• Vertraging en vlucht gemist

September 9, 2022 in Turkey ⋅ ☀️ 27 °C

De reis ging lekker van start met vertraging. Nou zou ik dat niet zo erg vinden als mijn overstaptijd prima was. Dat was echter niet zo. Het was krap. Heel krap.
    Het vliegtuig was nog niet eens geland en wij zouden al moeten vertrekken.

Toen we 2 uur later eindelijk opstegen wist ik al dat de aansluitende vlucht onmogelijk zou zijn om te halen. Maar ja, ik kan er verder niks aan veranderen dus had ik mij er maar bij neergelegd. Interessant om nu te vermelden is dat ik eigenlijk helemaal niet naar Istanbul zou vliegen. Turkish Airlines had mijn vlucht veranderd door een extra overstap in Istanbul toe te voegen.
    In plaats van Amsterdam --> Ankara --> Tehran werd het Amsterdam --> Istanbul --> Ankara --> Tehran. Gelukkig was ik niet alleen in deze situatie beland. Ongeveer 20 andere reizigers hadden dezelfde vlucht gemist. Daarom werden we bij het uitstappen opgewacht door een medewerker van het vliegveld. Hij zou ons gaan helpen bij het regelen van een andere ticket. Alsof dit nog niet erg genoeg was deelde hij mee dat de volgende vlucht pas een dag later zou vertrekken!! Daar had ik helemaal geen zin in, omdat ik niet eens naar Ankara wil. Tehran is mijn eindbestemming. Dit vroeg ik aan hem en hij zei dat ook ik hem moet volgen voor een ticket.

Om een andere ticket te krijgen moest iedereen eerst door de paspoortcontrole en zijn bagage ophalen. Dat ging in ieder geval wel zonder problemen en mijn tas was heel aangekomen. Maar ja, nu sta ik dan ineens in Turkije. Toevallig zag ik nog iemand in de rij staan met 3 boarding passen. Ik vroeg hem wat zijn bestemming was. Tehran. Toevallig hebben wij precies dezelfde vluchten geboekt. Dat maakte mij iets geruster. Ik was niet meer alleen. Deze man sprak Nederlands en heeft een Iraanse nationaliteit. Super gezellig om mee te praten.

Samen hebben wij het met enorm veel gedoe (we werden van het kastje naar de muur gestuurd) voor elkaar gekregen om een nieuwe ticket, voor dezelfde avond, naar Tehran te bemachtigen. Enige nadeel: deze vlucht vertrok over 3 uur vanaf een ander vliegveld aan de andere kant van Istanbul. We hebben instructies gekregen voor een bus die ons naar het vliegveld zou brengen en we renden er snel naar toe. Gelukkig maar, want 5 minuten later en we hadden hem gemist.

Nu op weg naar het andere vliegveld