FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • marja weijermancampo100 cols
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 17–18
    • 22 июня 2025 г., 17:45 - 23 июня 2025 г.
    • 1 ночь
    • ☀️ 34 °C
    • Высота: 444 м
    • ФранцияVieille-Brioude45°16’42” N  3°24’23” E

16. Livradois - 107 km, 2000 hm

22–23 июн., Франция ⋅ ☀️ 34 °C

Vanwege de warmte staan we vroeg op en zitten we om 7 uur op de fiets, Montbrison uit en gelijk de eerste lange klim van 17 km naar een hoogte van 1260 m. Voor het eerst boven de 1000 meter, we komen zo langzamerhand in de ‘bergen’. We willen boodschappen doen in een plaats 60 km verderop en trappen dus aardig door. We stoppen nog wel even bij een kapel om een kaars te branden voor allen waarvan we houden. Nog voor de middag zijn we bij de supermarkt en we zijn heel blij met een bankje in de schaduw. Daar doen we onze lunch. We ontmoeten een fietser die ook de 100 cols route rijdt en kletsen even met hem. Hij is er voor de zesde keer mee bezig.
    Na de lunch staat er een pittige klim op ons te wachten. Dat is in de brandende zon niet heel fijn. We proberen zo rustig mogelijk naar boven te trappen, maar met stukken van 15% is dat moeilijk.
    Halverwege de middag doen we nog een stop, met kwark en fruit.
    Als we via een heerlijke afdaling naar Brioude fietsen ziet het er dreigend uit. Uiteindelijk vallen er een paar spetters en blijft het erg warm.

Посмотреть перевод
    Gerda Smelik

ПутешественникEn Brioude heeft weer een prachtige basiliek. Slaap lekker! Hier is het nu afgekoeld na een zwoelwarme dag

22.06.2025ОтветитьПереводить
    campo

campoGeniet van de afkoeling, hier blijft het heel warm. Jij bent ook net een encyclopedie dat je al die steden kent. Ben je zelf wel eens in Frankrijk geweest?

Gerda Smelik

Путешественник1x, in Bretagne met Jan zijn ouders. Mooie dag!

campo

campoEr is zoveel te zien, het zou echt iets voor jullie zijn.

Путешественник🤗

23.06.2025Ответить