Satellite
Show on map
 • Day3

  Pooh

  April 25, 2016 in the United States ⋅ 🌙 22 °C

  Als je dan toch vroeg wakker bent en de zon schijnt zo overvloedig, kun je net zo goed een stukkie gaan rennen. Niet bepaald een straf hier, want na een klein stukje over de riverwalk, volgt al snel een lang slingerend pad langs de stranden aan Lake Michigan. De zon in m'n rug en afwisselend uizicht op het eindeloze meer en de skyline van Chicago. Dan zijn 12 kilometer zo onder je voeten vandaan. Ben bepaald niet de enige met dit idee.

  Na terugkomst snel onder de douche en op naar het ontbijt. In een klein achteraf straatje zit donutfabriek The Vault. De winkel is net aan 6 vierkante meter. In een "hole in teh wall" verkopen ze superverse dougnuts en koffie voor een dollar. Hij is open om 8 uur 's ochtends en sluit......als alles op is. En ze smaakten lekker.

  Na een lang bezoek in de Target (Robbie wilde 20 bikini's aanpassen) op naar de Trump building voor een architectuur-rondvaart. Leuke anekdote daarbij. De boten hebben allemaal een bovendek met stoeltjes, waar een iets te goed gebekte Amerikaanse host ons alles vertelt over de achitectuur. De boten varen constant onder de stalen bruggen. Het wegdek bestaat op de brug uit stalen roosters. Onlangs stond op 1 van die bruggen de tourbus van de Dave Mathews Band te wachten om bagage te laden. De chauffuer zag de roosters en zag zijn kans schoon. Hij kon wel even de Toilet-tank van de bus in de rivier lozen. Alleen jammer dat er op dat moment een architectuur-rondvaart onder de brug door ging. Een paar honderd liter water, drollen en urine werd als een stroom melasse over de verbaasde toeristen uitgestort.
  En wij weten nu alles over skyscrapers en architectuur.

  Na een famous Chicago hotdog (no ketchup!!!!!!) en een broodje Italian Beef (rundvlees in jus gegaard, waarna het vlees op het broodje word gelegd en het broodje gedipt wordt in de jus) op naar 1 van de hoogste torens van Chicago. Op verdieping 100 kun je 360 graden rond de stad en zijn omgeving rondkijken. Maar er was meer....The Tilt. Robbie en ik moesten tegen een raam aan gaan staan, waarna het raam in een hoek van 35 graden naar buiten wordt geklapt. Je hangt dan 100 verdiepingen hoog boven de straten van Chicago. Het hele lijf verzette zich er tegen, maar ja, kon Robbie niet alleen laten gaan.
  Read more