• Embd - Zermatt 1620m- Berggasthaus Trift

Stoupání: 911 m
    Klesání: 100 m
    Délka: 6,2 km
    Doba: 11.00 - 15.00

Dnešní den začal slibně, vstávali jsme až po 7. Záhy jsem zjistila, že tak slibný den to nebude, bolela mě hlava, vůbec nevím z čeho 😀
    V klidu jsme se nasnidali, sbalili a vyrazili do Vistu. Měli jsme zjištěno, že tam je zdarma parkoviště a vlak stojí 19chf. Ve Vistu jsme zaparkovali asi v placené zóně, což jsme moc neřešili, zdálo se nám, že jsme na neplaceném místě. Došli jsme na nádraží, vlak měl výluku, tak jsme část měli jet busem. Při koupi lístků jsme zjistili, že nestojí 19, ale 38chf. Tak jsme trasu přehodnotili, že se nám vyplatí zaplatit parkoviště v Täschu a mít kratší, tudíž levnější jizdu vlakem. Vrátili jsme se k autu a dojeli do Täschu. Zbytečně jsme ztratili 1-2 hodiny. V Täschu jsme zajeli na nejbližší parkoviště. Hned se nás ujal chlapík a rychle jsme dojednali cenu parkování za den (10chf) a nabídl nám i taxi, cenově skoro stejně jako vlak. Odevzdali jsme klíčky, dostali pochybný lísteček s číslem a nasedli do taxi. Nic jsme neplatili, cena byla dohodnutá per huba. Až později jsme se trochu lekli, jestli vůbec ještě někdy uvidíme auto. No, uvidíme...
    V Zermattu bylo hodně turistů, město je krásné, jediná vozidla, která se tam pohybovala, byly takové maličké busíky na elektřinu.
    Rychle jsme se dostali na trasu a opustili město. Bylo děsné vedro a stoupání brutální. Naštěstí po cestě bylo pár stromů, pod kterými jsme se mohli schovávat před sluncem.
    Stoupalo se mi hrozně díky včerejšímu vínu a taky jsem měla nové boty, které nemám rozchozené. Nakonec jsem se dočkala cíle, na chatu jsme dorazili v 15h.
    Lue lisää