Satellite
 • Day79

  Les Ardennes - sidste dag i Frankrig

  November 11, 2021 in France ⋅ 🌙 4 °C

  Den 11. November er feriedag i Frankrig. Dagen for våbenhvile og afslutning på 1. Verdenskrig. Vi havde planlagt lidt efter det, så vi kunne køre ud af Paris uden myldretrafik, og det gik fint! Det var koldt og klart i Paris, men ude på de flade marker nord for Paris kom tågen rullende ind og temperaturen har holdt sig under 4 grader hele dagen!

  Vi gjorde et stop i den lille by Laon, som er en middelalderby med en ret fantastisk katedral. Den er fra 1100-tallet, og det er virkelig flot, hvordan de har kunne bygge hernede dengang, når man sammenligner med de små, landsbykirker i Danmark, fra samme periode! Byen Laon ligger højt, på det ellers flade landbrugsland, og nok derfor kom solen lige igennem tågen, mens vi var der, men da vi kørte videre mod nord, var det i tåge igen.

  Vi fik dog den sidste time i aftensol, inden den gik ned, og her kørte vi gennem marker og skov, inden det efterhånden blev til ren skov. Vi er endt oppe i den nordlige spids af Frankrig, der hedder Ardennerne, og som ligger som en kile op i Belgien. Vi kørte til grænsebyen Givet, for at tilbringe den sidste aften i Frankrig ved floden la Meuse (som hedder Maas på belgisk/hollandsk), men alle parkeringspladser var enten afspærret eller optaget, og der var fyldt med mennesker. Vi kunne ikke forstå, hvad der var på færde i den lille by, men det viser sig, at der er en årlig løgfestival lige præcis i dag, som folk åbenbart valfarter til fra nær og fjern. Så vi måtte køre lidt tilbage, og holder på en lille parkering i en lille landsby, hvor jeg håber, vi får lov at holde for natten…
  Read more