• 22. Bezinning en het prille begin

29 juin, France ⋅ ☀️ 35 °C

Wat is het ingewikkeld om dagetappes te maken met deze warmte. We waren moe van de laatste paar dagen en staan een dagje op de camping. We overwegen een aantal zaken:
    - doorfietsen met kortere afstanden
    - doorsteken naar de Alpen en de Pyreneeën overslaan
    - op deze camping blijven tot het iets minder warm wordt
    - naar Toulouse en dan met de trein richting huis

Ik maak 4 korte etappes voor de komende dagen. Het plan is om om 6 uur op de fiets te zitten, zodat we vroeg bij de volgende camping zijn en ‘s middags al een tukkie kunnen doen.

Ondertussen kijkt Campo de fietsen na. Alle apparaten worden weer opgeladen.

Omdat we vandaag niet zoveel verhaal hebben, vinden we het leuk om een kijkje te geven hoe het allemaal begonnen is.

Onze eerste fiets-kampeertocht door Frankrijk was in 1986. Als pasgetrouwd stel reden we op onze “racefietsen” het onbekende tegemoet. We zochten onze route op de Michelin kaart en de witte weggetjes, vooral de “dunne”, waren favoriet. De hele route werd ingetekend en uit campinggidsen en campingsymbolen op de kaart bepaalden we waar we kampeerden. Adressen en openingstijden van campings en winkels hadden we niet. Daar moesten we onderweg maar achter zien te komen. Je kon nergens pinnen en geld opnemen kon alleen doordeweeks. Tussen de middag, d.w.z. van twaalf tot twee en soms langer, was alles dicht.

Hoe anders is dat nu. Eigenlijk is alles te vinden op internet en de routekaart staat op de telefoon. Maar de voorbereidingen voor deze tocht waren er niet minder om. Zo licht mogelijk, wat nemen we mee, kan het op een racefiets, zomaar een paar vragen waar we antwoord op moesten krijgen. Campo heeft zich er helemaal in verdiept en een kleine week voor vertrek hebben we proefgedraaid. Dat pakte goed uit en we konden de laatste puntjes op de i zetten. We waren klaar voor vertrek!
    En savoir plus