Het is zo ver 🥳

Op naar Oostenrijk
's Nachts rijden is toch best zwaar

Na een paar lange uren in het donker gereden te hebben kwam eindelijk de zon op. Gelukkig is het nu niet zo lang donker.
Met wat koffie en met caffeine gevulde chocolade ging het prima.
Nationaal park Hohe Tauern

De laatste, maar zeker niet de makkelijkste kilometers van de heenreis zijn aangebroken. We moeten over de bergpas nabij de Grossglockner welke we ook gezien hebben! Mijn auto heeft er wel wat moeiteRead more
Bergen!!!

Uiteraard werd er onderweg vaak gestopt om de met sneeuw bedekte bergtoppen te bewoneren. Er was ook een uitkijkpunt waar we heen konden rijden, maar dat was nog steiler waardoor ik in de eersteRead more
Camping

Zoals je op deze foto kan zien ben ik niet alleen op de camping. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, maar dit zijn allemaal kampeerders die via een Nivon groep bij elkaar gekomen zijn. Elk jaar gaan zeRead more
Poging tot Spielmann beklimmen

Vandaag met een aantal jonge kampeerders een mooie eerste wandeling gemaakt. Ons doel was de top van Spielmann bereiken.
Helaas gooide het weer van vandaag én vorige week een beetje roet in hetRead more
Naar de Oberwalderhütte

Vandaag zijn we omhoog gereden richting de Grossglockner en de gletsjers. Vanaf het bezoekerscentrum begonnen we door de tunnels te lopen richting de Oberwalderhütte. Meestal staat er aan het beginRead more
'Verplichte' rustdag

Vandaag stonden we vroeg op, want er stond weer een leuke piek op de planning, maarrrrr toen ik mijn hoofd uit de tent stak zag ik verse sneeuw op de bergen. Daarnaast stond er flink wat wind. DezeRead more
Ik moet betere schoenen kopen

Voor vandaag (18 juli) stonden er 3 activiteiten op de planning.
Uiteraard eerst een wandeling naar een top, welke ik helaas alweer niet heb kunnen bezoeken. Weer vanwege sneeuw. Mijn schoenenRead more
Eerste 3000er van deze vakantie!!

Deze ochtend werd er mooi weer verwacht en daar wilden we goed gebruik van maken. Samen met wat andere jongeren van de Nivon club zijn we met 700 hoogtemeters naar de Brennkogel gelopen vanaf Hochtor,Read more
Via ferrata/klettersteig

Via ferrata, of Klettersteig zoals ze daf in het Duits noemen betekend 'via staal'. Klettersteig routes lopen dus door ruig terrein en met behulp van staalkabels, bruggen en beugels.
De route wasRead more
Alweer de laatste berg vanaf de camping

1560 hoogtemeters, 18,64km en 8 uur 8 minuten. Dat is wat we afgelegd hebben vandaag (gisteren op moment van schrijven).
Het was weer een super mooie wandeling naar een leuke top genaamd HocharmRead more
Inpakken en door

8 nachten zitten er alweer op. De tijd is weer voorbij gevlogen. Echt een cliche uitspraak, maar wel toepasselijk. Het was zo gezellig met de mensen op het Nivon trefkamp, we hebben veel gewandeld,Read more
Stad :(

Na 4 uur rijden zijn we aangekomen in Innsbruck. Alle kampeerspullen blijven in de auto liggen en enkel de spullen voor de huttentocht nemen we mee. Hier brengen we één dagje door om vervolgens aanRead more
Huttentocht dag 1

Zoals ik in de vorige post beschreef had ik echt slecht geslapen. Dat was helaas niet het enige. Ik werd namelijk ook enorm misselijk wakker. Dat kwam deels door de spanning van iets nieuws doen, hetRead more
Huttentocht dag 2

Nat, donker, koud en glad. Die woorden vatten de wandeling van vandaag goed samen.
Dat wisten we van tevoren, daarom stonden we al om 4:30 naast ons bed. Rond 11 uur was de verwachtingen veel onweerRead more
Huttentocht dag 3

Berghutten in Oostenrijk zijn best leuk. Ondanks het slechte weer van afgelopen dagen is de sfeer binnen goed en gezellig. Gister avond heb ik ook nog lekker kunnen spelen met de hond van deRead more
Huttentocht dag 4

Dit is alweer de laatste dag van de huttentocht en het zal je vast niet verrassen dat het buiten grauw en grijs is. Zo is het de hele week al en dat zal ook niet veranderen. We stonden dus weer lekkerRead more
On the road again 🎵

Plannen zijn er om weg te gooien? Niet altijd natuurlijk maar nu wel.
Na ons huttenavontuur bekeek ik in het hostel in Innsbruck mijn werktelefoon. 2 gemiste oproepen van mijn baas....Woensdag gaatRead more
Zapfendorf

Je zult er waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben, maar dit Duitse dorpje is waar we dus 2 nachten zullen verblijven. Zoals ik in mijn vorige post beschreven heb woont hier de oma van Lukas, dieRead more
Werk en Frankfurt

Frankfurt is een bijzondere stad. Er zijn oude gebouwen, maar overal zie je modern er tussendoor gebouwd. Tegelijkertijd voel je echt dat je in Duitsland bent, door de toch wat onhandig ingerichteRead more
En dat was hem dan al weer

Deze vakantie is voorbij gevlogen. Ja, dat is een cliche uitspraak, maar het is echt zo.
In 18 dagen tijd heb ik 2700km afgereisd met mijn auto, toppen boven de 3000m bezocht, sneeuwveldenRead more
Traveler
Mooie Coleman Bas. Leuk dat je de mijne wil repareren!