Nazaré - plażowanie i miasto

Jak wakacje to plaża! Pojechaliśmy na Praia de Furado i był to strzał w 10! Jedną z piękniejszych plaż na jakich byłam, majestatyczne klify, fale rozbijające się o falę i piaszczysteLeggi altro
Wakacje - dzień 1☀️

W Lizbonie wylądowaliśmy około 9 czasu lokalnego, ale trafiliśmy niestety na nie najlepszą wypożyczalnie aut i na odbiór samochodu czekaliśmy prawie 3 godziny. Głodni po całonocnej podróżyLeggi altro
Jeziora i miasteczka🏰

Pojechaliśmy nad jeziora w głąb lądu. Spędziliśmy tam większość dnia wylegując się na słońcu. Na obiad i wieczorny spacer wybraliśmy miejscowość Tomar, gdzie zjedliśmy Dania kuchniLeggi altro
Porto w Porto🍷

Całodniowa wycieczka do Porto! Wstaliśmy rano i wyruszyliśmy na podbój nowego dla nas wszystkich miasta. W Porto spacerowaliśmy mostami, bulwarami i krętymi uliczkami. Wybraliśmy się równieżLeggi altro
Fatima, Batalha, Alcobaça

Pierwszą połowę dnia spędziliśmy wygrzewając się nad basenem i nigdzie się nie spiesząc. Po południu ruszyliśmy za to odkrywać miasteczka wokół nas. Odwiedziliśmy sanktuarium w.Leggi altro
Plażowanie i Coimbra⛱️

Kolejny dzień spędziliśmy plażując nad oceanem. Spacerowaliśmy, czytaliśmy, skakaliśmy w falach, był to prawdziwy odpoczynek z pięknymi widokami. Na wieczorne zwiedzanie udaliśmy się do Coimbry.
Ostatni dzień w Portugalii

Ostatni dzień był jednocześnie naszym najcieplejszym dniem całego pobytu. Większość dnia spędziliśmy nad basenem, gdzie opalaliśmy się, czytaliśmy, graliśmy w siatkówkę i cieszyliśmyLeggi altro
ViaggiatorePięknie 😍