• Rollertour

10 juni 2025, Indonesien ⋅ ☀️ 26 °C

Nasigoreng - geit geng 🍲

Mir si z Labuan Bajo acho nach üser Komodotour u diräkt zum Roller verleih wo mir scho vorhär hei usfindig hmacht. Dä Verleih isch drum eine vo dä zwe einzige wo dRoller one way vermietet (die zfinde isch de no so challenging gsi 😅)

Mir hei dänkt nach au dene Tier wärs kuuhl ohno chli mit dä Lüt i Kontakt zcho - u das si mir so richtig wi no fasch niene vorhär 🥰

Auso los geits dRuckseck hinge druf bune u ab geits richtig Oste üses Ziu: i 10 Täg über di ganzi Insle chessle 🤩🛵 im ganze ca 640km.

Mir verzeue jtz nid vo jedem Stopp, aber mir si öppe bi dene Strasse - & dä Wätterverhäutnis u mit aune Stopps für esse, fötele, füdle usschüttle, bisle usw mitere durchschnittsgschwindigkeit vo 35kmh unherwägs gsi 🛵🌪️⚡

DInsle isch soooo grüen 🤩 Mir hei nid drmit grächnet ds mir da wük nomau dürne Jungel fahre soo soo schön! Aber ja es isch widr ä Rägäwaud, was bedütet zwüschine giessts wi us Chüble - mir hei aber ja ä Poncho drbi gha.

Wemä jtz au die lachende Gsichter, au die ,,Hellöu Miss,, & ,,Hellöu Mister,, rüef, au di afrage für Föteli, au die Chind wo eim hinhernache seckle für nes high five, au die Kusshänd wo eim zuegschosse wärde plus no dr Poncho wo hingerusechutet wines Cape zämä nimmt - de chunntmä sich chli vor wi Superman u Superwomen 🤩🦸‍♀️🦸‍♂️

Übernachtet hei mir i Homestays, wunderschöne Bungalows & Bed & Breakfests. Gässe hei mir entweder ds wo dGastfamiliene hei gchochet oder de si mir ufd Suechi nach emne Restaurant. Ds isch nid ganz eifach gsi mängisch wüu mä muess sägä weme us Labuab use fahrt steut dZiit zrügg... dr Tourist auso mir si ä Säuteheit 😅 Aber so es Nasigoreng chöi si auso oh sehr fein i dene Strassebeizli... drum we mir nüt gfunde hei hets Nasigoreng gä 😅🤷‍♀️

Am einte Ort hei mir zGfüeu gha, jtz hinech ischs de scho chli grösser 🫢🫣 ja nix da es het eifach 2 Restaurant gha mit Musig aber schüsch ischs wük es verschlaafnigs Fischerdörfli - u dä Boattrip wo mir dert hei gmacht drfür einzigartig u wunderschön mit zwe Fischer vom Ort wo sich hölle Müeh hei gä 🥰 - hidden paradise -

Für dHomestays hei mir so +/- 12.- inkl zmorge zaut für di meiste Bungalows +/- 20.- geng inkl. Zmorge 🥰

Znacht hei mir für Nasigoreng mit Spieguei u Wasser für beidi 3.- zaut u ds Bier je 2.50.- für ä grossi Fläsche. 🍻

Üsi Rollere - Hans u Willu - si im Härz eigendlech Crosstöffe 🏍 mit vore u hinge ärä super Fäderig... wüu ds würds eigendlech bruche bi dene Wägä hie 🤣

Ds Fahrerläbnis darfme hie nid vergässe ds erwähne... düre Jungel dür chlini mini Dörfli uf Serpetinestrasse uf Bachbetter bi Sunne u Rägä - aues isch drbi gsi 😅 Der Weg ist das Ziel!

Dävu fragt ja di Lüt geng ob er si darf fötele - (ehresach wi er meint) u hie wirdmä nähr grad zum Kaffi iglade u de chunnt no dr Ungle u dr Cusin cho luege 😅 da mir nid grad fliessend si i Indonesisch u ihri Englischkenntnis oh sehr bescheide si, isch dkommunination eher erschwärt. Aber Dävu het ihne nähr uf indonesisch bis 10 vorzeut (ds hei mir am Abe vorhär bi gnue Bier zämä glehrt 😂) u zRili het neui Tier glehrt:
    Ular schlange, Gambing Geiss, Labalaba spinnele Tikus Muus 😅
    nähr hei mir ihne no es Mood Stümpli aus Diräktimport vom Züriflughafe abotte hei sogseit ä Fridenspfiiffe groukt - bi ihne dahei ir Chuchi hei föteli gmacht u si de ume gange 😅😍

DKraterseeä vom Kelimutu hei üs am Sunrise begeisteret - wüu aus hätte mirs bsteut genau denn wo mir si dert gsi isch dSunne cho 🌤 ud Magie am morgefrüeh ufem Vulkan het üs widrmau umghoue ✨️

Üses Bungalow am schluss - so richtig honeymoon - het oh gha wases versproche het u öppis i dere Art hei mir beidi no nie gha 😍

Ja mir hei nähr no es Fürwärch der extra Klasse übercho vo däm Vulkan hie uf dr Insle. Dr Laki-laki het kilometer wiit gspöit u dr Flugverchehr lahm gleit.... ja jtz hocke mir hie üse Flug cancled... mir hei üs jtz es Taxi organisiert ds mir afä uf lebuan Bajo chöme (16h fahrt) .... Mir hoffe ds mir de üse hei Flug überchöme.... im Momänt steit ds jtz aber no ide Stärne ob de da überhoupt öppis flügt 🙈

Üsi Drohne isch gfloge u mir hei oh schüsch chlo gfiumet u ds mau zämä gschnitte für euch u üs müessts luege mit Ton!😉

Mit no ungwüsser Rückreis verabschide mir üs us dere Reis 🥰 einisch meh hei mir dPinguine nid gfunde aber mir si widr um einiges richer a Erfahrige u Erinnerige wo üsi Härz füuä ✨️✨️ Mir si so gärn ungerwägs u hei widrmau gmerkt ds mir eifach oh am liebste zämä ungerwägs si... wüu mir zwöi heis eifach überau schön zämä ✨️🥰😍