• Berit - Lars Hausen

• Reisens start
    16. desember 2022
  • Vandretur dag 1.

16. desember 2022, Spania ⋅ ⛅ 20 °C

Efter en overdådig morgenbuffet, blev vi kørt til byen Los Sauces hvorfra vor 16 km tur langs med kysten startede. (20km inden vi var hjemme😅)
    Vejret er med os, 19-20 grader, overvejende solskin/dejligt, selvom kufferten var pakket til 15/17 grader
    Vi gik ruten GR130 som er fint afmærket, og turen sluttede i Puntallana.
    Det skal retfærdigvis siges at der er nogle højdemeter på sådan en tur, op ned op ned, nogle gange flere hundrede meter og begge kroppe var godt udhulet efter en tur med influenza, mest Berit som lige knap blev færdig med sin inden vi tog hjemmefra, men det gik ok.
    Vi sluttede dagen med aftensmad udenfor på en restaurant.

• Vandretur dag 2

17. desember 2022, Spania ⋅ ☀️ 13 °C

I dag fik vi følgeskab af en ung dame fra Tyskland som skulle gå den samme rute.
    Vi valgte at følges ad og blev kørt op i 2400 meters højde for at vandre ca. 13 km hen over højderyggen, turen sluttede med en nedstigningen til 1900 m vor vi godt trætte blev afhentet og kørt tilbage til Santa CruzLes mer

• Vandretur dag 3

18. desember 2022, Spania ⋅ ☀️ 17 °C

Vi er stadig heldige med vejret igen, 20-23 grader.
    Turen i dag er en hård tur, opstigning ialt 1200m nedstigning 1100m, specielt den første del var hård.
    Vi startede med at se vandfaldet som lå et par hundrede meter fra hvor vi blev sat af. Derefter startede en hård opstigning, men belønningen blev et regnskov agtig scenarie, helt anderledes end første dag ude ved kysten og turen igår som mest foregik oppe over trægrænsen.
    Den 13 km rute sluttede ved byen Barlovento og vi tog den offentlige transport tilbage til Santa Cruz.

• Vandretur dag 4

19. desember 2022, Spania ⋅ ⛅ 18 °C

I dag skal vi flytte overnatning, vi samt bagage bliver afhentet på hotellet og kørt ud til hvor vi stoppede igår. Bagagen fragtes så til det nye overnatnings sted hvor vi overnatter to nætter.
    Ruten i dag er sat til 12 km. Men det blev til 16 km.
    Vi startede ud med ømme ben efter den lange nedstigning igår, det er faktisk hårdt ved knæerne når det går stejlt nedad.
    Turen idag var overkommelig på de første otte kilometer, men gjorde det af med os på de sidste 3,8 km hvor der var en næsten uafbrudt højdestigning på ca 500 m. Tilsidst var der slet ingen kontakt til benene mere, hvilket ikke er så heldigt med smalle stier, lodret ned, masser af småsten og mindre god balance.
    Men det gik, masser af solskin, sved på panden og et yes we did it.

• Vandrehvile dag 5

20. desember 2022, Spania ⋅ ⛅ 19 °C

Casa Gloria, Franceses

Et gæstehus som har et par større lejligheder med gæster boende i længere tid flere terrasser og megen udenomsplads.
    Vi fik gæstehytten, et lille Tiny hause, lille, spartansk men med alt man havde behov for, seperat ligger et gæstekøkken hvor man måtte tage alt fra spisekammeret, fryseren og køleskabet er fyldt op, man skulle blot notere hvad man havde taget og der blev afregnet den sidste dag.
    Vi holdt en hviledag, nød udsigten, en god bog stilheden, stilheden og stilheden, så meget at man tror det er noget galt med ørerne 🙂

• Vandretur dag 6

21. desember 2022, Spania ⋅ ☀️ 16 °C

Vi blev afhentet tidlig i morges, først kørt til nyt hotel i Santa Cruz for at tjekke bagagen ind.
    Derefter blev vi kørt op til La Pilar, et yndet udflugt sted for de lokale, med grilpladser og legeplads.
    Det ligger i 1400m højde, og vores rute startede her, vi gik de næste 6 km op til 1850m.
    Herfra gik vi så hen over højderyggen med udsigt til de gamle vulkaner og den sidst udbrudte.
    Derefter kom der ca. 10 km nedstigning (det er hårdt ved knæerne, grus, små lavasten, lavasand og flodlejer) hele vejen ned til Los Canarios hvorfra vi tog bussen hjem. 23km blev det til ialt
    Temperaturen lokalt er stadig over 20 grader.
    Værelset vi fik var med handicap bad, de var forudseende 🙂
    Et varmt bad og vi var klar til en bedre middag, til at afslutte turen med, inden hjemrejsen i morgen ✈️

• Vandretur La Palma tilbageblik

22. desember 2022, Spania ⋅ ☀️ 20 °C

Øen La Palma er lidt større end Bornholm, der er vandreruter hele vejen rundt om øen og selvfølgelig op over øen, uanset hvor vil der altid være svære stigninger.
    Højeste punkt 2500 m og kun 8 km til kysten.
    Der er tre klimazoner på øen.
    Hovedbyen hedder Santa Crus, vi ved ikke om det er årstiden eller om det er generelt, men der er meget få turister, går man af hovedgaden med restauranter har man det indtryk at der mest er lokale. (I dag lå der så et krydstogt skib i havnen, slippes der 3-4000 turister ud i byen ændres der selvfølgelig på det jeg lige har skrevet)
    På vandrestierne har vi kun mødt ganske få, bus forbindelserne er gode. Herfra de varmeste anbefalinger🙂☀️🥾

Reisens slutt
    22. desember 2022