Äventyret börjar!

Vi lämnar ett regnigt Uddevalla med en förväntansfull familj och spralliga barn.
Nu börjar resan!
Mot Berlin!

Efter ett snabbt tågbyte i Göteborg och några timmars paus i Nässjö för mat, rörelse och proviantering bär det av mot Berlin med nattåget!
Berlin dag 1

Vilken dag!❤️
Vi vuxna vaknade ganska tidigt och fick i lugn och ro dricka kaffe och se en gyllene sol sprida sig över gröna fält.
Dagen har sedan spenderats gående genom Berlin där viRead more
Berlin dag 1 - spionmuseet

Spionmuseet kräver en egen post då det blev en del bilder.
Besöket var mycket uppskattat av barnen framförallt pga laserbanan vilken de köade och prövade många gånger på olikaRead more
Berlin dag 2 - dataspelsmuseet

Sigge som till stor del växt upp under coronatiden hade en önskan under semestern (förutom bad) som var att gå till en spelhall (han har tidigare spelat på Danmarksbåten och på Liseberg). VadRead more
På väg till Ljubljana

Nattåget från Berlin till Bruck an der Mur var en speciell upplevelse.
Mannen som skulle dela kupé med oss valde att festa med grannkupén medan frun sov i en annan kupé så vi fick en egenRead more
Ljubljana - dag 1

Vid ankomsten till Ljubljana var energinivån låg och det var mycket varmt (tyckte barnen) så vi slank in på ett svalt McDonalds och fyllde på med lite snabb energi.
Sedan promenerade vi tillRead more
Ljubljana - dag 2, Postojna

Det blev sent igår och upp tidigt idag för en tur till Postojnagrottan. Biljetterna till bussen som stannar precis vid grottan var slut när vi kom till stationen så det blev tåg och en halvtimmasRead more
Ljubljana - dag 2, slottet

Efter en skön busstur från Postojna där Sigge passade på att sova större vägen av resan (länge sedan han sov i knät❤️) kände sig grabbarna redo för mer sightseeing så vi gick överRead more
Kroatien nästa!

Dags för familjen att åka till Kroatien! Trötta barn på morgonen men 8.25 satt vi på tåget med destination Rijeka. Vi ”vräkte” oss in i kupén där en ensam kille satt och sedan var detRead more
Dags för sol och bad☀️💦❤️

Äntligen framme vid det vi längtat så efter, sol och bad!
Vilken magisk värd vi har!😍
Han ville hämta oss i Rijeka men då vi är 5 personer så gick det inte i hans bil så vi tog en buss ochRead more
Sol, bad och glass, glass, glass

Underbart väder, magiskt vatten, mysiga gator och gränder (som jag glömde fota), god mat, glada barn och en strand med alldeles lagom med folk❤️
Frukost ute, bad, bad, bad och glass

Så skönt med några lugna dagar utan väckarklocka!
Vi äter frukost ute i solen medan barnen sover vidare❤️
Sedan blir det långa bad utan blåa läppar, bara lite paus för mat och glass.
PåRead more
Äventyr, bad, glass, mys o överraskning

Vilken dag!😍
Vi började med gofrukost och tog sedan med barnen på en promenad till aktivitetscentret. Galet glada barn när de såg vad som väntade!
Dyrt och inga familjepriser men vi fickRead more
Sista dagen i Kroatien

Prognosen visade regn, regn, uppehåll och MASSOR av regn idag…
Vi börjar som vanligt dagen ganska sent och lämnar lägenheten runt 12-tiden😁
Vi promenerade bort till aktivitetscentret ävenRead more
På resande fot igen!

Då var det dags att lämna Kroatien och underbara Krk!
Idag åker vi buss från Krk till Rijeka och sedan tåg till Ljubljana för övernattning innan vi påbörjar ett dygn med tåg genom EuropaRead more
Tillbaka i ”Ljubbis”

Så var vi tillbaka i Ljubljana, eller Ljubbis som vi numer kallar det, för en snabbvisit med en natt på Hostel Tabor.
Den här gången fokuserar vi på mat och dryck. Barnen önskade Döner kebabRead more
Lång resdag, magiska vyer o utmaningar!

Dagen började med en enkel frukost på vårt hostel och sedan en kort promenad till tågstationen.
När vi såg hur mycket folk det var på perrongen insåg vi att vi kommer att behöva stå i 4,5Read more
Wels

Efter ett längre uppehåll med glasspaus på stationens café och därefter en öl- och snackspaus på restaurangen mittemot är det dags för en lång tågresa mot Berlin, beräknad ankomst caRead more
Sömnbrist? Javisst!

Det blev inte mycket till sömn i natt💤🥱
Tydligen kör man med full belysning här även på natten i tåget… ”Sovmasken” gick runt bland barnen och när de väl bestämt sig för att sovaRead more
Sista dagen på resande fot

Färja, spårvagn och buss så är vi hemma!
Kielfärjan är stor men består mest av hytter. Vi blev förvånade över det lilla utbudet som finns och får känslan av att färjan bara är transportRead more
Sigges topplista

Många intryck, minnen, platser och personer har vi samlat på oss under resan.
Sigges ”topp-5-lista” på vad som var bäst under resan kommer här (utan ranking).
* Kielfärjan
* Gelato
* ÅkaRead more
Loves topplista

Den här killen har växt mycket under resan! Han har tagit ansvar, hållit lillebror i handen vid övergångsställen, burit, hjälpt till, ställt upp, hittat på, kommit med förslag och varit heltRead more
Villes topplista

Ville den äldsta av grabbarna som fortfarande växer så det knakar på alla sätt!
Den här resan har han fått bära en del packning, köpt nya skor då de nästan nya skorna redan blivit förRead more
Mias topplista

En sådan galen resa på så många sätt!!!
När jag i våras frågade Mojje om vi skulle prova på att tågluffa kändes det väldigt enkelt och okomplicerat och han kände nog likadant. När detRead more
TravelerHa det bäst! ❤️
TravelerWoop woop! 🎉❤
TravelerSå kul att få följa er resa!!! Ha det bäst 🥰
Traveler❤️❤️❤️