• Cruiz'in Europe
  • Cruiz'in Europe
  • Søren Hornbæk

Cruiz' in Europe

Vores drømmerejse!
6 måneder gennem Europa, uden nogle mål, men med en masse drømme om at opleve frihed og ikke mindst møde en masse mennesker og deres kultur. Vi plejer at sige: "vi starter i Esbjerg og så kører vi sydpå". 😊
  • Eftermiddag på Lake Caspe

15 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 20 °C

Så blev det tid til en svømmetur. Søren plaskede fornøjet rundt og jeg nøjedes med at dyppe de trætte fødder.
    Måske vi skulle ha taget nogle spansk timer inden vi tog afsted, så vi kunne forstå menukortet..... 😳 Hot dog med guacamole og nachos chips. Koldt brød og kold pølse....Hmm. 🥴 så er det prøvet. Men øllet var godt! 🍻.Meer informatie

• Turen til Camping Barcelona

16 mei 2024, Spanje ⋅ ☁️ 15 °C

Starter ud i det smukke landskab med masser af "ingenting". Det er så flot!
    Stille og roligt møder vi mere og mere civilisation, men ingen tankstationer. 😳 Den første vi møder ligger 48 km fra campingpladsen. Puha... Godt vi ikke var kørt tør.
    Vi møder bjergtoppe indhyllet i kulsorte skyer, 60 km før Barcelona. Sikke et flot syn med lyn og torden. Da vi kørte ind i en 2 km lang tunnel og kom ud på den anden side, mødte der os helt hvide, isglatte veje. Det har haglet så voldsomt og haglene var blevet kørt fast på vejbanen. Godt vi ikke kørte her mens det haglede.
    Vejret skifter igen og solen titter frem.
    Når vi er inde og handle møder vi ofte de her skinker, men denne gang, var der da ekstremt mange. Puha... Det ser lækkert ud.

• Camping Barcelona

16–21 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 19 °C

Hyggelig campingplads. Med pool og 2 min til stranden, dog er det ikke lige en badestrand. Men 1,5 km længere mod Mataró ligger der en badestrand.
    Vasketøjet er vasket og hængt op, så er det klaret. ✅
    Nu glæder vi os til at se noget af Barcelona og Mataró i de næste par dage.

• Mataró

17 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 17 °C

Søren startede dagen med en frisk svømmetur i poolen. Det var koldt! 🥶 Også at kigge på.
    Vi tog campingpladsens shuttlebus ind til Mataró. En hyggelig by, lidt slidt i krogene. Men hyggelige gågader med lækre cafeer og butikker.
    Skolerne havde en særlig dag i dag. De skulle rejse penge til dyrenes beskyttelse. Så der var sat boder op, hvor de solgte ting og sager, som de selv har lavet. De skulle promovere deres bod ved at opsøge folk på gaden. Det er bestemt ikke alle spanske børn der kan engelsk, men de måtte jo prøve hvis de ville ha os til at købe noget 😁.
    Vi gik ad stranden tilbage til campingpladsen. Der var ikke så langt. En skøn tur, med udsigt til hvide skumtoppe på bølgerne.

• Mercat de la Boqueria

18 mei 2024, Spanje ⋅ ☁️ 17 °C

Foodmarket i Barcelona.
    Det er så stort, farverigt, lækkert og fristende. Spanske lækkerier. Kunne vi bare spise en masse.... 🙂. Men der er handlet ind til en lækker tapas i aften.

• Barcelona

18 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 19 °C

Vi tog bussen til Barcelona. En køretur på ca 45 min.
    Efter at ha set og købt det halve marked 🥴, gik vi mod Sagrada Família. Billederne her er fra før og efter.
    Der er mange smukke bygninger og i gaderne er der træer overalt. Det giver et meget smukt udtryk. På den store smukke Plaza de Catalunya er det duerne der snupper opmærksomheden. Og dem er der mange af. Søren gav også en bid brød. ☺️
    Vi elsker humor og når tjeneren kommer med "a big beer and a small beer" så er det lige i vores ånd.
    Mens vi nød vores øl, dukkede nogle gymnaster op. Sikke et show.
    Barcelona er en vanvittig smuk by.

• Parc Güell

20 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 22 °C

I går mødte vi to danskere som vi kom i snak med. Vi aftalte at tage bussen til Barcelona sammen, og gå til Parc Güell. Hyggeligt med selskab og det er to vældig søde mennesker. På vejen ser vi den ene smukke bygning efter den anden. Vi finder en bar/restaurant med den flotteste indretning og kolde øl. Smal og meget lang, som alle butikker er i byen.
    Da vi kom frem til Parc Güell viste det sig at man ikke længere kan komme ind i parken uden at bestille billetter på forhånd. "I kan købe billetter til på fredag" Det er 4 år siden at det blev ændret. 🧐 Vi havde ellers tjekket op på nettet, hvor der stod at det kun var de guidede ture der skulle bestilles billetter til. Øv øv øv.... Nå men vi kunne se noget af det vi gik glip af, fra vejen af. Vi var bestemt ikke de eneste der var gået forgæves.
    Heldigvis er der masser at se på og vejret var perfekt. En let brise og 24-28 gr. Alle træerne i gaderne gav en dejlig sval fornemmelse når vi går gennem byen.

• Bravoplaya camping resort

21–24 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 19 °C

Vi kørte op til Tibidabo (det olympiske bjerg) for at se udsigten ud over Barcelona. Det var helt utroligt! Dejlig tur op og ned af bjerget.
    Turen går videre mod Valencia. Vi kommer forbi et kæmpe floddelta, hvor der dyrkes ris. 🙂 Så ud mod havet er der fuldstændig fladt og på den anden side er der høje bjerge.
    Vi lander på campingpladsen i regnvejr 😳. Men 10 min efter regnen stopper er jorden næsten tør. De sukker efter vand her. Nu er vi kommet, så skal de nok få vand 😂.
    Campingpladsen er helt vanvittigt stor. Aldrig har vi set noget lignende. Den er delt op i to afdelinger. Med flere pool områder, legepladser, motionscenter, flere restauranter, direkte ved stranden, indkøbscenter og boldbaner. Perfekt for børnefamilier. Måske lidt overdrevet for os. 😁

• Turen til Culla

22 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 17 °C

Ingen regn! 😁 Skyfri himmel og en køretur op gennem bjergene. Så kan det ikke blive bedre! 🥰
    På vejen mod Culla kører vi gennem mandeltræ- og oliventræ plantager. Plantagerne ligger på terrasser hvor stenene er samlet og lagt op som stengærde. Vi kommer til et udsigtspunkt hvor vi kan se meget langt....helt ud til havet. Der er fuldstændig stille, kun os og insekterne, kan høres.
    Culla er en historisk by bygget op om borgen, som nu er en ruin. Uha... Der gik fotonørd i mig. Hvor er her smukt, med mange nørde detaljer. 😳. Hele byen ser ud som den er ved at blive restaureret, alt er smukt, perfekt og alle burde se byen og borgen. Stilheden her oppe er slående. Der er ikke mange turister der har fundet herop.

• Culla

22 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 15 °C

Som sagt så gik jeg helt amok med at tage billeder. Der er så smukt.

• Hygge på campingpladsen

22 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 22 °C

Vejret har været helt fantastisk i dag, 24 gr med en frisk brise. Skønt. 🌞
    Dagen er brugt på afslapning, badning, spisning og livemusik.
    Heldigvis blev det ikke til regn, selvom vi kunne se at skyerne trak sammen oppe i bjergene.
    I morgen kører vi videre.
    Der er også et par billeder fra hjemturen i går. Vi passerede nogle flotte udsigtspunkter langs kysten syd for campingpladsen.

• Turen til Camping La Manga

24–27 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 19 °C

Mandel - og oliventræer bliver skiftet ud med citrus plantager. Som jo tættere vi kommer på Alicante og Benidorm, bliver skiftet ud med turist-plantager. Hold nu op! Alt er bygget til med hoteller og ferieboliger. Men det må også være det der giver bedst. Vi har mødt to pengetransporter i området og det gør vi altså ikke når vi kører gennem de andre plantager. 😂.
    Campingpladsen er en sjov blanding af murede huse, træhytter, bungalows og alm camping. Lidt slidte forhold, men pyt. Havet ligger kun 100 m fra hvor vi ligger.

• Camping La Manga

24 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 21 °C

La Manga ligger på en halvø uden for Cartagena by. Der går en smal tange ud fra La Manga mod Murcia på den modsatte bred, delt af en sejlrenden. Stranden ud for campingpladsen er dejlig bade venlig, vandet føltes varmere end vinden. Vi har været i vandet en times tid. Temperaturen er oppe over 24 gr. 🌞
    Den tange der ses på billederne, er dækket med hoteller, turist-plantager. 😉 Det er en helt smal stribe jord der er fyldt med guld og glitter. Her er der meget mere fredeligt. Men udsigten er fantastisk.

• Cartagena

26 mei 2024, Spanje ⋅ ⛅ 23 °C

Turen går mod Cartagena. Første stop var Playa del Lastre. En sort sand strand.
    Derefter kørte vi videre gennem et område hvor det var tydeligt at der tidligere har været minedrift. Skorstene ned til minerne og elevatorer som kunne trække mandskab og materiel op. Ruiner af bygninger og små bjerge med det jord der var sorteret fra. Det viser sig at der er gravet efter sølv, bly og andre metalliske mineraler. Driften stoppede i 1990.
    Derefter kom vi forbi Cartagena's raffinaderi. Det er så gigantisk stort og lidt uhyggeligt fremtids film agtigt. 😳
    Derefter kommer vi frem til Cartagena. Det er en industri havneby og selvfølgelig er der også blevet plads til turister. Men det virker lidt som om det er lidt nyt, at turisterne har fået øje på byen. Byen er lidt pudsig, fordi der er en del gamle smukke bygninger, men åbenbart i så dårlig stand at bygningen bliver revet ned, på nær facaden. Den nye bygning bliver så bygget bag facaden. Byen er kendt for et romersk Colosseum. Der bliver gravet efter bevaringsværdige ruiner og søjler flere steder i den gamle bydel.
    Og så skulle vi da have Paella. Smager skønt, men sikke et pille arbejde.
    På tilbage turen kørte vi ud ad La Manga tangen, vi skulle da se alle de hoteller med guld og glitter. 😂😂 Det var godt nok en halv kedelig oplevelse. Der var hverken guld eller glitter, kun høje beton hoteller og en del smukke hacienda lignende lejligheder.

• Turen til Camping Roquetas

27–30 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 24 °C

Køreturen går gennem bjerglandskaber. Gråblå bjerge, rødlige bjerge, gullige bjerge og næsten helt hvide bjerge. Bedst som jeg sidder og tænker " jeg skal da tage en video mens vi kører gennem det her smukke landskab." Så kommer bjergene så tæt på at det bliver lidt kaotisk at se på. 😂.
    Vi kører gennem kæmpestore områder med drivhuse. Det er ikke drivhuse som vi har i dk. De er dækket af fiberduge.
    Da vi kom til pladsen, spørger vi jo altid om de har plads. 😂 Pladsen er lige så stor som Bilkas parkeringsplads og næsten tom. 😳 Uha det var svært at vælge, men vi fandt nogle store træer at ligge under. De lover op til 30 gr varme, så skygge er at foretrække.

• Køretur omkring Almería

28 mei 2024, Spanje ⋅ ☀️ 27 °C

Turen går op, op ,og op i bjergene. Udsigten ud mod havet viser kæmpestore hvide områder. Det er ikke sandstrand, men "drivhuse".
    Vi møder et udsigtspunkt på den anden side af bjerget. Der kan vi se ud over et stort område som er eller har været stenbrud. Gad vide om der en gang har været et stort bjerg her?
    Vi kommer forbi et "Mini Hollywood", det må vi da se. Det er så her hvor nogle western film er blevet optaget. Clint Eastwood, Terence Hill og Bud Spencer m. fl har været her.
    De har et cowboy show med heste, slagsmål, hængning og skyderier. Sjov oplevelse. Dejligt at vi kunne sidde i skyggen. Temperaturen var over 30 gr.
    I forbindelse med cowboy byen er der også en forholdsvis stor dyrepark. Er der nogen der kan få øje på flodhesten? Billederne kan ikke være på et fodaftryk, så det er delt op på to.

• Camping Cabopino

30 mei–8 jun. 2024, Spanje ⋅ ☀️ 25 °C

Turen hertil har budt på kæmpe arealer med drivhuse. Og da landskabet blev mere bjergrigt var det naturligvis færre drivhuse, men tilgengæld kom fantasien i brug. Nogle steder stod drivhusene "lidt" på skrå. ☺️ Mens der andre steder er lavet terrasser på bjergsiden, hvor der lige kan være et lille aflangt drivhus.
    Vi kører gennem Malaga uden stop, men glæder os allerede til at besøge byen + alle de andre ting der er på tegnebrættet. Søren har fået kontakt til en tidligere kollega som faktisk er her i området lige nu. Så der skal vi da lige forbi og hilse på i morgen.
    Campingpladsen ligger i Cabopino ca. 35 km sydligere end Malaga. Pladsen er hyggelig og vi har fundet en plads under et træ. Men hold da op nogle store sten på jorden, det er hårdt for fødderne inde i teltet. Men når vi har boet her i 9 dage så er vi nok vant til det.