• Berit - Lars Hausen
  • Berit - Lars Hausen

Malta

Spontan beslutning, vandreferie på øen som ikke er større en Als Les mer
  • Reisens start
    11. mars 2023
  • Dag 3

13. mars 2023, Malta ⋅ ☀️ 18 °C

I dag valgte vi at gå fra lejligheden og op gennem Mellieħa by.
    Turen vi skulle gå i dag havde udgangspunkt fra Selmun Palace et historisk varetegn.
    Fire km. derop og hjem + seks km rundt.
    Fra den store bygning gik det seks hundrede meter meget stejlt nedad (35 grader) og på det første stykke er der lagt beton ud, her ville skæbnen at en holder på Berits støvle, til snørebånd ved anklen, for fat i den holder på det modsatte ben som derefter kortvarigt bliver låst sammen, med det resultat at hun falder forover og slår begge knæ og hænder gevaldigt.
    Gudskelov intet brækket, men fornøjelsen ved turen blev lidt afdæmpet 😢

• Dag 4 Valletta

14. mars 2023, Malta ⋅ 🌬 18 °C

En tur til hovedstaden Valletta skulle vi da prøve.
    Halvanden time med bussen derind og det samme tilbage.
    Det var godt vi kom idag, vi hørte at om onsdagen lægger der krydstogt skibe til og så bliver der trængsel med yderligere 5.000 flere i gaderne.
    Der er nok at se, men efter en tre timer var vi møre og fandt bussen tilbage igen.
    Endnu engang blev vi bestyrket i at vore vandreture 🥾🥾 er mindre anstrengende end en tur gennem storbyens gader 🙂

• Dag 5

15. mars 2023, Malta ⋅ 🌬 16 °C

Dagen igennem var vi lovet blæsevejr 💨
    Planen var at gå ud til Skipper Skræk byen som er en charmerende filmkulisse fra Skipper Skræk-filmen
    Den farverige og skæve. Popeye Village blev bygget i 1979 som kulisse til Disney-filmen ”Sweethaven” med Robin Williams i hovedrollen som Skipper Skræk.
    Det var før man kunne lave det med computeranimation.
    Den er så pt. midlertidig lukket men vi fik da et indtryk udefra.
    Vandreturen videre rundt droppede vi p. g. a den kraftige blæst og sandflugt 🫣

• Dag 6

16. mars 2023, Malta ⋅ ⛅ 15 °C

I dag gik turen til Gozo, en lille ø som hører til Malta. ​
    Gozo er grønnere og mere uspoleret end Malta og så er den er spisekammer for hele landet, selv om beboerne egentlig synes, at hovedøen burde klare sig selv
    Sejladsen tog 25 min. Derefter tog vi bussen til Victoria som er hovedbyen, hvor vi fik et par timer til at gå 🙂
    Sent på eftermiddagen gik vi tre kilometer op i byen for at få de bedste stensovnsbagte pizza’er uhmm.

• Dag 7

17. mars 2023, Malta ⋅ ⛅ 15 °C

En stille og rolig dag ⛱️ en lille vandretur, fik købt lidt jordbær hos en lokal bondemand, nød udsigten fra tagterrassen og fik kufferten gjort klar til afrejsen i morgen formiddag ✈️ til 🇩🇰

Reisens slutt
    18. mars 2023