• 7. De eerste cols - 116 km, 1700 hm

13–14 Jun, Perancis ⋅ ☀️ 30 °C

Nog een laatste makkelijke 12 km naar Saverne, we rijden langs een kanaal de stad binnen. Daarna is het klimmen geblazen. Het is nog een beetje lastig met de campings waardoor we vandaag een lange rit voor de boeg hebben. Op het menu staan niet minder dan 5 cols en 2 côté’s, samen meer dan 1500 meter klimmen. Inmiddels zijn we goed gewend aan lange dagen in het zadel maar klimmen met bepakking hebben we nog niet veel hoeven doen. Daarbij wordt het vandaag 32 ℃ en klimmen wordt dan afzien. De route is heel mooi en voert door grote stukken bos zodat we gelukkig veel in de schaduw rijden.
    Op de eerste klimmetjes hebben we nog niet zo’n last van de hitte. Ik bedenk hoe ik vandaag precies 9 maanden geleden een nieuwe heup kreeg. Dat ik hier nu zo rijd mag best een wonder heten en ik ben dankbaar voor de hulp die ik heb gekregen. En van mijn werk: tijd en ruimte om te herstellen.
    Na de lunch wordt het andere koek, een klim met stukken 10/11%. In de benen zit pap en we rijden heel langzaam om niet oververhit te raken. Uiteindelijk is het erg laat als we op de camping komen, kwart voor acht. Morgen nemen we waarschijnlijk een rustdag.
    Baca lagi