Wat ga ik doen en waar ga ik heen?

Iran. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het woord 'vakantie'. Toch ga ik hier 2 weken naar toe om weer een nieuw deel van de wereld te zien.
Hoe ben ik bij Iran gekomen? Op YoutubeRead more
Hopelijk past alles 🤞

Veel spullen, hopelijk niks overbodigs mee, alles op de rug dragen in de bergen
Vertrek, vanaf Schiphol

Vertraging en vlucht gemist

De reis ging lekker van start met vertraging. Nou zou ik dat niet zo erg vinden als mijn overstaptijd prima was. Dat was echter niet zo. Het was krap. Heel krap.
Het vliegtuig was nog niet eens gelandRead more
Wachten en wachten

Ruim op tijd kwamen we aan op het andere vliegveld in Istanbul. Hier moest onze bagage direct door een scanner alvorens we het gebouw mochten betreden.
Het was niet heel druk en we konden vrij snelRead more
Geland in Tehran, Iran

Ik heb een prima vlucht gehad en kwam verder zonder problemen aan op het vliegveld. Het viel mij op dat de vrouwen in het vliegtuig geen hoofddoek droegen, totdat er werd omgeroepen dat we binnenkortRead more
Eerste maaltijden in Iran

Ik werd warm onthaald in het huis en er werd meteen een ontbijt gemaakt: Tomaat, ui en brood met wat fruit. Daarna was de lunch rijst met kebab, ui en brood.
Tussendoor zijn we naar een paleisRead more
Bazaar

Een van de oudste bazaars in Iran heb ik bezocht. Heel indrukwekkend wat er allemaal hangt. Het was ook verassend schoon. Veel beter dan in Zuid-Korea. Er wordt van alles verkocht. Van specerijen totRead more
Golestan paleis

Dit paleis is gebouwd in de 16de eeuw en daarmee een van de oudste gebouwen in de stad. De buitenkant is versierd met duizenden tegeltjes in verschillende kleuren. De troon is gemaakt van marmer omdatRead more
Avond van dag 1

We hebben veel gezien vandaag en daar krijg je natuurlijk honger van. Gelukkig wist Naseh (mijn gids) de perfecte plek. Onderweg kregen we een mooie bergkam te zien van maar liefst 3000m hoog. DaarnaRead more
Eerste nacht in Iran

In het hostel van Heritage Hostels heb ik mijn eerste nacht doorgebracht. Hier had ik de kamer voor mijzelf. Opvallend is het water dat in het midden van het pad zit. Dat hebben ze zo gedaan om deRead more
Vertrokken richting de nomaden

Daar gaan we dan. Nu gaat het avontuur toch echt beginnen. Onderweg zie ik veel volgeladen auto’s met groenten en fruit. In Nederland moet je dat niet proberen, dan word je meteen van de wegRead more
Lunch in Arak

We zijn heelhuids, maar bezweet aangekomen in Arak. Hier stond Mohammed op ons te wachten met de Jeep. Mohammed is de persoon die weet waar de nomaden families zich ongeveer bevinden. Daarnaast kentRead more
Het Zagros gebergte eindelijk in zicht

De weg wordt steeds hobbeliger en de bergen komen steeds dichterbij.
Pauze

Het is al een lange dag, maar we moeten nog een stukje rijden. Dus een snelle pauze en dan weer door. De twee jongens bij dit cafeetje waren zeer geïnteresseerd in mij, omdat ze een keer EngelsRead more
De laatste verharde wegen en avond eten

Het wordt al donker maar we zijn nog onderweg. Ondertussen hebben we de laatste verharde wegen achter ons gelaten en rijden we naar een dorpje voor avond eten. Dit was bij een familie die MohammedRead more
Nomanden niet gevonden, slaapplek wel

De titel klopt niet helemaal. De familie met wie ik mee zou lopen is er wel, maar blijven nog 5 dagen op hun plek. We hebben daarom besloten opzoek te gaan naar een andere familie. Die lopen wel watRead more
Traditioneel kleed in de maak

In het dorpje waar wij overnacht hebben maken de bewoners heel veel zelf. Zo ook kleden. Mohammed, de man rechts in beeld en tevens de man die (hopelijk) weet waar de nomaden zijn, bracht mij naar ditRead more
Op avontuur - waterval

Dit dorpje heet trouwens Khuyeh. De bewoners verbouwen hun eigen groeten met behulp van een beekje en rivier dat afkomstig is uit de bergen. De rivier heeft ook een waterval. Volgens Mohammed is ditRead more
Lunch en een kleedje

Na ons avontuur naar de waterval gingen we terug naar het huis waar we overnacht hebben. Hier kregen we meteen thee aangeboden samen met lunch. Deze mensen hebben misschien niet veel, maar wat zeRead more
Weer opzoek naar de nomaden

Ja ja, het is weer tijd om op stap te gaan. We rijden een stuk verder opzoek naar een andere familie. Hun tempo ligt wel hoger. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.
De nomadische familie gevonden

Na een stuk rijden en goed luisteren hoorde ik bellen van de geiten rinkelen. Eindelijk. Naseh en ik pakken onze tassen en stoppen er zo veel mogelijk groeten, fruit, bonen en rijst in als mogelijkRead more
Eerste avond maal met de familie

Ik was niet verrast toen er brood neergelegd werd. Het zal mij niet verbazen als bij elke maaltijd brood zit. De familie werkt de hele dag hard en hebben dus ook veel koolhydraten nodig.
Het is nogRead more
Wandeldag 1 - De eerste echte stappen

Daar gaan we dan. We stonden rond half 6 op. Het wordt namelijk een lange dag. Nog voor zonsopkomst hebben we ons ontbijt, brood, op. Terwijl de ouders en dochters de spullen inpakken gaat de zoonRead more
Wandeldag 1 - Drinkpauze

Lopen er geiten rond deze bron? Ja. Is dit water schoon? Geen idee. Heb ik dorst? Enorm. Heb ik direct uit de bron gedronken? Ja.
Het is stoffig. We zijn net een enorme helling afgedaald. DezeRead more