• Magnetic island & Townsville

May 6, 2016 in Australia ⋅ ⛅ 29 °C

Onderweg naar Townsville kreeg de bus een lekke band. De chauffeur, een oude man met kunstheupen, moest hem zelf vervangen! Dat duurde 2 uur (de reserveband loskrijgen was bijna onmogelijk), waardoor ik te laat in mijn hostel aankwam en voor een dichte deur stond. Gelukkig vond ik een ander hostel om de hoek, dat ook nog eens onwijs mooi was! En ik kreeg een hele kamer voor mezelf, heerlijk. Geluk bij een ongeluk :)

Na een dag een beetje in Townsville rond te hangen, ga ik de volgende dag naar Magnetic island met een vroege ferry. Je kunt er mooie wandelingen maken, dus je kunt beter vroeg gaan als het nog niet zo warm is. Ik heb de Forts walk gedaan: een wandeling van zo'n 2 uur langs gebouwen uit de 2e Wereldoorlog. Bovenop de berg heb je een practhig uitzicht over het hele eiland. Tijdens deze wandeling zou je koala's kunnen spotten. Toen ik op de weg terug bijna aan het einde de hoop had opgegeven, zag ik er gelukkig toch nog een. Zo schattig!

Daarna heb ik nog naar een aantal baaien gewandeld. Het was behoorlijk warm en vermoeiend, maar om dan beloond te worden met een strand helemaal voor jezelf is toch wel bijzonder. Er kwam op een gegeven moment een man die me wel met de auto terug naar de bushalte wilde brengen. Hij was een beetje creepy, maar ik had echt geen zin meer om nog verder te lopen haha.

Voordat ik terug naar Townsville ging, heb ik even bij de rock wallaby's gekeken. Ze zijn helemaal niet schuw: ze eten uit je hand. Heel lief!