- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 18
- Wednesday, July 30, 2025 at 9:13 PM
- ☁️ 17 °C
- Altitude: 318 m
GermanyBad Honnef50°38’51” N 7°20’6” E
En dat was hem dan al weer

Deze vakantie is voorbij gevlogen. Ja, dat is een cliche uitspraak, maar het is echt zo.
In 18 dagen tijd heb ik 2700km afgereisd met mijn auto, toppen boven de 3000m bezocht, sneeuwvelden overgestoken, klettersteigs gedaan, enorm lekker gegeten, nieuwe vrienden gemaakt en vooral heel veel gezelligheid gevoeld. Voor vertrek was ik een beetje zenuwwachtig, want er zouden veel 'eerste keren' aan komen. Er lifte een toen nog onbekende met mij mee naar Oostenrijk waar ik 12 uur mee in de auto moest doorbrengen. Dan hoop je toch dat het een beetje klikt. En dat was gelukkig zo. Op de camping nog meer nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt waarmee ik echt hele gave wandelingen heb gemaakt. Met mijn auto'tje hebben we heel wat toeren gemaakt, want hoog + vol gaat het niet zo makkelijk omhoog, maar we kwamen overal! Ik had het niet verwacht en soms voelde het ook niet heel fijn, maar het was echt ontzettend leuk om mijn nieuwe vrienden via slingerende bergweggetjes en passen naar ons startpunt te rijden. In de bergen door al die haarspeldbochten manoeuvreren en goed letten op de versnelling om zo veel mogelijk met de motor te remmen is echt geweldig. Wanneer na een wandeling ik weer terug moest rijden en al mijn passagiers lagen te slapen was het wat minder gezellig.
Mijn kampeerervaring heeft ons bijna elke dag geholpen doordat ik een een vrij complete kookset heb waarmee ik voor meerdere personen kan koken. Dat is ook echt leuk. Met een klein brandertje wat water koken is natuurlijk veel makkelijker, maar lekker eten bereiden is toch wat makkelijker als je een snijplank, 2 pitter en toebehoren mee hebt.
De huttentocht was ook enorm gezellig ondanks het slechte weer. Iedereen kon goed met elkaar opschieten en onderweg keken we allemaal naar elkaar uit. Als bonus waren er zelfs géén snurkers onder ons. Dat is toch wel prettig als je een kamer met 10 man moet delen en al je energie nodig hebt voor de volgende dag.
Lizzy en Marlies hebben een dagje doorgebracht in Frankfurt waar ik ze ook weer opgepikt heb na mijn meeting. Voordat we in de auto stapten voor het laatste stukje naar Nederland hadden ze wat voor mij. Via een ingestudeerde gedicht vertelden ze mij hoe leuk ze het hebben gehad samen met mij. Als verassing hadden ze een super leuke foto van de vakantie uitgeprint en eetstokejs voor mij gekocht, want ik was er op de camping 1 kwijtgeraakt. Blijkbaar heb ik dat iets te vaak vermeld ;).
In Nederland aangekomen was het al zo laat dat we bij mijn huis gestopt waren, zodat ze morgen de reis naar Rotterdam en Utrecht konden afmaken. Nog een laatste nacht 'kamperen' dus. De volgende ochtend heb ik ze afgezet op Arnhem centraal, ben vervolgens naar werk gereden en dat was dat.Read more
Wat een leuke verhalen heb je geschreven.ik heb er van genoten [Truus]
Mooie ervaring Bas. Vooral hoe met slecht weer veilig in de bergen te hiken. Mail me eens hoe je meeting is afgelopen. [He]
Dank je wel Bas! Ik heb genoten, van de foto's en je verhalen. Zoals ik al eerder zei: soms was het net of ik meeliep... Maar ja, dat lukt me niet meer. Wat me vooral trof was dat je liet zien en vertelde op hoogtes die ik nog nooit heb bereikt. Maar ons (Fia en ik) doel was natuurlijk ook wat anders. Maar wij genoten ook. Nogmaals dank voor het mogen meebeleven van jouw vakantie! Ben toch inmiddels wel een beetje benieuwd wat een volgende vakantie jou gaat brengen... [Arie]
TravelerHoi Bas wat een belevenissen heb je beleefd . Ik heb genoten van je verhalen en foto’s. Ik keek elke dag uit naar je verhalen. Groetjes Ineke