Pierwszy wieczór
2023年4月27日, ジョージア ⋅ ☀️ 26 °C
Wylądowaliśmy późno około 22:30, wiec jedynym planem na wieczór było dobre jedzenie! Zjedliśmy pierwsze chinkali i wypilismy piwko rozpoczynające majówkę🍻
Borjomi
2023年4月28日, ジョージア
Odwiedziliśmy dawny carski kurort. Po obaleniu cada służył on jako wakacyjne miejsce dla radzieckich oficerów, a wszystko ze względu na wodę bogata w minerały, którą można pić ale nieもっと詳しく
Majówkowa sobota
2023年4月29日, ジョージア ⋅ 🌧 21 °C
Nie wiem czy wiecie ale Stalin wcale nie był Rosjaninem, a Gruzinem i urodził się oraz wychował właśnie w miejscu naszego noclegu - Gori. Czasy Stalina w Gruzji są uważane za złoty czas,もっと詳しく
Kachetia - kraina wina!! (i miłości)
2023年4月30日, ジョージア ⋅ 🌧 19 °C
Dotarliśmy do krainy wina! Cały region Kachetii słynie z domowej produkcji win i dlatego właśnie tu przyjechaliśmy. Jednego dnia byliśmy na dwóch wine tastingach, na których częstowano nasもっと詳しく
Stepancminda
2023年5月1日, ジョージア ⋅ ☁️ 2 °C
Po winnych przygodach wyruszyliśmy nad jezioro Annanuri, gdzie zwiedzaliśmy popularny, mały kościół, a kiedyś zamek. Był to nasz przystanek na drodze na Kaukaz, pod sam Kazbek. Przejechaliśmyもっと詳しく
Góry i czas na stolice!
2023年5月2日, ジョージア ⋅ ❄️ 0 °C
Rano wjechaliśmy do klasztoru Cminda Sameba na wysokości 2170 m.n.p.m położonego w otoczeniu wysokich szczytów Kaukazu. Widoki były piękne! Następnie odbyliśmy trekking na wodospad Gvaleti.もっと詳しく
Tbilisi!
2023年5月3日, ジョージア ⋅ ☁️ 13 °C
Stolica! Nie polecano nam marnować czasu na Tbilisi, ale cieszymy się że postanowiliśmy jednak poświecić temu miastu trochę czasu. Miasto kontrastów, od walących się budynków, przezもっと詳しく
Mcheta - pierwsza stolica Gruzji
2023年5月4日, ジョージア ⋅ ☁️ 14 °C
Pierwsza stolica Gruzji, założona przed nasza erą, z kościółkiem sięgającym 4 w.n.e. Mała i urocza, była naszym przystankiem w drodze nad morze🤍
Pierwszy dzień nad morzem!
2023年5月4日, ジョージア ⋅ ☀️ 17 °C
Batumi! Gruzja to kraj kontrastów, a Batumi jest tego najlepszym przykładem. Nie przypomina żadnego innego miasta tego kraju. W zasadzie przypomina coś pomiędzy Las Vegas, Los Angeles a Złotymiもっと詳しく
Plażowanie w Batumi
2023年5月5日, ジョージア ⋅ ⛅ 17 °C
Postanowiliśmy wykorzystać pogodę i pokąpać się w Morzu Czarnym! Pół dnia spędziliśmy opalając się, czytając i kąpiąc się. Znaleźliśmy tez list w butelce! Załączam w zdjęciach. Poもっと詳しく
Kutaisi i Jaskinia!
2023年5月6日, ジョージア ⋅ ☁️ 17 °C
Opuściliśmy Batumi i udaliśmy się do Jaskini Prometeusza! Jest to jedna z największych jaskiń w regionie. Spacer nią to około 1,5 km. Jest ładnie podświetlona, a w jednej grocie puszczająもっと詳しく

旅行者
Jest i mój ulubiony podróżnik 🍺😁
Beata DawidowiczJest jest😂