• Cruiz'in Europe
  • Cruiz'in Europe
  • Søren Hornbæk

Cruiz' in Europe

Vores drømmerejse!
6 måneder gennem Europa, uden nogle mål, men med en masse drømme om at opleve frihed og ikke mindst møde en masse mennesker og deres kultur. Vi plejer at sige: "vi starter i Esbjerg og så kører vi sydpå". 😊
  • Barberen i Sevilla

11 juni 2024, Spanien ⋅ ⛅ 26 °C

Vi tog bussen ind til byen og gik gennem den smukke by. Bygningerne er meget detaljerede, smykket med keramik og store spir. Der er mange små og store torve med smukke belægninger, springvand og igen masser af keramik.
    Søren trængte til at blive klippet og har længe lavet sjov med at han skulle til en barber i Sevilla. Det kom han... dog ikke til den store barbering.
    Midt i byen står der et fantastisk vartegn. Det snor sig i bløde former, højt hævet over hovedet på os. Vartegnet hedder: Setas de Sevilla. Det er bygget over nogle arkæologiske fund. Der er fundet fundamenter, mure, søjler og mosaik gulve, fra en svunden tid. Hele bygninger rummer de arkæologiske udstillinger, museum, markedsplads og så den her kæmpe bølge. Man kan komme op og gå ovenpå, så der er 360gr udsigt over byen. Der er lysshow om aftenen. Samtidig er der et smukt samlingspunkt med bænke. Det var øsende regn, lyn og torden, så vi gik ikke op på toppen. Det ville ellers ha været spændene.

• Camping Albufeira

12–17 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 26 °C

En kæmpe campingplads, med restauranter og pools. Sjovt at det bliver svært at finde en plads, bare fordi vi ikke bliver henvist til nogle numre at vælge imellem. Her er der ikke numre på pladserne, men kun et krav om at holde 3 meters afstand til naboen. Langt om længe fandt vi en skyggefuld plads under træerne. Og græs under teltet.Läs mer

• Køreturen mod Portugal

12 juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 25 °C

Efter at have spist morgenmad på campingpladsens lille restaurant, gik turen mod Portugal. Vi ser en bro med en prisme der for sollyset til at give et flot mønster.
    Det er og har været tid til at høste i Spanien i et stykke tid. Vi har bare ikke set nogle mejetærskere. Men nu har vi set den. 🙂
    Den høje hvide bro er grænsen til Portugal. Her er tiden også en time bagefter. Så hvis jeg kludre i tidspunkter så er det derfor 😁.

• Albufeira

13 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Vi gik ind til Albufeira, der er en halv times gåtur. Det er jo sundt med lidt motion. 😉
    Det er nogle lange flotte strande der viser sig og der er to rulletrapper for at komme derned.
    Albufeira er så en partyby. Der er barer og natklubber overalt og de har alle happy hour fra kl 15. Derudover er der souvenir butikker og restauranter for resten af gågaderne.
    Vi valgte at gå lidt længere ind i den gamle bydel, her var mere roligt og hyggeligt. Her fandt vi en fin restaurant. Søren ville ha Piri-piri kylling og jeg valgte Bacalhau a bras. Uuhmm... Hvor var det lækkert!
    Sådan en hyggelig gåtur skulle da sluttes af med en drink og så med live musik. Søren fik så lige Creep med So fuc...ng special igen. 😄
    Den kunne han jo lige synge med på.

• Cliff Richards vingård

14 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 24 °C

Dagen står på en køretur.
    Vi starter med at besøge Sir Cliff Richards vingård. Ja...det vil så sige at det er 3 år siden at han solgte den. 😁. Nå men pyt. Der er virkelig flot! Det er jo ikke sådan at man bare kan rende rundt som man har lyst. Men det der er adgang til er virkelig flot. Der er stadig billeder af Sir Cliff i butikken. Da han fyldte 75 år blev der lavet en vin som blandt andet blev solgt i Menu i Danmark. Cool! 🙂
    Vi købte en rosé dom vi glæder os til at nyde, når den er blevet kold igen, efter en dag i bilen. ☺️

• Her starter Europa del 1

14 juni 2024, Portugal ⋅ 🌬 19 °C

Cape Sarges viewpoint. Her står et skilt hvor der står: Her starter Europa. Det er Europas sydvestligeste hjørne af fastlandet.
    Her blæser det en ret kraftig vind og temperaturen er faldet ca 10 gr siden vi forlod campingpladsen.
    Det er helt vildt hvad den højde over havet gør ved én. Det er så imponerende at stå og kigge ud over havet. Havet er så mørkt og uendeligt. Inde langs stranden er havet flot turkisblåt. Bare smukt!
    Der er en fæstning som er gjort klar til at stille det tunge skyts op på. Så der er ikke noget synligt militært at se. Ud og de gamle kanoner og selve fæstningen.

• Farol do Cabo de São Vicente

14 juni 2024, Portugal ⋅ 🌬 21 °C

Længere mod vest ligger endnu et udsigtspunkt. Her står en tysk pølsevogn. Deres logo er: den sidste pølse inden Amerika. Det er da opfindsomt. ☺️
    Søren for en pølse og jeg spiser en portugisisk sandwich. Det smager herligt. Jeg laver lidt sjov med at min sandwich blæser væk.... personalet fortæller at de har set en lille hund blive taget af vinden. 😳 Det blæser også en vældig vind ude fra vest. 💨
    Mens vi er der kommer havgusen ind over landet og det bliver så koldt at vi vælger at køre videre.
    Det var en herlig oplevelse.

• Praia da Luz

14 juni 2024, Portugal ⋅ 🌬 23 °C

Inden vi lander på campingpladsen, har vi planlagt at finde en strand og tage ud at bade. Det bliver på Praia da Luz. Hold nu op hvor er her smukt. Søren dypper tæerne og blive enige med os om at det er for koldt 😂. Men vejret er dejligt og restauranter er der nok af, så en lille forfriskning bliver det til i stedet.
    Tilbage på campingpladsen er det tid til pizza og fodbold. Herligt! Der er mange englændere her og de går meget op i fodbold. ☺️. Det er Tyskland mig Skotland. Mon ikke Tyskland vinder.... ⚽

• Sejltur fra Vilamoura

15 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Vi kørte til Vilamoura for at tage med en tourbåd ud for at se hulerne ved Benagil og måske delfiner. 🐬 Hvis vi er heldige! ☺️
    Det er en dejlig sejltur ud langs den 6 km lange strand, som er rangeret som verdens 5. bedste strand.
    Der er steder langs kysten hvor de ikke sejler tæt på land, fordi der er fare for at få golfbolde i hovedet. 😂 Golfbanerne ligger oppe på toppen af klippen, helt ud mod havet.
    Hulerne er helt fantastiske. Det er en helt speciel oplevelse at sejle ind i tunnelen. Bemærk hvordan sollyset laver genspejlinger i loftet af hulen. Det er virkelig smukt.
    Oppe over hulerne ligger Cliff Richards sommerhus. Han stod ikke ude og vinkede. Øv øv... 😉
    Guiden fortalte også at Christiano Ronaldo, landsholdets træner og Luis Figo har huse oppe på toppen af klippen. 😁
    Smuk dag til en sejltur.

• Faro

15 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Vi kommer forbi byen Faro og besøger den gamle bydel. Udenfor byen er der et kæmpe naturreservat. For at komme ud til stranden, må man tage en lille færge eller hyre en hurtigbåd. Vi kunne læse os til at der skulle være flamingoer i dette område, men det krævede at hyre en tur med en af bådene.
    Byen er gammel og smuk, med en masse detaljer. Bla er der storkereder på den gamle bymur. Der er flere torve i byen og selvfølgelig var der storskærm på det ene. ☺️⚽. Der er flotte mønstre i de brostensbelagte gader og på torvene.

• Queda do Vigário

15 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

På vejen hjem kører vi ud i de bløde grønne bakker som ligger nord for Albufeira. Her står der kork træer langs vejen, så vi kan se at der er høstet kork. Hele området er fyldt med disse træer.
    Vi har googlet os til et lille fint vandfald, så det kører vi efter. Det ligger i en kløft bagved byens kirke. Her tager de lokale hen for at grille og bade. De unge går op på toppen og springer ned i det her lille bitte vandhul 😳. Jeg turde ikke filme.... Tænk hvis det gik galt og jeg fik det med på film. 😳😳

• Turen mod Lissabon

16 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

I går brugte vi dagen på at bade i poolen, og selvfølgelig skulle vi også se fodbold ⚽.
    Og lære bartenderen at lave Gin Hass....Uhm den smagte dejligt. 🍹
    Men nu er det på tide at komme videre. Køreturen byder på smukke landskaber, der nærmest ligner prærien. Der er knas tørt, men kork træerne trivedes.
    Det er helt utroligt så mange storke vi møder. Vi har talt op til 9 reder i en mast. Tænk sig i den ene mast er der vel flere storkepar end i Danmark. 🧐Jo tættere vi kommer på Lissabon jo mere vådt bliver der. Det ligner opdæmmet jord, markerne er grønne og majsen står flot. Måske er der også rismarker imellem.
    Søren er ikke helt gode venner med Google Maps længere. Han kører IKKE på grusveje. 😂

• Camping Lisboa

17–23 juni 2024, Portugal ⋅ ☁️ 20 °C

I udkanten af Lissabon ligger der er en ret stor campingplads. Der er temmelig meget trafikstøj i den ende vi ligger, men pyt. Det er lidt heldigt at finde et sted der var jævnt, hvor både bil og telt kunne være der. Campingpladsen er indrettet med cement pladser, så campingvogne og autocampere kan holde på dem. De pladser uden cement er så ikke helt jævne. 🙂 Der er ikke langt ind til centrum eller til de seværdigheder vi gerne vil se og bussen stopper lige uden for lågen.
    Vi sidder og venter på et ordentligt regnskyl og så er det jo skide koldt. Lange bukser og lange ærmer. Det er længe siden vi har prøvet det. 🥶
    Jeg tror så lige at det var en ko der fløj forbi teltet. Der er da ingen fugl, der kan skide så meget, på en gang 😳. Øv... Men så er det jo godt der kommer regn. 🥴 Så er det jo dejligt at åbne er gave fra Andebølle. ☺️

• Lissabon dag 1.

18 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 21 °C

Vi er så heldig at Kim og Annie også er i Lissabon 🥰. Dejlige mennesker ❤️. De er lige kommet i land fra et vildt krydstogt.
    Så vi mødtes kl ølve til et glas flaskeøl. 😂.
    Sjove glas, med en omvendt flaske indeni.
    Vi går lidt rundt og ser de nærliggende pladser og gågader sammen. Det er en spændene by med smukke bygninger og fantastiske brostensbelægninger. Dog er denne del af byen ret kaotisk med meget trafik og mange mennesker.
    Vi finder et dejligt sted at spise en sen frokost og skiltes for igen at mødes om aftenen for at se fodbold på havnen. Der er sat storskærm op, barer og alt hvad en god fodbold kræver. ⚽. Det var dog ret koldt og blæsende, så sidste halvleg så vi på Annie og Kims hotel.

• Sporvogne i Lissabon

19 juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

Man er nødt til at prøve at køre i sporvogne i Lissabon. Hele byen vrimler med sporvogne og der er god grund til at køre med dem. Fordi nogle af gaderne er så stejle at det kræver ret gode ben at gå op og ned. Det er nogle gamle smukke vogne, med en lang historie bag sig. Vi kører ind gennem de stejle gader og kommer forbi den ene smukke bygning efter den anden. Den mest kendt tur er med den "skrå" vogn, Elevador da Glória, den var vi også med. Og hold nu op hvor er den gade stejl. Godt vi ikke skal gå op af den. 😳. Højde forskellen er 60 meter.
    Pludselig stopper vognen og vi kører nogle meter baglæns! 🥴 Føreren stiger ud, pifter og råber efter den anden fører fra vognen vi lige har passeret. Lidt panik opstår 😳. De to vogne bruger hinanden som kontravægt for at komme op og ned. Nu glider vi så længere ned for at mødes med den anden vogn, sådan at de holder ved siden af hinanden. En person fra banen kommer med en lille stump i hånden som er faldet af den anden vogn. Det er altså ikke vores vogn som er gået i stykker. Men under alle omstændigheder så kommer vi ikke videre 😳. Så.... Nu skal vi så vælge om vi vil gå op eller ned. Vi holder ca halvvejs på ruten.
    Vi går op.....

• Castelo de São Jorge 1. del

19 juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

Heldigvis valgte vi at tage en Bolt (taxa) op til Castelo de São Jorge, fordi de smalle, stærkt trafikerede, brostensbelagte gader, er meget stejle. 😳 Der går også busser derop, men det kunne jo nærmest ikke lade sig gøre. Men når vi først kom ind hvor kun de lokale og busserne kørte, faldt roen over denne gamle smukke bydel. Og sikke smukt der er. Nu kan man nyde de smukke gader og bygninger.
    Inden for borgens murer vrimler det med påfugle. De sidder på murværket eller gemmer sig i krattet. Der gik flere høner med deres kyllinger.
    Udsigten fra borgens ydermure er imponerende! Vi er langt oppe over byen tage. Sikke et syn.

• Castelo de São Jorge 2.del

19 juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

Vi er jo stadig så heldige at have selskab af Annie og Kim.
    Efter at ha udforsket borgen, spiste vi en meget lækker frokost på den hyggeligste lille restaurant. Ude fra gaden var det bare et smalt dørhul, men ude bagved kunne vi sidde på en meget hyggelig overdækket terrasse. Madmor var den sødeste lille dame med en skøn humor. Der er desværre ingen billeder derfra. 🥴
    Dagen sluttede på et lille marked med madboder og en dj spillede god 80'er musik, som vi sang og dansede med på. 😉

• Lissabon. Danmark - England

20 juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

Hele formiddagen hyggede vi på campingpladsen.
    Men det er jo i dag Danmark skal spille mod England. Så vi har aftalt med Annie og Kim at mødes på den Engelske pub i Lissabon. Vi kom i god tid ... heldigvis, for pubben er fyldt til bristepunktet under kampen. Bartenderen og jeg bytter trøjer. Jeg får en Carlsberg trøje og han får min Danmarks trøje🇩🇰. Det bringer jubel i baren. Der er masser af englændere i pubben og vi har en fest alle sammen. National sangen bliver skrålet så højt vi kan.
    1-1 er vel bedre end at tabe 😳. Søren mødte en kærlig englænder på toilettet 😂. Han underholdt os længe.
    På vej hjem nyder vi måneskinnet ud over vandet, mens vi venter på bussen. Men der er strejke blandt buschaufførene, så vi ender med at tage en Bolt igen.

• Quinta da Regaleira

21 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Dette er et eventyr slot og parken er 4 hektar stor. Den nuværende form er fra 1900 hvor der blev brugt 10 på at bygge. Der er optegnelser helt tilbage fra 1600-tallet. Der bliver nævnt alkymi, frimurer, tempelridderne og Rosa kors. Nu er det optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
    Alt er eventyrligt. Kæmpe kork træer, hvor der gror bregner på de kæmpe grene. Snoede stier og trapper, der nærmest som en labyrint førre os gennem parken. Man kunne også vælge at gå på de store stier, men hvad sjovt er der ved det. Hele parken er flot vedligeholdt og en kæmpe turistattraktion, men man mærker ikke de mange mennesker. Der er vagttårne som vi går op i, men det er mere romantisk end en fæstning. Alle steder på stierne er der hyggelige siddepladser, i form af en stor flad sten. Andre steder er der store kunstfærdige bænke med løver, hunde og andre figurer.

• Torre da Regaleira

21 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Det parken er mest kendt for et det omvendte tårn. Det ligner en brønd. Jeg fik desværre ikke fat i formålet med tårnet. Her er det eneste sted man mærker at der er mange gæster. Vi går i kø og må følge strømmen for ikke at lave trafikpropper.
    Sikke en oplevelse. Der er fugtigt og mosen gror på væggene. Vi skyder på at der er 10 meter ned til bunden. Gulvet i bunden er flot mosaik.

• Quinta da Regaleira 2. del

21 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Fra bunden af tårnet bliver vi ført ind i en grotte. Den er flot oplyst og leder os ud til en åbning hvor et vandfald løber ned. Det er virkelig smukt. Meget eventyr agtigt. ☺️ Man kan kun komme ud gennem disse grotter og der dukker endnu et tårn op. Dog mindre og det er ikke tilladt at gå op af det. Vi ender med at være lidt forvirret over hvor vi er henne i parken, da vi endelig kommer ud af den her grotte. 🧐. Fantastisk oplevelse.Läs mer

• Gruta do Labirinto

21 juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

I parken finder vi en stor dam, hvor der er ænder og ællinger i. Men der er også grotter i bagvæggen.... Gad vide om der er en sti derind? Det er der da....
    Her bliver vi ført ind i en labyrint af gange. Det drypper fra grottens loft og der er vandpytter. Det er mørkt, vådt og vildt hyggeligt. Da vi kommer ud af grotten, er vi igen forvirret over hvor vi er henne. Det er så godt lavet.Läs mer