• Kolgata teekond Meteorasse

October 1, 2025 in Greece ⋅ ☁️ 15 °C

Kui kõik ausalt ära rääkida, siia tuleb alustada selles, et startisime kell 9 teekonnale Meteorasse mille pikkus väidetavalt pidi olema 170 km. Juba alguses tundus, et selle teekonna läbimiseks antud 4 ja pool tundi on veidi palju. Kõik oli hästi kuni ilmus ilma igasuguse hoiatuseta teesulg ja ei mingeid juhatavaid märke. Valisin teekondi erinevate gps seadmete abil ja leidsin enda arvates õige tee. Navigastor arvas, et 60 km läbimiseks võiks kuluda umbes 1 tung ja 45 minutit. Nali, mõtlesin kuni jõudsin kruusateele kus sõitsin ca 30 km teise käiguga ja kiirusega 15 km tunnis. Kes eksis, ma ei tea või pidigi see tee sealt minema pole aimu. Tegin siis enne kruusalõigu lõppu kohvipeatuse kohas mis meenutas karu peed. Ja Senta otsustas minuga kahetunnise peituse mängu korraldada akatsia põõsas. Nüüd olen teda sealt päästes üleni tolmune ja kriibitud. Autosse tungis selle aja jooksul 142 kärbest, keda siiani püüan. Nüüd aga, pea 7 tundi peale starti oleme Meteoras ja ma ostsin esimest korda selle reisi ajal ouzot, et oma südant veidi rõõmustada. Senta mossitab, sest tegin talle valju suulise noomituse ühes liikmekaardile kandmisega. Tagasi tulles ta küll vaatas mind suurte silmadega ja tundub, et tal on kogu sellest loost hoopis oma arusaam. Aga linn on siin ilus ja homme kui vihma ei saja lähen ja otsin selle kloostri ka mäe otsast ülesse. Mõned pildid kohalikust kruusateest ja Meteora kaljust ka.Read more