• Vertrek, aankomst en eerste avond

May 7 in the Netherlands ⋅ ☁️ 13 °C

Nieuwe maand, nieuwe buskampeeravonturen! Na het inladen van onze gevulde koelkast, een krat proviand en twee weekendtassen knijpen de Ankertjes er weer lekker tussenuit.

Dit keer strijken we neer in Uffelte, in onze favoriete Nederlandse provincie Drenthe. De natuurkampeerplaats met de naam 'De Blauwe Haan' blijkt een soort buitenspeelplaats voor vrolijk krijsend kindergrut met bijbehorende jonge hippie- en hipsterouders. En de kids zijn allemaal zes jaar en blond. Echt wat voor ons.

Gelukkig bevindt ònze kampeerplek zich aan de rand van het terrein in een hoekje waar nu nog maar één andere kleine caravan staat en verder niemand, maar dat zal vanaf morgen (vrijdag) vast veranderen. En wij maar denken dat de meivakantie na bevrijdingsdag is afgelopen...

Ook jammer (maar vooraf reeds aangegeven): er mag geen vuurtje gestookt worden wegens de nog steeds geldende natuurbrandgevaarfase 2. Dus dat wordt dit weekend niet op hout koken, maar op gas.

Maar: het is vrijwel droog - af en toe wat heel lichte spetters - en windstil dus we genieten lekker van het eerste 'aankomstbiertje' onder het voorgeveltje van Eva.