• Last day in Tokyo

19 dicembre 2016, Giappone ⋅ ☀️ 13 °C

Al weer de laatste volle dag in Tokyo en dus automatisch ook de laatste volle dag in Azië. Morgenavond vlieg ik via Brisbane naar Perth.

We hadden eigenlijk nog maar één ding niet gezien en dat was de Tsukiji Fish market. Hier gingen we dus naar toe.

Het is de grootste vismarkt van Japan maar wellicht ook van de wereld. Binnen nu en een aantal jaar gaan ze verhuizen naar een andere locatie. Dit is wel nodig ook. Deze locatie barst volledig uit z'n voegen en is totaal niet berekent op de vele toeristen die er komen kijken. Je moet continue goed uitkijken dat je de vele heftrucks en andere karretjes niet in de weg loopt.

Overal ligt en hangt vis. Soms ingevroren, soms nog (even) springlevend. Erg bijzonder om deze georganiseerde chaos van dichtbij te zien. Maar vooral ook bijzonder dat ze toeristen hier gewoon tussendoor laten lopen. Dat zou in Nederland absoluut verboden zijn.

Alfons was gisteren door z'n enkel gegaan en hield het verder dus voor gezien. Ik ging 's middags nog even naar de Tokyo Skytree. Dit is een toren van meer dan 400 meter hoog. Vooral met de strakblauwe lucht er achter, levert dat een mooi plaatje op.

's avonds nog wel even met Alfons een kebab schotel gehaald. Een keer geen rijst met kip is ook wel eens lekker.
    Leggi altro