• Sidemen - Amed

March 5 in Indonesia ⋅ 🌧 29 °C

We eindigden de dag gister met een lesje Balinese cultuur, daarmee bedoelen we het volgende: een afspraak maken is niet altijd bindend. Let us explain: vaak vragen we Tapa als driver rond het eiland, dit hadden we dus ook gedaan voor vandaag. Hij has gisteravond opeens andere plannen voor vandaag, hij moest z’n tempel namelijk schilderen.🤔 Tja, en wij dan? Tom ving op dat Yoga de fietsguide ook chauffeur is & die kon ons gelukkig spontaan nog naar Amed brengen, held.🙏
    Het was een leuke autorit, we hebben het namelijk vaak tijdens de autoritten over de dingen die we onderweg zien & het verschil in leven tussen Bali en Nederland. Yoga heeft wel vaker te maken met ons Nederlanders haha, z’n auto heet zelfs “Dutch broer” haha.🤷

We kwamen uiteindelijk aan in het fijne Amed, bij ons bungalowtje waar je zee hoort deinzen.🌊🛏️
    We hebben, na even te hebben geacclimatiseerd, een rondje gewandeld door het stadje. Tom had (duh) nog een paar koffiespots op z’n lijstje staan, dus we deden een kleine tour haha. Iets was ons hier (jammergenoeg) wel opvalt is dat de omgeving hier wel aardig vol ligt met afval… zelf aan de kustlijn… dat het strand hier donker zand heeft wisten we al wel, dat komt namelijk door de vulkaan. Alleen het afval komt toch echt van ons mensen.. maargoed.. 🙃

‘S avonds curry en gamba’s gegeten bij een gezellige warung & de avond afgesloten met een paar potjes keer op keer.🎲