• Country no. 10, Bolivia

19 mars 2017, Bolivia ⋅ ☀️ 33 °C

Met de bus vandaag naar Copacabana gereden, Copacabana in Bolivia! Vooral de grens overgang was wel bijzonder. Op een gegeven moment moesten we de bus uitstappen om de grenscontrole van Peru door te komen. Daarna lopend een meter of 50 niemandsland overbruggen alvorens bij de Boliviaanse grenscontrole te komen. Alles ging wel vrij vlot, binnen een half uur zaten we weer in de bus.

In totaal duurde de reis zo'n vier uur. Ook Copacabana is vooral bekend om het Titicacameer. De grens van Peru en Bolivia loopt dwars door het meer. Morgen dan ook wederom een boottochtje. Nu naar het Isla del Sol.

Een Duitse moeder en dochter die in de bus zaten, wisten te vertellen dat Machu Picchu niet bereikbaar is vanwege de regen en dat ze zelfs mensen het gebied uit vliegen. Deze week maar even goed laten informeren of het mogelijk is om de oude Inca stad te bezoeken. Als dat niet mogelijk is, hoef ik ook niet naar Cuzco te vliegen en zal ik dus het een en ander moeten omboeken...

Copacabana heeft een leuke straat met veel restaurantjes en barretjes. Hier dan ook 's avonds wat gegeten.