• Thomas Holmér

• Inizio del viaggio
    26 aprile 2018
  • Schalkhoven ställplats

1 maggio 2018, Belgio ⋅ ⛅ 13 °C

Vaknade upp i regn och rusk. Walter skulle äntligen få sin spruta mot dvärgbandmask för att få åka in i England. Gps:en lotsade oss rätt till veterinären i Munter. Väl där injicerades Walter i ljumsken av alla ställen, Ont, Ont!! Dumma kärring tyckte både Walter och vi.. Sedan 24 mils körning mot Schalkhoven. Vi hade sett ut denna ställplats i förväg. Lantligt med fina vandringsleder och egenproducerat vin. Whats not to like 😁😁Leggi altro

• Äntligen framme!!

3 maggio 2018, Inghilterra ⋅ ⛅ 10 °C

Vaknade upp på en ställplats ganska nära calais. Incheckning och ombordkörning gick ovanligt snabbt och smidigt. Sedan 34 mils körning innan vi äntligen var framme i Dorset. Avslutade kvällen med hemmagjord hamburgare som sköljdes med med två pints underbar cider. Kan verkligen inte bli bättre!!Leggi altro

• Abbotsbury

4 maggio 2018, Inghilterra ⋅ ⛅ 16 °C

När vi klädda i vandringskläder skulle kliva ut på the coastal path som går precis utanför campingen, blev vi försenade av ett engelskt äldre par som var pratsugna något så fruktansvärt. Fantastiskt trevligt par. Sedan på leden som gick genom får-tjurhagar längs efter en bergskam med enorm utsikt. En mysig lunch på The Swan inn i Abbotsbury. Blir nog lite live music ikväll på den lokala puben i Portesham..Leggi altro

• Beach, vandring och afternoon tea

5 maggio 2018, Inghilterra ⋅ ⛅ 21 °C

Som vanligt hade vi trollat till det gällande bokning av camping då vi prickade in Bank Holiday igen. Lördag, söndag totalt fullbokat överallt!! Vi står nu på parkeringen utanför The Swan inn. Dagen börjades med lite afternoon tea light, för att arab bli en fantastisk vandring längs kusten och efter en bergskam tillbaks till Abbotsbury. Blev ca 13 km. Både vi och Walther är möra och nöjda.Leggi altro

• Felkörning och handlingsstök

6 maggio 2018, Inghilterra ⋅ ☀️ 24 °C

Vaknade upp på parkeringen i Abbotsbury av solsken och fågelkvitter. Nästan som en djurpark med alla möjliga djur, förutom de vanliga inslagen som hästar, får och kossor, så kunde man se alpacka i hagarna , ankor strövandes på gatan utanför puben. Efter frukost styrde vi kosan mot en lantlig ställplats som vi sett ut på nätet. Först stod mathandling på schemat. Och som vi körde fel! Vi skyller allt på gpsen. Efter att ha kört runt i alla möjliga bostadskvarter och felkörning i rondeller så fick vi handlat på ASDA och kom fram till målet.Leggi altro

• Littlehampton

8 maggio 2018, Inghilterra ⋅ ☀️ 19 °C

Klev upp i lagom tid för en promenad och lite vatten påfyllning innan avfärd mot Littlehampton. Tvättdags så vi letade upp en camping ganska centralt med tvätt möjligheter. Sen att det förmodligen blev den dyraste stället på den här resan är väl en annan femma. Vi var nämligen inte medlemmar, då kostade det över 400 kr med el. Huvva.. Men det drabbar ingen fattig.. 😣😁
    En rask promenad in till hamnen och ett snabbt pub besök, innan hemgång med handling på Morrisons..
    Leggi altro

• Sittensen ställplats

13 maggio 2018, Germania ⋅ 🌙 20 °C

Dagen började så bra när vi checkade ut från marinan. Lite trafik efter vägen de första 25 milen. Sen började bil köerna. Först försökte vi ta en annan väg för att undvika en bilkö, vilket resulterade i att vi fick vända och likt förbannat ta kön. Sedan varnade gpsen för stängd motorväg, men det struntade vi också i, bilkö igen pga bilbrand.. Så till slut ledsnade vi och letade ställplats. Och här är vi nu i mitten av nowhere.. Men jättefint!!Leggi altro

• Falsterbo resort

14 maggio 2018, Svezia ⋅ ☀️ 20 °C

Sov som en röv inatt då det var alldeles för varmt för min smak. Klev ändå upp tidigt för avfärd mot Puttgarden och färjan över till Danmark. Svängde förbi Aldi, en mataffär och shoppade vin. Sjukt billigt så det blev väl typ 15 flaskor. Sedan sträck körning till färjan, 20 mils körning på vardera sida om havet innan vi landade i Falsterbo.Leggi altro

• Hemma igen

17 maggio 2018, Svezia ⋅ 🌬 11 °C

Vi hade bestämt att vi skulle köra upp till Sundsvall och gå på Bauhaus. Skulle bli en lite lättare körning än dagen före då vi körde 68 mil.. Men när vi varit i Sundsvall ett tag så bestämde vi att fortsätta ända hem. Så det blev ungefär lika långt igen. Men det är faktiskt ganska skönt att krypa ned i sin egen säng efter 3 veckor ute på vift med 15 olika ställen att bo på. Men vi har haft en magisk semester i vår nya husbil. Undrar vart vi åker nästa gång..???Leggi altro

Fine del viaggio
    17 maggio 2018