• Mitja Tuškej

• Inizio del viaggio
    24 luglio 2022
  • Prvi dopustniski postanek Ovaro

24 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 30 °C

Precejšno vročino blaži super prostorček pod pihljajočimi drevesi. S polnimi želodčki sva se užitkarsko potopila v počivalnike. Dopust se začenja.

• Brutalni Zoncolan

25 luglio 2022, Italia ⋅ ☀️ 22 °C

Celo vrsto klancev sam in sva že prevozila. Ampak tako brutalnega pa še ne! Še Kum je bolj izi. Niti na pol še nisva pa je že 460 višincev. Na 3.85 km. To je povprečje okrog 12! K sreči je Maja našla maline 😀Leggi altro

• Zonkolaturina

25 luglio 2022, Italia ⋅ ☀️ 20 °C

Itak da sva zmagala. Super naporno in super fino in super ponosno. 1100 višincev je bilo. Dol bo letelo ko sneta skira. Temperatura krasna. Lahk sediš na soncu...

• Bellamonte: izhodišče za kak hiking

25 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 22 °C

Dolgih je bilo 167 km iz Ovara do sem. Gor do Misurine in dol do Cortine in gor na Passo Giau in dol do Allegheja in gor na Passo Valles in dol do sem. Jutri zjutraj pa še gor na Passo Rolle... To so Dolomiti. Za gore dole porabiš več kot 4 ure. Zdajle mičkeno kaplja... Ipak sva mokre baže 😉. Ampak naj ne bi bilo tako, da ne bi mogla biti zunaj, kjer je prijetnih 24.Leggi altro

• Cavallazza 2326 m

26 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 15 °C

Strma in divja. Ampak ko si gor si nagrajen.
    Ok. Zdaj lahk mal več: spala sva v Bellamonte ju v hjuđ kempu s karaokami in podobno galamo. Zjutraj sva popokala na Passo Rolle in šla na štiri urni hike. Najprej uizi do dve jezerc. Čeprav na več kot 1600 metrih ful topla voda. Lahk bi se kopala... Potem pa gor na Cavallazzo. Strma ko pes, res, ampak veš čas fini razgledi in gor mal prekopanih rovov iz prve vojne in ožičen križ. Najbrž s pomenom, saj so se eni dotikali križa, lupčkali roko in pol prekrižali še sebe. Hm. Manjka ta del vzgoje. Na drugo stran dol je bilo bolj uizi, prvi del lep pol pa plus minus bv. Lahk bi se mirno peljala dol s sedežnico 😉. Super je bilo!Leggi altro

• Smarano, penziška sosta

26 luglio 2022, Italia ⋅ ☁️ 21 °C

Precej velika in precej zasedena sosta. Načelno sva med svojimi, ampak jbg leta niso pravi meter. Hecno je, ko so okrog tebe sami (precej zgovorni in glasni} penziči. Majkemi noben ne zna nič drugega razen Italijanščine. Mal sva mela issue pridet pod rampo na plac; telefon ne zna poklicat napisane številke, recepcija v baru vključno z barom kjuzo. So nama razložili, da se odpre ob šestih...ura je bila šest...no ujel sem bradača (samo italijansko), ki naju je spustil not, tko da evo, uizi...

Pot do tja pa čez hribe in doline, mimo obsežnih plantaž jablan in trt. Morda je še kaj, pa se ni videlo. Večinoma je vse pokrito in vidiš le, če prideš blizu. Jablane so ozke, nerazvejane, sajene na 50 cm v vrsto. In noro polne. Zanimivo za videt plantaže, ki zavzamejo celo dolino, vendar postane pokrajina zaradi pokritih plantaž, do koder seže oko, sčasoma precej nezanimiva.

• Na poti proti Lago di Commo

27 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 15 °C

Ne gre čist po planu. Kanu izlet zaradi temnih oblakov prestavljava za nazaj grede. Greva proti lago di Como, naslednji postaji. Potujeva skozi kilometrsko področje zlatega in rdečega delišesa. Ta jabolka so me res očarala. Se sprašujem, zakaj nimajo ljudje takih koristnih živih mej, namesto pokopaliških cipres.
    Nato greva skozi Sončno dolino, fajn ime, proti Passo del Tonale.

In nato nepredviden dogodek. POK, počilo je kot strela in odbilo del vzvratnega ogledala. K sreči samo spodnji del ogledala in elekroniko. Postanek in ogled. Žmigovc ne dela, ogledalo celo, kar je bistvo. V avtu pa polno mini drobcev. Šibava dalje.

• Mecolca. Kopaanjeee!

27 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 23 °C

Preveč se furava. Pa nič ni bilo dans od planiranega kajaka v en Vintgar. Vreme je bilo mičkeno neskladno s pričakovanji (17 stopinj). Sva jo pičila do Comskega jezera (Komo je dobra knjiga od tu od enega iz Srbije napisana), oziroma do severnega priključka Lago diMazzola. Obetavno je videt. Mogoč ostaneva kak dan... Brez furanja...

Pa fajn pihlja. Imava tudi ekskluziven pogled iz kuhinje. Takole postane kuhanje bolj privlačno. Ali gledam Mitja al pa plažo 😀

• Kajakova sedmica

28 luglio 2022, Italia ⋅ ⛅ 21 °C

Sedem km preveslanih po jezeru. S tuširanjem pod slapom in večkratnim kopanjem. Kljub močnemu deževju ful fina voda. Tudi tuš je bil topel. Res fajn lokacija, ki je očitno precej nepoznana, saj ni praktično nič folka. Pomoje bova ostala še eno noč.Leggi altro

• Nekopalni lago Varese

29 luglio 2022, Italia ⋅ 🌧 26 °C

Včasih ne rata glih top. Najprej sva skoraj zalutala na avtocesto, ki je bila petkovo naš ring (vse je stalo). Sva se izvila na lokalno in šla iskat PZA. Prvi ful (mičken je bil), drugi prazen. In še super zraven jezera. Se gremo kopat😀😜😎. My ass! Piše, da se ne smeš, ker je umazan. Sem prej pošlatal vodo, ful topla. Tko, res ful! Pol sem cvikal, da mi bo koža na prstih odmrla, pa se zdi, da ipak ni tko hudo. Itak pa mičkeno našpricuje dežek. Dans že popoldne (včeraj in pred včeraj samo ponoči). Bo treba bolj radikalen muv naredit... Jutri jo pičiva do Francije...Leggi altro

• Jezero pod goro Čenis; Lac du Mont Cenis

30 luglio 2022, Francia ⋅ ⛅ 17 °C

Sva vstopila v Francijo. Iz Suse na prelaz Cenis. Si skuhat kosilo v teh koncih je posebno doživetje in še bolj paše kot na kaki normalni lokaciji. Sva visoko, a je vseeno vroče. Greva pogledat, če se da pošlatat jezero...Leggi altro

• Bonnevalle-Sur-Arc

30 luglio 2022, Francia ⋅ ⛅ 20 °C

Sprememba plana. Boštjan: ugani zakaj? Totalno kjut kemp za 15,44 €. Kje je teta našla ta znesek??? Nisva šla proti dol s Cenisa, ampak proti gor. Ne bova hikala jutri na 2.909 metrov, bova poskusila bajkat na 2.756. Če sva že tukaj, moram Majo peljat na najlepši vzpon, ki sem ga ever prevozil. Plus Bonnevalle je ena lepših vasic tod okrog. Sva na 1.700 metrih na čudoviti temperaturi. Kalma plus🤩

Odbit kemp čist. Kakšni modeli. Pravzaprav zelo nomadski kemp sredi nikjer, pol se pa pripelje tip s Porshejem in začne postavljati šotor, pogreje večerjo in sedi pred šotorom. Naju zanima zgodba. Zakaj bi tip s Poršem spal na tleh in si v lončku grel večerjo??? Pol pa obrneš glavo in ob drugem šotoru kolesar, ki dela joga asane. Zanimivčki.

• Priprave na biking turo

31 luglio 2022, Francia ⋅ ☀️ 14 °C

Čudovito jutro med gorami. Še lepše bo na vrhu. 1000 višincev naju čaka in samo 14 sončnih stopinj na vrhu.

• Na vrhu Col de L'iseran

31 luglio 2022, Francia ⋅ ☀️ 12 °C

Maja: To je pa res meni najlepši biciklistični podvig. Hvaležna, da sem imela priložnost to doživeti, da imam elektriko, da sem lepo zvozila in da imam voljo in željo za take podvige. Fotke ne povedo toliko kot je lepo v resnici. V bistvu bi se lahko stalno ustavljal in fotkal. Itak da se je veliko čudovitih prizorov izmuznilo.

Mitja: Ja, res je čudovito okolje, po katerem premaguješ višine. Ves čas se menja in skoz je nekaj drugačnega. In strašno vesel, da je Maja uživala 🥰. Na vrhu pa (itak) tudi Slovenci! Tipo je bil ko Marko Baloh! Hudiča, zakaj ga nisem vprašal! (peta čakra issue 🥴😜)
    Leggi altro

• Privatna nastanitev. Teta z bazenom.

31 luglio 2022, Francia ⋅ ☀️ 32 °C

Google naju je ustavil ene 100 metrov prezgodaj. Zaprta vrata in zvonec. In vidim enega samega kamperja v suppose to be hjuđ kempu. Ok, mal pozen je in na poti sem res nisva srečala niti enega vozila, ki bi kazal znake turističnih interesov... No, na zvonec je teta odgovorila in se pripeljala s kolesom... Mal je bilo čudno... kao kemp je čist poln ja... Ja šit kaj pa zdaj... ja, sej mogoče bi pa lahk pri nas... kolk bi pa plačali... ja kokr bite rekl... no, tile tule so dal 20...ja pol pa midva tud. In ekola privatne namestitve pa še nisva imela. Z bazenčkom brez klora... Še poročava 😜

Zdej sem mal cviknu (glej zadnja fotka). Deluje mi kot nek vudu orodje. Če se jutro ne javiva , pol je jasno... 🤣😜. Za vsak slučaj: We love you 🥰.