• Kyoto

12 декабря 2016 г., Япония ⋅ 🌙 7 °C

Wederom afgesproken met Alfons, dit keer gingen we naar Kyoto. Deze bekende stad ligt een uurtje reizen vanaf Osaka.

Bij aankomst eerst een all-day buspas gekocht waarmee we naar de toeristische plekken gingen (al had dat achteraf ook met de JR trein pas gekund). De eerste stop werd het Bamboo forest. Erg bijzonder om tussen deze bamboe reuzen door te lopen.

Vervolgens gingen we naar het Nijo-ji Castle. Dit is een Unesco World Heritage Site, maar we vonden het eerlijk gezegd niet heel spectaculair. Het stamt wel uit 1603, dus dat is dan wel weer erg oud. Het is de voormalige residentie van verschillende Tokugawa Shogun's. Een Shogun was eigenlijk 'slechts' de hoogste leger bevelhebber, maar hij had vaak meer macht dan de keizer en heerste dus over het land. De Tokugawa familie heerste over Japan van 1600 tot 1868. Deze dynastie wordt ook wel de Edo periode genoemd omdat ze de politieke macht tijdens hun bewind verplaatsten van Kyoto naar het toenmalige Edo. Dit werd nadien Tokyo wat 'hoofdstad in het Oosten' betekend.

Na dit stukje geschiedenis gingen we naar Fushimi Inari-taisha. We hadden hier een aantal 'torii' verwacht (van die rode poorten zoals in Hiroshima). Het waren er alleen iets meer dan 'een aantal'! Er staan duizenden van de rode poorten die stuk voor stuk zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven. Het is een heilige plek die voor het shintoïsme erg belangrijk is.

In het shintoïsme worden zogeheten Kami oftewel natuurgeesten aanbeden. Kami worden vooral vereerd in openbare heiligdommen/shrines, genaamd Jinja. Een Torii (rode poort) markeert de ingang van een terrein waar een Jinja staat. Het shintoïsme is nog altijd een belangrijk geloof in Japan.

Als avond eten had ik Takoyaki (oftewel 8 balletjes van octopus vlees). Smaakte best goed!