FindPenguins
  • Inscrivez-vous
Afficher sur la carte
  • marja weijermancampo100 cols
    • Afficher le voyage
    • Ajouter à ma liste de choses à faireSupprimer de ma liste de choses à faire
    • Jour 19–20
    • 24 juin 2025 à 17:45 - 25 juin 2025
    • 1 nuit
    • ⛅ 27 °C
    • Altitude: 850 m
    • FranceSaint-Julien-de-Jordanne45°3’36” N  2°37’22” E

18. Auvergne – 100 km, 2050 hm

24–25 juin, France ⋅ ⛅ 27 °C

Geheel volgens plan zitten we om 7 uur weer op de fiets. Het blijkt een stuk koeler dan de afgelopen dagen, heerlijk fietsweer, en we schieten dan ook lekker op. Al om twaalf uur zijn we bij de laatste camping vóór de Puy Mary. Doorrijden betekent dat we vanmiddag de hoogste pas tot de Pyreneeën over moeten. Het is een lastige afweging maar omdat het weer meewerkt en we nog vroeg zijn besluiten we het te wagen. Zodoende wordt het toch weer een lange en zware rit maar we komen er goed doorheen.

De rit is weer prachtig. We zijn nu in de Auvergne. De bergen zijn resten van oude vulkanen en overal zie je ‘pukkels’ (puys) in het landschap. De dorpjes zijn schilderachtig met vaak veel bloemen om het huis. De koeien in de wei en op de almen dragen bellen. Tijdens het klimmen valt op hoeveel verschillende bloemen er in de berm staan, prachtige boeketten. De laatste 3 km van de Pas de Peyrol (naast Puy Mary) zijn zwaar, gemiddeld bijna 10% maar zelfs aan het eind van de dag kunnen we het goed aan. Dat geeft vertrouwen voor de Pyreneeën en de Alpen.
    En savoir plus

Voir la traduction
    Gerda Smelik

VoyageurPrachtige foto’s weer. Ik krijg echt een inkijk in jullie reis. Vandaag een dag met minder bobbels?

campo

campoVandaag zou wat makkelijker moeten zijn

Gea Dijkgraaf

VoyageurKnap hoor hoe je telkens nog weer tijd hebt en fit genoeg bent om alles zo mooi te verwoorden. 🥰💪

campo

campoDankjewel Gea 🤗