmy a i ciśnienia nie było bo plan zakładał jedynie ok 10km do Zembrzyc. Ale że z noclegu powrót na szlak wiódł asfaltem i to pod górę to powiedzieliśmy: NIE i wytyczyliśmy własny szlak na przełaj przez las by złączyć się z czerwonym. Trwała debata jaki kolor i nazwę nadać naszemu szlakowi... chyba stanęło na kolorze pomarańczowym i nazwie gałęziowo-kałużowo-żabi... po drodze trafiliśmy na ślady racic i chyba ich legowisko i nasłuchiwaliśmy dźwięków dzięcioła. Nadszedł też moment, na który wczoraj nie mogliśmy sobie pozwolić czyli zdjęcie kurtek 😉 dalej trasa przebiegała znów przez piękne lasy ale i milion kałuż ale i pojawiały się co jakiś czas otwarte przestrzenie i nareszcie piękne widoki gór w oddali. Jakoś nas nogi nie chciały dziś nieść i co nóż jakiś postój na jedzenie i relaks na łące. Ale za to złapaliśmy troszkę witaminy D. Do Zembrzyc było już z górki i po drodze z zaciekawieniem podziwialiśmy jak ludzie mieszkają w tych okolicach. Fajny dzień 😀Read more