Franz Joseph Glacier
11 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 21 °C
Vanochtend om 9.00 uur uit Nelson vertrokken en om 16.30 uur gearriveerd in Franz Josef Glacier. We mogen overnachten in motel Punga Grove in een optrekje met woonkamer, keuken, toilet/doucheruimte, Czytaj więcej
Fox Glacier
12 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 20 °C
Nadat we in Auckland al hadden ontdekt dat de ozonlaag dunner is geworden, hebben we vandaag helaas nog een gevolg van de klimaatverandering moeten vaststellen. De Fox gletsjer heeft zich zover Czytaj więcej
Knight's Point
12 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 14 °C
Onderweg van Franz Josef Glacier naar Queenstown hebben we weer mooie dingen gezien. Bij Knight's Point kun je normaal gesproken Pinguïns spotten maar vanwege een grondverzakking was de Czytaj więcej
Lake Wanaka
12 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 18 °C
Tussen Franz Josef Glacier en Queenstown passeerden we ook Lake Hawea en Lake Wanaka en nog heel veel mooie dingen.
Queenstown
12 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 18 °C
Om 17.30 uur arriveerden we in Queenstown. Leuk appartement met balkon en mooi uitzicht.
Te Anou
13 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 4 °C
Vandaag een trip met de bus van Queenstown naar Milford Sound via Te Anou. In dit deel van Nieuw Zeeland regent het veel, zo ook vandaag. Daarom ook veel meren en watervallen gezien. De foto's geven Czytaj więcej
Milford Sound 1
13 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 22 °C
In Milford Sound regent het meer dan 200 dagen per jaar, waardoor er per jaar meer dan 10 meter water valt. In het zuidwesten van Nieuw Zeeland zijn een aantal fjorden te vinden, sounds genoemd. Het Czytaj więcej
Milford Sound 2
Milford Sound 3
Queenstown Hill
14 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 15 °C
Onderweg van Queenstown naar Dunedin passeerden we Queenstown Hill. Hier claimt men de uitvinders van bungy jumping te zijn. Feit is dat hier al vanaf 1988 het bungy jumpen commercieel wordt Czytaj więcej
Van Queenstown naar Dunedin
14 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 17 °C
Niet teveel foto's dit keer van prachtig mooie natuur die wel weer alom aanwezig was. Het zuid-oostelijke deel van het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland is vergelijkbaar met de biblebelt in Nederland: Czytaj więcej
Dunedin
15 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ 🌫 0 °C
Dunedin is de universiteitsstad van Nieuw Zeeland. We verblijven hier 2 dagen. De eerste avond flink doorgezakt op een terras aan het octagon, een achthoekig plein met horeca. Lekker gegeten en Nieuw Czytaj więcej
Otago Peninsula
15 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 18 °C
Otago Peninsula is een schiereiland nabij Dunedin. Op het uiterste puntje, Harington Point, kun je zeehonden en pinguïns spotten. Pinguïns laten zich echter pas zien als het gaat schemeren, Czytaj więcej
Moeraki Boulders
16 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☀️ 11 °C
De Moeraki Boulders zijn een soort grote, ronde, logge stenen, die over circa 50 m strand aan State Highway 1 verspreid liggen tussen Moeraki en Hampden, zo'n 80 km ten noorden van Dunedin) op het Czytaj więcej
Lake Pukaki
16 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ⛅ 31 °C
Onderweg van Dunedin naar Christchurch zijn we een flink eind om gereden om Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland te kunnen aanschouwen. Een omweg van ongeveer 200 kilometer, maar zeer de Czytaj więcej
Christchurch
16 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ⛅ 18 °C
Na weer een mooie tocht arriveerden we om 17.30 uur in Christchurch. Van de hier woedende bosbranden hebben we niet veel meegekregen. Wat rook op de heuvels in de verte en een vage rooklucht. Verder Czytaj więcej
Christchurch 2
17 lutego 2017, Nowa Zelandia ⋅ ☁️ 18 °C
In afwachting van onze vlucht naar Sydney en terwijl Leo een bezoek aan de tandarts bracht, een wandeling gemaakt door het Hagley Park te Christchurch. In het park wordt kennelijk een Chinees event Czytaj więcej
Sydney vliegveld
17 lutego 2017, Australia ⋅ 🌧 23 °C
19.35 uur plaatselijke tijd geland (10 uur later dan in Nederland).
Sydney
18 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 23 °C
In onze reis inbegrepen een bustour door Sydney met als eerste fotostop een uitzicht op de Harbour Bridge en het Operahouse.
Manly Beach
18 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 25 °C
Een surfstrand nabij Sydney.
Sydney Harbour National Park
18 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 26 °C
Uitzicht op Sydney vanaf North Point.
Sydney Harbour
18 lutego 2017, Australia ⋅ 🌧 24 °C
De retour reis met de bus hebben we gelaten voor wat het was. In plaats daarvan hebben we een terrasje gepakt en de ferry terug genomen. Vanaf het water kun je het Operahouse en de Harbour Bridge goed Czytaj więcej
Bondi Beach
19 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 24 °C
Vandaag leisure time. Ritje met 'hop-on hop-off' open bus naar Bondi Beach. Bekendste strand van Australië, hier wordt volop gesurft. Mooie wandeling langs rotskust gemaakt.
Melbourne vliegveld
20 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 17 °C
Veilig geland om 12.35 uur plaatselijke tijd!
Melbourne Eureka Skydeck 88
20 lutego 2017, Australia ⋅ ⛅ 20 °C
Na een vliegreis van pakweg een uur bereiken we Melbourne. Ons hotel ligt op de zuid-oever van Melbourne, pal naast het hoogste gebouw van Melbourne, het Eureka Skydeck 88. Zoals uit de naam herleid Czytaj więcej