• Kota Kinabalu 🇲🇾

May 31, 2025 in Malaysia ⋅ ☁️ 31 °C

Kota Kinabalu - great things happen to those how ask ✨️

Mir si zrügg usem Urwaud widr ir Zivilisation - diräkt id Grossstadt Kota Kinabalu.

Mir hei gwüsst ds Friti bis Sunnti hie ä berüehmte Märit isch v.a dr Nachtmatkt / Foodmarkt sig mega, lutem Reise füehrer.

Zersch si mir aber afä mau i üsi Feriewohnig - im 9Stock wo mir diräkt i Hafe abe hei gseh 🥰 wär ja aues schön u guet we mir nid jedesmau ä gfüeuti Ewigkeit ufe Lift müesste warte u we mir de no päch hei dä wo chunnt öppe no vou isch 🙈🙄

Nachdäm mir acho si u üs igrichtet hei ischs los gange uf dä Nightmarkt u es isch eifach Bombastisch gsi 🥰 - so viu Grüch, Grüsch, Farbe u Gschmäck 😍 mir si einisch meh begeisteret! Mir hei üs drdür probiert eifach gfragt: ,,whats that?,, ,,can i try?,, u dLüt hei mega freud gha 🥰 u meistens heisi üs no gad chli vo däm u no gad chli vo eim i packt...  mir sägä nume:  great things happen to those how ask... ✨️

Wemä öppis zässe het hockt mä eifach dert ufem grosse Platz ä Bode u issts ds gmüetlech 😅 auso mir si ja eh erstuunt wi suber u wi wenig küder dses hie augemein het gha 👍

Am nächste Tag het sich de dä Nightmarkt zum shopping paradies für üs Suvenirjäger entwicklet u mir hei haut nomau müesse ga Gäut wächsle 😂

Näbst au dene schnäppli, ischs eifach oh sehr interessant zgseh wie dses hie so funktioniert so heisi zum bispiu Näier wo ar Strass mit ihrere Maschine hocke u wo dLüt ihri kabutte sache bringe oder Hose zum umenäh u di mache ds hurti - uf dene aute dinger 😳

Am Nami si mir de a Tanjung Aru Beach - dr Stadtstrand. Strand u Wise mit Böim zum drunger chille, dLüt hei ihri Campingusrüstig drbi u machesechs öppe so gmüetlech wi mirs üs aube ar Seewise - teu hei sogar dr eiget Grill mitgno. Mir chilles hie chli u warte ufe Sunset.

Wos de isch zit worde, hei mit üs ir erste Reihe es Tischli gmietet u si mau ufd Suechi nachemne Bier - gar nid so eifach 🙈 i ha nähr eifach di Frou aghoue wo isch cho abkassiere für zTischli, di het ghändlet u grüeft u dr nächst het oh grüeft u ufzmau isch Mike the Draw (??was oh immer das söu heisse) da gsi - u dä het nähr für das kühle nass gluegt für üs dr ganz Abe 😅👍 äbä: great things happen .... 🍾

Si stöh hie so uf grossi verchleideti Lüt auso so trickfiumfigure irgendwie 😅 ufaufäu isch Dävu no chli atanzt worde vo somne rote Frösch 😂😅

oh hie het mä vo Stang zu stang chönne u eifach chli verschidnig ds ässe näh 🤩

Zum Sunset chunnt gfüeut di ganzi Stadt a Strand.. päärli, familys, gruppe vo fründe eifach aues tummletsech hie. Es wird gseifeplätterlet, gsandelet, Bäuellet  u musig gmacht 🥰😍 ds tribe u di Stimmig het üs fasziniert... Mit öppe 100 verschidnige Farbe het sich hüt di Sunne bimne sagehafte touchdown verabschidet 🌅

Am nächste Tag si mir de no ga zmörgele i eim vo dene vilne Strasse beizli hei packt u si de nach gschlagnige 15!!!! Minute Wartezit füre Lift ines Grab-Taxi i gstige u zum Flughafe gfahre.... Ds Rili het 3kg meh i mim Rucksack... u Dävu 4kg😎😵 hoffentlech ligts am umpacke u nid ade Suvenirs🙈🙈

Üses Fazit vo Nordborneo:
    - Grab, ds asiatische Uber isch mega gäbig
    - Es isch mega suber
    - dLüt si aui u fründlech u härzlech
    - Es isch eifach zum reise
    - Es het ä ungloublechi Tierwäut
    - Ä Jagge bruchtmä nume im 7/11 ,,düü düü, düü düü,, (jede wo schomau i somne Lade isch gsi ghörts gad lüte😅)
    - Kulinarisch ischs dr wahnsinn
    - es isch wük günstig
    - Irgendwi fähle chli d superlativ's zum ds würklech chönne zbeschribe
    - Mir würde sofort widr ga!

bye bye Malaysia hello Indonesia 😍