Satellite
Show on map
 • Day9

  De laatste vakantiedag

  October 21, 2017 on the Seychelles ⋅ ⛅ 27 °C

  Met het huurautootje een rondje Mahé. Hotel Bliss had nog een leuke ochtend verrassing door oploskoffie te serveren of tegen meerplrijs Nespresso. Straks maar even langs met een lijstje tips voor hotels vanuit de klant

  Mahé is een graniet eiland waarvan het hoogste punt zo’n 900 meter en om van de ene zijde naar de andere te komen kun je enkele binnendoor weggetje nemen. Dat kan maar het vraagt wel wat van je zenuwen. De wegen zijn her en der te smal om elkaar te passeren en sommige haarspeldbochten zo scherp en steil dat je geen idee hebt wat eraan komt of dat iemand net na de bicht zijn auto heeft geparkeerd om even iemand op te halen. Daarnaast rijden er zwartrokende Tata lijnbussen in hoog tempo over de wegen en die houden niet altijd echt links.

  Langs een van deze binnendoor wegen (op 400meter hoogte) liggen de ruines van een oude missie post. Een bijzondere plek om te bezoeken en een van de mooiste uitzichten van het eiland. De missiepost was een school voor kinderen van vrije slaven die hier rond 1875 door de Briiten waren gebracht.

  Vanuiit de hoogte weer naar beneden voor een kop koffie (zonder melk) en toen weer de doorsteek naar Anse Royal voor wat snorkelen. De laatste kans.
  Vanavond eten bij de Rockpool Sea grill restaurant en dan inpakken want om 0530u gaat de wekker.
  Read more