• Schwarzsee 2583m - Gandegghütte 3030m

Stoupání: 593 m
    Klesání: 148 m
    Délka: 7,3 km
    Doba: 9.00 - 13.30

Dneska byla snídaně až od 7.30 a byla nejlepší! Hodně různých baget a chlebů, croassanty, dobré sýry, barevný i bílý jogurt. No, opět jsem se hodně nacpala.
    Ráno bylo krásně, sluníčko, ale větrno. I když oproti předchozím dnům bylo nejvíc mraků.
    Asi hodinu poté, co jsme vyrazili, začalo pršet a déšť sílil, padaly i malé kroupy, nad Matterhornem byla slyšet bouřka. Nasadili jsme bundy, bohužel jsem si nevyndala návleky, tak mi nateklo do bot vrchem a byla mi zima na kolena, ale dalo se to vydržet.
    Šli jsme dost svižně, brzy jsme dorazili k lanovce, kde byla tácovna. Dali jsme si na zahřátí čaj s rumem a pak ještě horkou čokoládu. V hospodě jsme počkali asi hodinu, pak se vyčasilo a do chaty jsme dorazili za polojasna.
    Ubytovali jsme se a rovnou zaplatili. Sympatické bylo, že topili, tak jsme si dali sušit mokré věci.
    Šli jsme se projít na skálu vedle chaty. Objevili jsme krásný bivak, kde jsme poseděli, vypili Kolářů plechovky s vínem, udělali skupinové foto a šli zpátky do chaty. V předpovědi hrozili bouřkami.
    Večeře byla dneska brzo, v 18.00.