• Lahemaa deel 1

19. syyskuuta 2024, Viro ⋅ ⛅ 18 °C

Nadat we alles opgeruimd hadden van de 2 dagen relaxen konden we vertrekken.
    1ste stop Valaste juga.
    Deze kustlijn heeft een 55meter hoge krijt klif. Deze gesteentelaag loopt over de bodem van de Baltische zee door, van het zweedse Oland tot diep in rusland en is 1100 km lang. Er valt ook de grootste waterval van Estland naar beneden. Toch is gaan kijken. Eenmaal aangekomen viel het precies toch wat tegen. Ik denk dat ik smorgens een straffere straal had. Je kan er ook met trappen helemaal naar beneden. De trappen waren van metaal en re gevoelug voor Auri haar poten en Lara moest gedragen worden want het waren nogal open trappen. Sleuren maar. Hopelijk de moeite waard. Beneden aangekomen op het strand was de begroeiing zo dik dat je de waterval niet eens zag. Wel een mooi strand waar Lara geen zin in had. Hup terug naar boven🤪. Maar wel wisselen...

We gaan verder naar Lahemaa (grootste natuurpark van Estland).
    Eerst bezochten we het bezoekcentrum met museum gebouwd in een oude boerderij. In de hooischuur kon je kijken naar de dieren die er voorkomen, planten en paddestoelen.
    In een ander huisje kon je de gesteente en mineralen bekijken ook lagen er wat fossielen.
    Hierna zijn we verder gegaan naar de 'Bever wandeling' een korte wandeling die langs een riviertje loopt met verschillende beverburchten. Lara had het serieus naar haar zin op de padjes en hield de beesten goed op afstand met haar lawaai.
    Daarna hadden we nog wat tijd over en zijn we naar een oud vissersdorpje gereden om er naar de zwerfstenen (grote stenen die gletsjers voort duwen) te gaan kijken. Dit was best een mooie wandeling ietwat gehinderd door de bus bejaarde duitsers die vlak voorons afgezet waren... Al een geluk deden die de wandeling niet en hebben we ze snel achter ons gelaten.

We eindigen de mooie natuurdag met wildkamperen in een bivakzone in het midden van het natuurpark.
    Lue lisää