• De Ankertjes
  • De Ankertjes

Buskamperen in Uffelte

De Ankertjes verblijven met Eva een lang weekend op natuurkampeerterrein De Blauwe Haan in het Drentse Uffelte. Baca lagi
  • Permulaan perjalanan
    7 Mei 2026

Vertrek, aankomst en eerste avond

7 Mei, Belanda ⋅ ☁️ 13 °C

Nieuwe maand, nieuwe buskampeeravonturen! Na het inladen van onze gevulde koelkast, een krat proviand en twee weekendtassen knijpen de Ankertjes er weer lekker tussenuit.

Dit keer strijken we neer in Uffelte, in onze favoriete Nederlandse provincie Drenthe. De natuurkampeerplaats met de naam 'De Blauwe Haan' blijkt een soort buitenspeelplaats voor vrolijk krijsend kindergrut met bijbehorende jonge hippie- en hipsterouders. En de kids zijn allemaal zes jaar en blond. Echt wat voor ons.

Gelukkig bevindt ònze kampeerplek zich aan de rand van het terrein in een hoekje waar nu nog maar één andere kleine caravan staat en verder niemand, maar dat zal vanaf morgen (vrijdag) vast veranderen. En wij maar denken dat de meivakantie na bevrijdingsdag is afgelopen...

Ook jammer (maar vooraf reeds aangegeven): er mag geen vuurtje gestookt worden wegens de nog steeds geldende natuurbrandgevaarfase 2. Dus dat wordt dit weekend niet op hout koken, maar op gas.

Maar: het is vrijwel droog - af en toe wat heel lichte spetters - en windstil dus we genieten lekker van het eerste 'aankomstbiertje' onder het voorgeveltje van Eva.

• Ontbijt & wandeling dag 2

8 Mei, Belanda ⋅ ☀️ 9 °C

Na ons vaste 'kampeeronbijt' (koffie-eieren-spek) in het ochtendzonnetje en een stralend blauwe hemel op pad gegaan voor een wandelingetje in de omgeving.

Steekwoorden: rust, fauna, flora, vennetjes, nog meer rust en stilte en nog meer vennetjes. De plaatjes spreken weer voor zich (behalve dan misschien die vier abstrakte olieverfschilderijen).

Tijdens een korte break op ons picknickkleed nog even verrast door een kudde Schotse Hooglanders die ons van achteren benaderden terwijl we lagen te doezelen. Hadden dorst (want het is hier inmiddels zomers warm) en of we even bij hun waterplaats vandaan wilden zodat ze erbij konden. Tuurlijk.

• Ontbijt & wandeling dag 3

9 Mei, Belanda ⋅ ☁️ 16 °C

Na een goede nacht en dito ontbijt een afwasje gedaan en daarna weer in de benenwagen gesprongen, voor een rondje Holtingerveld deel twee. Het is licht bewolkt, dus wat minder zonnig, maar qua temperatuur heerlijk.

Halverwege het picknickkleedje weer uitgerold om lekker te krentenbollen (met kaas) en dit footprintje te schrijven, midden op het Holtingerveld, genietend van de natuurstilte. Bliss.

• Avondmaal dag 3

9 Mei, Belanda ⋅ ☁️ 17 °C

Ook op deze avond begroeten we onze maaltijd leverancier weer met een hartgrondig 'Hello Fresh'!

Wat leverde de nieuwe co-productie van Heidi (pannen & vuur) en yours truly (snijwerk & assistentie) deze keer op: miso-aubergine met spiegelei zonder spiegelei.

Onze drone heeft het ook weer mooi van boven vastgelegd. Letterlijk een staaltje haute-cuisine om de vingertjes bij af te likken! Afwasje na.

• Lunch aan de Trintelhaven

10 Mei, Belanda ⋅ 🌬 13 °C

Na het ontbijt vanochtend op onze kampeerplek (zie foto's twee en drie) na het inpakken van ons boeltje een paar uur later onderwdg naar Heemskerk, midden op de Markerwaarddijk gestopt.

Daar, aan de Trintelhaven kun je zo bleek, heerlijk uitwaaien (en boterhammen met kaas eten) met het spektakel van kite- en hydrofoil surfers als entertainment.

Die watersporters maken regelmatig sprongen van meer dan 10 meter, met de wind die er stond. Indrukwekkend. Leuke plek!

Daarna met volle maagjes weer en route voor het laatste uur naar huis. We hebben ruim drie dagen genoten van het weer, de omgeving en elkaars gezelschap. Op naar Schotland!

Tamat perjalanan
    10 Mei 2026