- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 14
- wtorek, 25 lipca 2023 15:53
- ☀️ 18 °C
- Wysokość: 9 m
SzwecjaUddevalla centralstation58°21’13” N 11°55’23” E
Mias topplista
25 lipca 2023, Szwecja ⋅ ☀️ 18 °C
En sådan galen resa på så många sätt!!!
När jag i våras frågade Mojje om vi skulle prova på att tågluffa kändes det väldigt enkelt och okomplicerat och han kände nog likadant. När det var 10% rabatt på interrailkort slog jag till (jag kände att om vi inte köper korten nu kommer det inte att bli någon resa). Därefter började sökandet efter möjliga resmål, när vi kunde tänkas åka, vad vill vi göra/se.
Jag älskar gruppen Tågsemester på FB. Där finns allt man behöver veta. Skulle det inte finnas så är det bara att fråga då det finns galet mycket kunskap där.
Allt eftersom växte resan fram. Något nattåg bokades, en hotellövernattning likaså och många timmar lades på att söka efter resmål och boenden.
Det som från början kändes så enkelt kändes ibland väldigt motigt då barnen bråkade mycket hemma, dålig sömn, nattåg som var slutsålda, boenden som ändrades och folk som var skeptiska till att dra iväg med barnen över halva Europa🙈
Det kändes väldigt skönt när rutten var lagd och vi strax innan semestern hade bokat sista boendet😅✌️
Resan överträffade mina förväntningar en miljon gånger!❤️❤️❤️
Vi hade inte bokat in några sevärdheter/upplevelser innan men kollat upp lite vi tänkte att vi vill göra om det passar och vi orkar (det är svårt att veta innan om tåget kommer i tid, alla är friska osv.).
Så vi åkte iväg med ambitionen att ha en lugn och trevlig tid tillsammans i familjen, allt annat blir ett plus i kanten och för mig blev det en guldkantad semester.
Jag har också försökt att göra en lista över det bästa från vår tågluff:
* Grabbarna
Jag är så imponerad av barnen! De har promenerat, burit, hoppat av och på tåg/bussar/tunnelbanor/spårvagnar, bott på hotell och hostel, promenerat mer och lite till och allt utan att klaga! Visst har de varit trötta men inget som en glasspaus inte kunnat lösa. De har umgåtts, skrattat och lekt mest hela tiden.
* Vädret
Jag älskar sol och värme (gärna över 30 grader). Badtemperaturen var ljuvlig!
* Vyerna
Känslan att åka genom landskap med höga berg, djupa dalar, bäckar, små vattenfall, soluppgångar etc. går inte att beskriva eller göra rättvisa med bilder men de kommer för alltid att finnas med mig.
* Mixen
Blandningen av storstad, sevärdheter, tågsträckor, sol, bad, mat, människor, glass och lugn har varit perfekt.
* Postojna
Grottan i Postojna var något alldeles extra!
Det som toppar alla listor i världen: Att få vara tillsammans med familjen, att bara få vara, inga måsten och massor av KÄRLEK❤️❤️❤️ Czytaj więcej

PodróżnikUnderbart, Mia! ❤️
PodróżnikDet är inte utan att man blir sugen! ❤️ Kul för oss hör hemma att vi fick följa er resedagbok längs vägen.
Podróżnik❤️❤️❤️