• De Ankertjes
  • De Ankertjes

Buskamperen in Brouwershaven

De Ankertjes staan met Eva een weekendje op Buitenplaats De Oorsprong te Brouwershaven op Schouwen-Duiveland. Baca lagi
  • Permulaan perjalanan
    10 April 2026

Brouwershaven | aankomst

10–12 Apr, Belanda ⋅ ☁️ 10 °C

Vanochtend even voor elven weggereden uit Heemskerk, daarna eerst nog even een triple pitstop in het dorp voor een terraskaars (Welkoop), wat laatste boodschappen (Appie) en peut (Tinq). Daarna: op naar Schouwen-Duiveland!

Na een zeer voorspoedige reis (vaker gedaan;-) aangekomen bij een - voor ons een first - uitgestorven kampeerterrein! Wat een rust dus, en wat een ruimte om op ons gemak het perfecte plekje voor ons drietjes te vinden. Dat bleek 'nummer 23' te zijn: pal op het oosten (ontbijtzon) en met vrij zicht over het boeren grasland. Ook fijn: geen buren!

Dus, het vaste ritueel: luifel uit, stoelen naar buiten en recreëren maar! Hopelijk blijft het zo rustig (waarschijnlijk niet) maar dit is hoe dan ook nu al een aangename verrassing, tegen de verwachting van na-pasende Duitsers in.

In het zonnetje genoten van een biertje in het gezelschap van een koppeltje groene spechten, die recht voor onze neusjes aan het tortelduiven waren voor meer dan een half uur. Prachtige vogels!

• Brouwershaven | avond

10 April, Belanda ⋅ ☁️ 9 °C

Heerlijk, dat 'georganiseerd rommelen'.

Georganiseerd omdat we alles maar niets teveel bij ons hebben en rommelen omdat je van borrel naar vuurtje naar avondmaal naar whiskietje aan het aanklooien bent op je eigen kampje, waar je alles onder handbereik hebt en waar alles zijn nut en zijn functie heeft.

En dan besef je keer op keer weer dat een mens (lees: de familie Van den Anker) niet veel nodig heeft om héél tevreden en blij te kunnen zijn.

Zoals droog weer, een zonnetje, nauwelijks wind, de natuur om ons heen - hello meneer en mevrouw groene specht - een lekkere, gezonde maaltijd - hello fresh ingrediënts - de vlammen en warmte van een knerpend kampvuurtje en een drammetje whisky - hello Laphroaig!

Het is hier overigens nog steeds vrijwel uitgestorven: er staat slechts één ander kampeerbusje. Bijzonder.

• Brouwershaven | ochtend

11 April, Belanda ⋅ 🌬 9 °C

Vanochtend vroeg tijdens het dageraad even uit de bus gepiept om een volle blaas te legen. Getrakteerd op een fraai ochtendgloren en een tweetal hazen dat bij ons kwam snuffelen.

De wind is inmiddels - zoals voorspeld - gedraaid, dus zijn we voor het ontbijt verhuisd naar de andere kant van Eva, zodat we in de luwte van haar kunnen genieten van de koffie en eieren met spek. Easy peasy!Baca lagi

• Zierikzee | dagje tante Wil

11 April, Belanda ⋅ ☁️ 12 °C

Na het ontbijt hadden we afspraak bij tante Wil in Zierikzee. Normaal zijn we dan vanuit Heemskerk bijna twee uur onderweg, maar nu duurde dat autoritje slechts tien minuten, omdat we - bij wijze van spreken - vanaf onze kampeerplek het appartement van tante Wil bijna konden zien liggen.

Na een bakkie met tweede ontbijt (lees: Zeeuwse snoeptafel) hebben we tante Wil getrakteerd op een lunch bij strandrestaurant Zee op de Brouwersdam. Heerlijk gesmuld van een clubsandwich zalm/garnaal (Heidi) een pokebowl pittige kipstukjes (tante Wil) en een Zeeburger van vis (Guido).

Op de terugweg nog even de auto van tante Wil door de wasstraat gereden, het zuiveringszout voor haar waterontharder bijgevuld en een ledlamp in de wc vervangen. Het leek wel een zaterdag thuis...

• Brouwershaven | ochtend

12 April, Belanda ⋅ 🌬 7 °C

Yes! Een zonnetje en blauwe lucht op de afspraak voor de ochtendkoffie.

Daarna op het gemak ons kampje ontmanteld, laatste afwasje gedaan, de tandjes nog even gepoetst en ons boeltje gepakt. Handrem eraf en toet-toet naar huis, waar we om 11.45 uur weer de straat inreden - wederom in een fijn lentezonnetje en blauwe lucht.

Geen spatje regen gehad trouwens dit weekend, al was die vooral op zaterdag wel voorspeld. Het heeft ons weer een mooi weekend opgeleverd. Op naar de volgende!

Tamat perjalanan
    12 April 2026