Aankomst Nieuw-Zeeland – Auckland
March 11, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C
Na onze 6-daagse tussenstop in het multi-kulti Singapore (wordt nog gepost…), gaat het grote avontuur nu echt beginnen ;0)
Onze A380 landt na 10 uur als een vedertje op Auckland vliegveld. DeRead more
Auckland
March 12, 2017 in New Zealand ⋅ 🌧 20 °C
Na 12 uur slapen wordt het tijd om op te staan ;-) Helaas regent het de hele voormiddag, en niet zomaar een beetje… Dan kunnen we gelijk wat lezen en schrijven, want het heeft geen zin naar buitenRead more
Bay of Islands
March 13, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C
Na de check-out gaan we om de hoek in een cafeetje eerst ontbijten, want we willen daarna nog even het oude stationsgebouw bekijken (wat omgebouwd is met woningen) voordat we onze auto op gaan halen.Read more
Waitangi & Haguara watervallen
March 14, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C
Vanuit ons dorp Paihia lopen we langs de kust naar Waitangi en maken daar een stop bij het historische museum. Hier werd namelijk in 1840 het verdrag tussen de Maori’s en de Britten onderschrevenRead more
Op dolfijnen tour
March 15, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C
Vandaag vroeg uit de veren! Om kwart voor 8 moeten we in de haven zijn, want we hebben een toer geboekt door de ‚Bay of Islands‘ waar niet alleen veel eilanden te zien zijn, maar ook dolfijnen alsRead more
Verder richting noorden
March 16, 2017 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C
Vandaag verhuizen we weer. We willen verder richting noorden. We maken onderweg nog een stop in Kerikeri bij het Missie Station. Een historische plek waar o.a. het oudste huis van steen staat inRead more
Ahipara
March 17, 2017 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C
De dag begint met een lekker ontbijtje op ons terras :o) Alhoewel het weer er niet echt geweldig uitziet, en in de verte donkere wolken op komst zijn, gaan we toch een kijkje nemen op het strand. AlsRead more
Cape Reinga - Het noordelijkste puntje
March 18, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 25 °C
Vandaag maken we een trip naar het noorelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. We hebben een excursie geboekt bij Harrisson. Zij gebruiken een truck die omgebouwd is tot bus, wat ideaal is om over hetRead more
Waipoua Kauri Forest
March 19, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 22 °C
Vandaag gaat het verder in zuidelijke richting. We moeten tussendoor een pontje nemen, die zeer veel lijkt op de ‚Drus‘, het pontje dat Jana al jaren neemt op de weg naar haar werk. We varen welRead more
De rit naar Coromandel schiereiland
March 20, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 26 °C
Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg naar het schiereiland Coromandel dus vetrekken we gelijk na het ontbijt (foto).
Gisteren hebben we nog gelachen over het feit dat in de nationaalparken,Read more
Het noorden van Coromandel
March 21, 2017 in New Zealand ⋅ 🌙 19 °C
Onze dagtrip gaat vandaag richting noorden. We maken verschillende stops aan prachtige stranden (Otama, Opito Bay, Whangaoua). Onderweg steeds weer ´smalle steile stukken met de nodigeRead more
Hahei - Cathedral Cove
March 22, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 30 °C
Na een heerlijk zonnig ontbijtje op ons terras steigen we weer in de auto. We rijden richting Hahei, een klein stadje aan de kust hier niet ver vandaan. Hier is ook het startpunt van prachtigeRead more
…Hahei – Cook’s Beach, Hot Water Beach
March 22, 2017 in New Zealand ⋅ 🌙 19 °C
Whitianga
March 23, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 16 °C
Vandaag hadden we eigenlijk een stranddag ingeplant, maar de dag vangt grijs en grauw aan. Aangezien we zowiezo nog boodschappen moeten doen, gaan we maar meteen, dan hebben we dat maar gehad. In deRead more
Op naar Rotorua
March 24, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C
De reis gaat weer verder en de auto wordt weer gepakt. We verlaten het Coromandel schiereiland, wat zeer de moeite waard was, en gaan richting Rotorua. Maar wat is dat? Opeens komt de Oldtimer-tourRead more
Vulkaangebied Waimangu
March 25, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C
De omgeving van Rotorua heeft een vulkanische oorsprong en is bekend om zijn hete bronnen en geisers. We rijden in het vulkaangebiet van het nationaalpark Waimangu. Rond 1886 is hier voor het laatstRead more
Wai-o-tapu Wonderland
March 26, 2017 in New Zealand ⋅ 🌧 19 °C
We trekken weer verder. We gaan vanuit Rotorua eerst richting Taupo, maar maken na een half uurtje rijden eerst nog een stop bij Wai-o-tapu Thermal Wonderland (het wonderland van de warme bronnen).Read more
Laatste etappe op het noord eiland
March 27, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 18 °C
Tot Wellington zijn het geen 2 uur meer, dus nemen we ons de tijd om 3 stops te maken aan de zee. In de namiddag inchecken in een backpacker hostel midden in de stad. Het is echt groot, heeft 7 etagenRead more
Op verkenning in Wellington
March 28, 2017 in New Zealand ⋅ ☁️ 17 °C
Vandaag gaan we op verkenningstocht door Wellington. Met 300.000 inwoners is het een best kleine hoofdstad. En zeker als je het vergelijkt met Auckland (gemeente), dat met zijn 1,4 miljoen inwonersRead more
Te Papa - Nationaal Museum Nieuw-Zeeland
March 29, 2017 in New Zealand ⋅ 🌫 17 °C
Aangezien er voor vandaag regen afgegeven is, hebben we het nationaalmuseum ‚Te Papa‘ gepland. En dat was een goed besluit, want het is zeer de moeite waard. Er is veel te zien en te lezen overRead more
Overtocht naar het zuid eiland
March 30, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C
Vandaag maken we de oversteek van het noord naar het zuid eiland. Een grote veerboot brengt ons in een dikke 3 uur naar ‚de overkant‘. Een mooi vertrek uit Wellington, dan een uur alleen maarRead more
Picton – Marlborough Sound
March 31, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 22 °C
Vandaag gaat het van Picton richting westen naar Motueka. Daar willen we 4 nachten blijven, en van daaruit excursies maken. De eerste kilometers van de rit gaan langs de kust, erg mooi. We hebben deRead more
Farewell Spit - Het noordelijkste puntje
April 1, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C
Vandaag willen we naar het noordelijkste puntje van het noord eiland, de Farewell Spit. Met 32 km (26 boven en 6 onder water) is het de langste zandbank van Nieuw-ZeelandRead more
Abel Tasman Nationaal Park
April 2, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C
Vandaag staat het veelgeprezen Abel Tasman Nationaalpark op het programma. Daar kan men 1-5 dagtouren te voet ondernemen op de ‚Abel Tasman Coast Track‘, of men laat zich per watertaxi naar éénRead more
Rustdag...
April 3, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 16 °C
Aangezien voor vandaag slecht weer voorspeld is, benutten we de tijd om de verdere tour te plannen, foto’s te sorteren, te schrijven, enz. en, de luxus van een eigen wasmachine en droger in huisRead more

Arianne van Grol
Jana.. was dat alleen voor jou??