• Dawid Łatka

• Trip start
    June 3, 2026

Dojechali

June 3 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

Po 13h zwierzęcej jazdy dojechaliśmy w końcu, generalnie bez ekscesów poza tym że odkryliśmy upośledzenie części ludzi jeśli chodzi o obsługę płatności na bramkach. Wycofaliśmy z jednej na której koleś nie umiał zapłacić pod drugą gdzie była dokładnie ta sama historia. Za to na campingu odkryliśmy dlaczego nazywa się zoo, dawno nie widziałem takiej ilości kaszojadow latających w randomowych kierunkach.Read more

• Dzień 1 - Górska przygoda

June 4 in Italy ⋅ ☁️ 21 °C

Wczorajszy dzień był w drodze więc dzisiaj wypadało się ściorać.
    Udało się.
    Wybór padł na drogę Neve d’autunno - pięciogwiazdkowe 250m wspinanka.
    11 wyciągów.
    Grażyna zwątpiła już po pierwszym. I wtedy postanowiła że jednak Łata będzie wszystko prowadził 😅
    Ładna górska przygoda, dużo trawersów, płytek, nawet jakieś przewieszenia. Klasycznie ubogo w obicie „bo przecież jest łatwo”. Dobrze że Łata wziął friendy. Wbrew temu co mówiły nasze umierające stopy - po 6h się udało.
    Potem godzinny spacer na camp. I jazda rowerkiem do Arco na zasłużoną picke i Gelato.
    Nikt nie spadł, poza jednym karabinkiem. RIP

• Wycieczka nad Lago de Cavedine

June 5 in Italy ⋅ ☀️ 21 °C

W nocy lało więc dzisiejszy poranek był na chillu.
    Wczoraj dojechała do nas Karo która jak się okazało też jest nad Gardą. Przypadek? Nie sądzę. Los chciał żeby nasze uszkodzone kończyny połączyły siły w emeryckiej wycieczce.
    Wycieczka super, widoczki piękne, słońce smażyło jak dzikie. Zajechaliśmy też nad gardę pomoczyć stópki.
    60 km wśród winnic, skałek i jezior. Czego chcieć więcej.
    Wieczorem poszliśmy nad rzeczkę i oczywiście Łata znowu przyciągnął zwierzynę. Do tego stopnia że koza sępiła żarcie szturchając go kopytem.

• Górska przygoda

June 6 in Italy ⋅ ☀️ 21 °C

Dzisiaj drugi dzień wspinania z Grażynką, droga krótsza ale za to prawie tradowa. Sama droga o wiele przyjemniejsza niż ostatnio ale jak zwykle na opis drogi w przewodniki trzeba brać poprawkę, w samym opisie dają info że wystarczy parę mechaników co tak naprawdę znaczy weź sobie cały set. Szybkie i przyjemne wspinanko z jednym małym problemem którym był Włoch który dwa razy doszedł nam za szybko na stan i się dopinał do punktów ciocia wiedział że mógłby poczekać tylko 5 minut dłużej na dole i było by git, ale jak zaczęły się większe trudności to spuchneli i zniknęli. Po wspinanku chill na Kempie z obiadkiem potem odbiór elektryków dla dziewczyn i standardowo lody na starym mieście i znowu chill nad rzeką.Read more

• Górska wyrypa MTB

June 7 in Italy ⋅ ⛅ 21 °C

Rano się zebraliśmy na przygotowaną przez Łatę trasę. 75km 2200 przewyższenia.
    Dla jasności, dziołchy wypożyczyły elektryki. Najlepsza decyzja ever.
    Pierwszy przystanek - Lago di Ledro. Piękne jeziorko, dobra kawusia i decyzja o wycofie przez Karo.
    Jakby Grażyna pojechała z nią to by była druga najlepsza decyzja ever.
    Los chciał inaczej 😅
    Łata parł do przodu jak dziki dzik 🐗 , wyprzedzał nawet pod górę ludzi na elektrykach. Poza Grażyną która też parła do przodu na elektryku cykać foty.
    Trasa mega widokowa i ładna.
    Zjazd, no - Łacie się podobał. Grażynie mniej. To łagodne określenie. Nie zostanie fanką mtb.
    Wszyscy przeżyli, poszliśmy z Karo na picke i klasycznie nad rzeczkę. Tym razem koza nas olała

Trip end
    June 8, 2026