Satellite
Show on map
 • Day70

  Hong Kong Island

  December 5, 2016 in Hong Kong ⋅ 🌙 19 °C

  Hong Kong bestaat uit een gedeelte vaste land (aan China) en een aantal eilanden. Vandaag de Star Ferry naar Hong Kong Island gepakt. Dit is een 10 minuten durend tochtje naar het belangrijkste eiland. Op Hong Kong Island staan de meeste wolkenkrabbers, dus de overtocht levert al een mooi beeld op van de skyline.

  Eerst naar Victoria park gelopen. Dit is een park met o.a. een groot grasveld met er om heen een aparte jogging baan, een zwembad, een vijver voor modelbootjes, tennisbanen enz. Op het grasveld, maar ook vooral daar omheen zitten erg veel moslim vrouwen op kleedjes wat te eten en te drinken. Blijkbaar is er een grote moslim gemeenschap in Hong Kong.

  Vervolgens met een dubbeldekker tram richting Victoria Peak. Dit is het hoogste punt van het eiland. Om boven te komen, moest ik nog wel eerst een andere tram pakken. Deze spoorbaan is al vanaf het oprichtingsjaar van Sparta in bedrijf (1888) en gaat enorm stijl omhoog. Over Spart gesproken, 6-1! Een kaartje kopen duurde wel even want er waren blijkbaar meer mensen op het idee gekomen om naar boven te gaan. Bovenop de berg hebben ze gewoon een winkelcentrum gebouwd. Na een wandeltocht van bijna 3 km om de berg en een paar foto's van het geweldige uitzicht over de baai weer in de rij gaan staan om beneden te komen.

  Als laatste nog even naar de Man Mo tempel geweest, die ene tempel kan er dan ook nog wel bij. Uiteraard zag de skyline er 's avonds nog spectaculairder uit dat overdags.
  Read more