Púchov - Čachtice
July 7, 2025 in Slovakia ⋅ 🌩️ 19 °C
Púchov - Trenčín - Nové Mesto nad Váhom - Čachtice
75 km
235 m převýšení
Dneska mělo podle předpovědi pršet s přestávkami celý den.
Vstávali jsme kolem 8.30 s tím, že v 8.50 vyrážíme na snídani. Špatně jsme se domluvili - každý očekával snídani v jiný čas a jinde. Nakonec jsme si kupovali snídani v Tescu po 10km jízdě.
Dnešní trasa vedla převážně po cyklostezce, byla pěkná, i když trochu jednotvárná. Navíc některé části stezky byly ve výstavbě. Po cestě střídavě pršelo málo nebo hodně, občas vykouklo slunce. Pořád jsme oblékli a svlékali pláštěnky. Ukázalo se, že Milča a Vojta nemají pláštěnky, ale větrovky, takže byli promlčení na kost.
Na okraji Trenčína při jednom vydatném dešti jsme se schovali v kavárně. Dali jsme si jen pití - já se Zuzkou čaj s rumem, měli jenom diplomatico. No, co se dalo dělat 😀
Na jídlo nám doporučili restauraci Lanius. Já si dala krémovou česnečku a pivní tyčinky, ostatní si dali žebra, grilovaný sýr, halušky, aj. V době oběda nepršelo, ale schylovalo se k dešti, tak jsme otáleli s odjezdem. Naproti Laniusu byla vyhlášená cukrárna s 36 druhy zmrzliny, nešlo odolat. Zuzka potřebovala dobít baterku a v restauraci to nešlo. V cukrárně nás nechali dobít, tak jsem si dala neplánovaně 3. kopeček.
Z Trenčína jsme vyráželi za drobného deště. Petr s Vojtou se odpojili a jeli do Decathlonu koupit lepší nepromokavé bundy. Měli jsme se setkat v Novém Městě nad Váhom, ale asi jsme se nedomluvili dobře a oni jeli rovnou do Čachtic. V Novém Mestě jsme povečeřeli na náměstí - já si dala opět langoše, ale nebyla jsem moc spokojená - nebyl křupavý, bylo moc těsta a ještě jsem se přejedla. Asi to byl můj poslední langoš.
V Čachticích jsme se setkali s Petrem a Vojtou v hospodě. Milan se Zuzkou jeli na ubytko, Zuzka pak přijela do hospody za námi. Neměli moc dobré pivo ani víno, tak jsme museli pít jágra a borovičku.Read more

TravelerTedy koukám že dneska vám to plánování a domluvy moc nešli 😂