• Inle lake boat trip

15 octobre 2016, Myanmar ⋅ ⛅ 22 °C

4:30 de wekker om over het Inlay meer te gaan varen. Deze trip ging uit van het hostel. Dus met een groep van 12 gingen we naar de bootjes. Dit zijn lange houten kano achtig boten met een propeller motor aan de achterkant. Het is een enorm langgerekt meer waarbij we verschillende stops gingen maken. Maar eerst zagen we de zon opkomen, een erg mooi plaatje!

Er zijn hier gewoon hele dorpen die in het meer gevestigd zijn. Alle gebouwen staan namelijk op houten palen. Ze noemen deze dorpen dan ook floating villages.

De eerste stop was waar ze op traditionele manier kleding weven van de draad die uit de wortels van een lotus bloem gehaald wordt. Erg knap maar $ 250,- voor een shawl vind ik toch wel iets aan de hoge kant! De volgende stop was een gebedsplaats tegen een berg aan met vele witte en goud kleurige stoepa's.

Vervolgens weer een stukje verder gevaren naar een klooster. Hier was een soort festival aan de gang. Veel zang en dans en alles erg mooi versierd. We hadden wel bekijks toen we als groep binnen kwamen.

Daarna stond er een lunch met vis en rijst op het programma (zie foto hieronder). Ik heb niet veel vaker zo vis op, maar het smaakte prima!

De laatste twee stops waren een sigarenmakerij en een lange houten brug.

Het was een lange dag in de brandende zon op het open water. Maar wel erg mooi en vooral ook bijzonder om te zien hoe die mensen in die dorpen op het water leven.
    En savoir plus