• Goodbye New Zealand

20. April 2017 in Neuseeland ⋅ ⛅ 14 °C

Na onze check-out, hebben we nog tijd en bezoeken de ‚provisorische‘ kathedraal, die waarschijnlijk voor altijd de vervanging zal blijven. Een beroemde en meermaals onderscheiden Japanse (noodgeval) architect heeft deze kathedraal ontworpen en in zeer korte tijd gebouwd nadat de instorting van de officiele kathedraal. We slenteren nog een poosje door de stad en gaan tot slot nog naar een koffie roosterij, waar je een veelvoud aan koffie (daar geroosterd) en soorten van koken op de kaart vindt. Na een heerlijk speciaal bakkie leut gaat het dan echt richting vliegveld. We nemen afscheid van onze trouwe kameraad, onze auto, die ons in totaal 4.797 veilige km door het prachtige Nieuw-Zeeland gevoerd heeft. Alleen een kleine schram heeft ie helaas wel meegekregen [wat je ook als kleine herinnering kan zien ;0)]. Aan het links rijden waren we inmiddels gewend, en we hebben nauwelijks nog de ruitenwisser i.p.v. de richtingaanwijzer gebruikt :0) Maar okay, het gaat nog verder in Australie.
    Dan brengt de A380 (die verder vliegt naar Dubai) ons om 18 uur in een vlucht van 3 uur naar Sydney. Daar aangekomen zetten we de tijd 2 uur terug, nemen de trein stadinwaarts en na het inchecken in ons hotel vallen we in bed.